De trainingen zijn veelal "custom made" dat wil zeggen dat ze volledig zijn toegesneden op het toepassingsgebied of het bedrijf of de sector waarin het bedrijf actief is. Veelal wordt de cleanroomtraining in het bedrijf gegeven. Duidelijke uitleg hoe een cleanroom werkt, wat wel en niet te doen, het bespreken van casussen, het bespreken van waar de cursist tegen aanloopt, theoretische achtergronduitleg, sprekende vergelijkingen, het oefenen van kleedprocedures, en eventuele excursies, geven een pakket aan cleanroomtechnieken om direct toe te passen in de cleanroom. De medewerkers zien (weer) de contaminatie gevaren en zijn gemotiveerd hun gedrag hiervoor aan te passen op de juiste wijze.

De groepsgrootte is niet gedefinieerd, maar bepaalt wel de interactie. Bij een kleinere groep is meer interactie dan met een grote groep. Een uitgebreide cleanroomcursus beslaat vier dagdelen van 2,5 uur. Hieruit kunnen segmenten gehaald worden zodat cursussen van één tot vier dagdelen ontstaan, precies toegesneden tot uw wensen! Voor meer informatie contact: info@cleanroomtraining.nl
In het leslokaal moeten voldoende tafels en stoelen voor de aanwezige cursisten zijn. Het is de bedoeling dat de cursisten de mogelijkheid hebben aantekeningen te maken. Voor schrijfgerei e.d. wordt gezorgd. De trainer zal zelf voor een laptop en eventueel beamer zorgen. De uit te reiken hand-outs zijn duidelijk en kunnen als naslagwerk gebruikt worden. Naast aanwezigheid bij de cursus is geen extra studiebelasting van toepassing.

Desgewenst kan de cursus worden afgesloten met een toets. Bij "goed gevolg" wordt dan het cleanroomcertificaat® behaald en zal uw naam in het Cleanroomregister worden opgenomen(tenzij u hiertegen uitdrukkelijk bezwaar maakt), opdat altijd weer is terug te vinden wanneer u voor het laatst heeft deelgenomen. ivm AVG is het Cleanroomregister niet meer online te raadplegen.

In de praktijkbegeleiding wordt verankerd dat de geleerde technieken op de juiste wijze worden uitgevoerd, en dat het bewustzijn er is welk gedrag verbeterd kan worden, om beter bij te dragen aan contamination control in de cleanrooms waar zij aktief zijn.

In de verbetertrajecten wordt tevens gekeken naar de verbeterpunten die de organisaties kunnen doorvoeren om risico's van contaminatie te beperken. De combinatie van enkele aanpassingen in de cleanroom, én aandacht voor individuele bijdragen in gedrag levert de grootste bijdrage.
Hierbij betrekken we dan zowel cleanroom beheerders, kwaliteitsmanagers, als cleanroom medewerkers en schoonmakers.

Cleanroomtrainingen worden gegeven toegespitst op oa de volgende sectoren:
* high tech industrie: micro-electronica en ASML-toeleveranciers, medische hulpmiddelen, aerospace, datacenters, laboratoria
* medische wereld (cf GMP): ziekenhuizen (incl OK), apotheek en farmacie, laboratoria

De volgende cleanroom trainingen kunnen worden gevolgd:
* Werken en Gedrag in cleanrooms
* Reinigen van cleanrooms
* Reinigen van OK's
* SKAR training (Schoonmaak in Kiem Arme Ruimtes)
* Werken en Gedrag in- en Reinigen van cleanrooms (de combinatie van de twee bovenstaande trainingen) in twee dagdelen van 2,5 uren.
* werken in (down/crossflow) laf-kasten en veiligheidswerkbanken (high tech en/of medisch)
* Introductie in het gebruik van Cleanrooms

* Opfris/herhalingscursus van één dagdeel van 2,5 uren
Individuele aanmelding is ook mogelijk: informeer naar de mogelijkheden!

Wij zijn tevens gespecialiseerd in het bedrijfs/lokatie specifiek bieden van
* Praktijkbegeleiding (aanvullend op bovengenoemde basiscursussen)
* Inzetten en begeleiding van verbetertrajecten


Trainingen geven wij graag op locatie omwille van het groepsproces. Het gaat om zowel individuele bijdragen als het groepsproces dat in een cleanroom plaats vindt; in de trainingssessies halen we commitment naar boven om goed/beter werk te leveren. Bijkomend voordeel is dat de deelnemers niet hoeven te reizen en zo mogelijk op de trainingsdag(en) ook nog operationeel inzetbaar zijn.

Trainingen worden zowel in het nederlands als in het engels gegeven.
Wij weten heel goed ook lager opgeleide medewerkers te bereiken en medewerkers die de NL-taal minder beheersen: opdat ook zij weten hoe belangrijk hun juiste bijdrage is, en hoe te werken in een cleanroom.

Op het afgegeven cleanroombedrijfscertificaat wordt het aantal getrainde medewerkers van de betreffende in-house training vermeld.

Wijzigingen in een opdracht kunnen één week voor de training niet meer geaccepteerd worden. Derhalve is dan 100% van het offertebedrag verschuldigd. Dit geldt ook als de cursus vanwege de opdrachtgever niet plaats kan vinden.
Overmacht vanuit CSO zal middels een andere trainingsdatum gecompenseerd worden.

Standaard betalingstermijn: 21 dagen.

Cursusdata: zie onder "nieuws" het menu.