De laatste foto die wij plaatsen ivm de Privacy wetgeving:

7 feb 2018. Nieuwelingen voor de ASML business. We lezen hoe goed het met ASML gaat, zoveel nieuwe banen in en om Eindhoven. Fijn zoveel werkgelegenheid. Nu weer een groep nieuwelingen, waaronder buitenlanders. En dus all in english. "good course, very interesting", as a participant stated it: this says it all !
3 feb 2018. Trainer Astrid Beelen is ook op zaterdag beschikbaar: in Nijmegen trof zij een enorm gedreven team aan van medewerkers die ook de Cleanroom apotheek zullen gaan reinigen. Vooral ook Richard kwam met allerlei vragen. Flink doorgestoomd, en ook gelachen toen het ging om het op de juiste wijze aantrekken van de coverall. En fraaie discussies hoor; bv waar doe je dan je sokken aan? En waar trek je ze uit? Dank weer voor de gastvrijheid en lekkere lunch!
In het hoge noorden een speciale training door Astrid Beelen opgezet, gericht op het reinigen van een BSL 3 lab. Hoe goed dat ook de locatie-verantwoordelijke aanwezig was; tijdens de training een flinke checklist gemaakt, en flink aantal medewerkers + vervangers basisprincipes voor het reinigen van deze ruimte bijgebracht. Hoe nuttig kan een training zijn!
26 jan 2018. Een vroege 1 op 1 opfristraining voor de vaste reiniger van een pharmaceutische omgeving: om 6.30 uur gestart omdat dat het beste paste deze dag! Na intensieve uurtjes afgesloten met 6 punten om door te spreken met de apotheker resp zelf extra op te letten. Goed gemotiveerd noemen we dat! Was fraaie sessie!
24 januari 2018. Basisprincipes goed beheersen in de medische en pharmaceutische indurstrie is heel belangrijk. De deelnemers deze dag - wilden alles weten van trainer Astrid Beelen, en gaan eea goed in de praktijk neerzetten: zij weten nu hoe allesbepalend hun gedrag en reinigingsactiviteiten in medische / pharma cleanrooms kunnen zijn. Leuke groep!
9 januari 2018. Het nieuwe jaar is trainer Astrid Beelen gelijk gestart met een team-specifieke training van operators en engineers bij een medisch bedrijf in Groningen, waarbij ingezoomd werd op effecten van geconstateerde incidentele afwijkingen op locatie zoals ongecontroleerde luchtstromen, PBM gebruik, aantal aanwezige medewerkers, enz. Inzicht en bewustzijn levert goede basis om met kleine aanpassingen als team de kwaliteit van de omgeving te borgen! Leuke training met wat actiepunten.. jammer dat de nieuwe productie-leider geveld was door de griep, én dat de groep niet graag op de foto gaat.. maar ze stonden al op alle foto's behalve op deze!!
15 december 2017. In fraai Drenthe liggen ook fraaie bedrijven, vind trainer Astrid Beelen; ook met een cleanroom. Een klantspecifieke training, waarin veel geleerd werd. De ene deelnemer zei al in de eerste pauze; 'nou snap ik hoe belangrijk cleanrooms zijn en ons werk daar', en een ander kwam aan het einde mij nog even mij bedanken "... was erg leuke training. ik moet mij altijd heel erg concentreren om een training te kunnen volgen, maar dit was erg leuk, helder en heel goed te onthouden en te begrijpen vanwege de voorbeelden en hoe je het doet!.. ". Altijd fijn voor trainers om te horen! Dank deelnemers, en laat het weten als je later toch nog vragen hebt!
5 december 2017. In het noorden wordt hard gewerkt en is overgeschakeld naar meer ploegen om aan de marktvraag te voldoen. Trainer Astrid Beelen trof een team van medewerkers die verantwoordelijkheid voelen en graag heel goed werk in de cleanrooms willen leveren. Met begrip van wat dan zo belangrijk is, de juiste technieken is ook weer een stap gezet om uitstekende producten in goede conditie te blijven uitleveren.
29 november 2017. ASML business is groeiende, en dan zijn nieuwe medewerkers nodig en die moeten zich ervan bewust zijn wat er van hen verwacht wordt als zij in een cleanroom werken. Deze gemotiveerde groep is zich er nu zeer bewust van. Met trainer Astrid Beelen is ook gelijk gebrainstormd hoe de kleedruimte met zoveel meer medewerkers anders in te richten.
22 november 2017. Nieuwe medewerkers opleiden: steeds meer moet aan de hoogste eisen voldoen. Het goed snappen wat een cleanroom is, welke ruimtes werken volgens cleanroom principes en hoe daar dan te reinigen is uitgebreid besproken. Voor de nieuwelingen veel nieuwe stof van trainer Astrid Beelen. Maar het begrip is er en ook hoe belangrijk het is deze ruimtes exact conform eisen te reinigen. En hoe het dan is om je pak volgens de hoogste eisen aan te trekken weten ze nu ook!!
21 november 2017. Dit schoonmaak team heeft het zo goed gedaan dat ze voor het gehele complex zorgdragen; niet alleen alle cleanrooms. Leiding en medewerkers waren vandaag in de cursus bij trainer Astrid Beelen. Voor de leiding werd duidelijk waarom deze cleanrooms zo belangrijk zijn en waarom de beste mensen daarop ingezet moeten worden en wat er dan zo bijzonder is aan het correct reinigen..
15 november 2017. In Maastricht is een vernieuwd hotlab bijna weer in gebruik. Hoe daar te reinigen, waar wel en niet op te letten, hoe daarin verantwoordelijkheid te nemen. Ook het calamiteitenteam was aanwezig: goed dat de leiding daar eraan denkt om hen ook te trainen!! Voor trainer Astrid Beelen is het altijd fijn met zo'n gemotiveerd team te werken: een team dat lekker alles wilde weten en daar kritisch over meedacht!
10 november 2017. In Utrecht een nieuw team inleren. Er moeten altijd voldoende ingeleerde krachten zijn, zoals dit gemotiveerde team waar ook een echte die-hard in zat die zich hardop afvroeg of hij nog wat ging bijleren... Einde sessie was hij zeer tevreden: de vele besproken zaken gaven hem een nieuw inpuls om perfect werk te blijven leveren! Fijn team!
3 november 2017. Weer een opfriscursus voor werkzaamheden die je vaak of niet vaak uitvoert... Veel voorvallen besproken (wat is er allemaal misgegaan in vergelijkbare omgevingen...), en veel geleerd. En dan weer vol gemotiveerd aan de slag met de juiste technieken...
31 oktober 2017. In een fraaie zaal zat een zeer gemotiveerd team op mij te wachten: alles willen weten en vooral ook snappen. En dan op de juiste wijze de Apotheek ruimtes reinigen. Tijdens een korte rondleiding sprak de apotheker-vertegenwoordiger lovende woorden over hoe samengewerkt wordt: ook het opmerkzaam zijn ('uitzonderingen melden'!) wordt enorm gewaardeerd!
26 oktober 2017. Amsterdam. Hier worden ontwikkelingen uitgevoerd en onderzocht (doorgemeten) in hoogwaardige technologische cleanrooms. Trainer Astrid Beelen trof een team van engineers en hun cleanroom schoonmakers. Samen verantwoordelijkheid dragen en samen in training: dat is wat maakt dat de ruimtes voldoen voor de testen en ontwikkelingen! Complimenten hoe hier mee om gegaan wordt!
6 oktober 2017. Deventer. Ook hier 2 nieuwelingen (de 3e was helaas nog ziek). En een groep deels zéér ervaren medewerkers. "Gaat ze ons wat nieuws vertellen?" zag trainer Astrid Beelen hen denken. Ja, er is voldoende om op te frissen én er is voldoende nieuws. Tevreden en aangescherpt gingen deze cleanroomspecialisten het weekend in..
3 oktober 2017. Schiedam. 2 nieuwe specialisten opgeleid! Wat vonden deze dames het spannend. Willen wij wel zulk verantwoordelijk werk? Ben ik er niet te druk voor? Dat zijn de goede nieuwelingen: die stellen vragen, die zoeken zekerheid, héél goed want dat is ook wat in de cleanrooms van jullie wordt verwacht. En het vrolijke gezelschap dat voor de opfrissing kwam bevestigde dat nog eens: plezier is belangrijk, maar gedegen werk leveren in de cleanroom is prioriteit!
29 september 2017. Utrecht. Ervaren cleanroomreinigers komen zeer gemotiveerd naar de opfriscursus, verzorgd door trainer Astrid Beelen: vele vragen zijn gesteld, nieuwe informatie is warm ontvangen, en de puntjes zijn op de i gezet. En gelukkig ook weer veel gelachten! Jammer genoeg is de groepsfoto verloren gegaan, maar vanuit de lucht zijn jullie ook mooi!!
27 september 2017. Bilthoven. Van 3 vestigingen kwamen de deelnemers tesamen, allemaal om cleanroom reinigingsspecialist te worden. Met veel plezier, voldaan én bruikbare bagage aan wat hun rol is, hoe te reinigen en waar dan op te letten, ging de groep einde dag weer huiswaarts. Super hoe de gastheer voor ons gezorgd had; lekkere koekjes en lunch! En wat fijn dat mensen zó enthousiast zijn over dit vak dat een week later een zus ook hier is gaan werken! NB Houria was er ook, maar niet op de foto!
20 september 2017. Eindhoven. En nog zo een gemotiveerde groep nieuwe medewerkers trof trainer Astrid Beelen deze dag. Diverse casussen besproken en ze gaan zelf zien waar de risico's van contaminatie zitten. Uiteindelijk hebben we de training afgesloten met verbeterpunten voor de deelnemer zelf en checkpunten die voor de gehele groep verbetering zal opleveren.
13 september 2017. Eindhoven. Nieuwe medewerkers zijn zich vaak nog niet bewust van wat er zo belangrijk is bij processing in Cleanrooms. Van alles wordt je verteld in de eerste dagen van je dienstverband, maar wat blijft er de eerste dagen hangen? Een gedegen training geeft je alsnog een enorm bewustzijn. Deze heren en dames gaan hun verantwoordelijkheid dragen! fijn team!!
12 sept 2017. Groningen. Eén van de toonaangevende ontwikkelaars Medical Science. Een hoogwaardige cleanroom is in gebruik genomen; en dus trof trainer Astrid Beelen een zeer gemotiveerd team van engineers en operators aan. Hoe zorgen we voor lage Bioburden, we willen eigenlijk aseptisch werken, welke risico's kunnen we verminderen, hoe dan te reinigen, welke frequenties, waar zitten de gevaren... Enorm bewust van hoe te handelen en wat nog te verbeteren is de groep weer aan de slag gegaan!
5 september 2017. Ook de docenten van het beroepsonderwijs voor Apothekersassistenten zorgen dat ze op de hoogte zijn hoe aseptisch te werken in cleanrooms. Erg gemotiveerde dames die bij de start van het studiejaar zichzelf op scherp zetten om hun studenten uitstekend op te leiden!!
1 aug 2017. Schiedam. Een enthousiast gezelschap trof trainer Astrid Beelen deze dag. Drie organisaties vertegenwoordigd, allen gericht op de medische / pharmaceutische sectoren. Micro-organismen kunnen voor bio-contaminatie zorgen in hun producten of bij de patienten. En deze deelnemers hebben een belangrijke rol om deze risico's te verminderen! bewustzijn en hoe te acteren, hoe hun eigen gedrag aan te passen, hoe de protocols te respecteren en hoe zorgvuldig te reinigen. het kwam allemaal aan bod, en geïnspireerd en bewust ging de deelnemers einde sessie huiswaarts.
7 juli 2017. Utrecht. Hoe belangrijk is het dat cleanrooms goed gereinigd moeten worden, en wat er dan allemaal zo belangrijk is. Trainer Astrid Beelen trof ervaren schoonmakers aan voor wie het cleanroomspecialisme nieuw is. En het is een specialisme, beseffen ze nu. Het is echt anders reinigen, strak alles conform protocol, en dat begint al voor dat je de cleanroom binnengaat! En deze deelnemers weten het nu.. ze kunnen ingezet worden in de praktijk, uiteraard na een inwerkperiode onder een buddy!
27 en 28 juni 2017 Breda / Zeeland. Een brede groep mensen getraind door trainer Astrid Beelen in het correct reinigen in cleanrooms. Omdat het de basistraining was, hebben we natuurlijk goed doorgenomen waarom op welke locatie een cleanroom is, en wát dan het kritische is. medische cleanrooms of high tech cleanrooms, natuurlijk zijn er een grote verschillen in reinigen, kleedprocedures enz! Fijne sessie gehad met deze diverse groep, die dan ook met de nodige kennis en besef naar huis ging.
13 juni 2017. Oranjestad, Aruba. Investeringen, verhuizingen... het komt er allemaal aan. Ondertussen worden ook de medewerkers van de apotheek getraind, en ook de technische dienst is uitgenodigd. Hoe belangrijk is het dat je weet waarom die cleanroom apotheekruimte zo goed moet functioneren, wat dan goed functioneren is, waar je op moet letten als je er werkt, en als je investeert in nieuwe aparatuur en ruimtes. Ook hier hebben we ter plekke opgenomen filmmateriaal in 2 teams besproken; en de medewekers hebben ook een testopstelling gemaakt om methodes van afvullen te bespreken en de beste te kiezen. Hele gemotiveerde medewerkers die goed beseffen hoe belangrijk het correct werken in de lafkasten is. Fijn om hen te kunnen helpen, gaf trainer Astrid Beelen aan!
8 juni 2017. Willemstad, Curacao. Een supergemotiveerde Apotheker en team van apothekersassistenten begeleidt gedurende 3 dagen. Samen nog eens doorgenomen hoe nou precies een cleanroom werkt en dus wat de belangrijke gedrags- en reinigingsregels zijn, om daarna te focussen op aseptisch bereiden. Aan de hand van ter plekke gemaakte filmbeelden, hebben we de goede punten en de bijna-risico's van hoe er nu gewerkt wordt doorgesproken; het team staat staat nu nóg beter op scherp. En dat is belangrijk, want de nieuwbouw apotheek wordt in 2018 opgeleverd, en daarmee klaar staan voor nog betere patiëntenzorg. Wát een team!
2 juni 2017. Friesland. Medewerkers van ziekenhuizen uit de regio zijn weer samengekomen, nadat ze dezelfde week ook nog een andere training hadden gekregen. Het mocht de pret niet drukken; een zeer leerzame dag, gaven de deelnemers aan. Veel opgestoken van hoe het nou eigenlijk echt zit met de cleanrooms en dus hoe daarin optimaal werk te verrichten. En ze waren zeer enthousiast over de wijze waarop de training werd gegeven; dat vind trainer Astrid Beelen altijd leuk om te horen!
31 mei 2017. Utrecht. Facilitaire dienst medewerkers komen voor de opfris door trainer Astrid Beelen, en gaan super gemotiveerd aansluitend weer aan de slag. Toch weer nieuwe dingen geleerd en meegekregen, en de technieken van hoe te reinigen goed doorgenomen. Humor is ook belangrijk, beseffen we !!
23 mei 2017. Nijmegen. Een team waarvan iedereen meer dan 12 jaar cleanroomreinigingservaring heeft, treft trainer Astrid Beelen aan. En ja, ook deze kunnen altijd weer training gebruiken: we kijken naar foto's van onze cleanrooms, we bespreken hoe we er reinigen, en vele vragen worden beantwoord. Dit team met groot verantwoordelijkheidsgevoel, en gedreven leiding, wordt op handen gedragen en is zó enorm belangrijk voor dit high tech bedrijf...
13 mei 2017. Haarlem, thuiswedstrijd voor trainer Astrid Beelen. Op zaterdag. Eenmaal bij het goede pand aangekomen en alarm onder controle bleek een ervaren groep goed gemotiveerde medewerkers zeer alert. Nu begrijpen ze nog meer waarom zij afwijkingen moeten melden, waarom zij zich rustig moeten bewegen, welke bewegingen in een cleanroom niet wenselijk zijn, en natuurlijk hoe grondig te reinigen. En weer een invaller opgeleid! Dank voor het lekkers!!
9 mei 2017. Midden Limburg! Cleanroom operators opgeleid door trainer Astrid Beelen, die járen in Limburg heeft gewoond! Operators die voortaan ook in de Cleanroom moeten kunnen invallen of op den duur een groot deel van hun huidige assemblage activiteiten in de cleanroom gaan doen. Gemotiveerd team, zij beseffen nu wat zo belangrijk is aan hun gedrag en reiniging als zij de cleanroom in gaan.
1 mei 2017. Boxmeer. Dat was echt een dag van de Arbeid! 4 supergemotiveerde nieuwe Cleanroommedewerkers die maar bleven vragen! Heel goed en prettig voor trainer Astrid Beelen; heerlijk om alles uit te leggen, de verschillen tussen gewone ruimtes en cleanrooms te bespreken en een vragenlijst te maken; welke antwoorden willen we in de SOP's en WI's kunnen terugvinden... En super gastvrijheid met heerlijke lunch en diner met de gastheer!
26 april 2017. Utrecht. Kandidaten van 5 verschillende panden en steden trof trainer Astrid Beelen; 3 daarvan in dienst bij 't Sticht en deze 3 zorgen solo voor de reiniging in oogklinieken. Scherp zijn ze, én gedisciplineerd! Ze snappen hoe belangrijk hun werk is! En 2 reinigers die elk hun eigen locaties hebben en ook invallen elders; ook heel gemotiveerd! Dit zijn mensen aan wie je de reiniging van je cleanroom durft over te laten. Door het napraten vergeten een groepsfoto te maken.. Maar aan de de vooravond van Koningsdag laten we de vlag alvast wapperen!
19 april 2017. Groningen. Wat goed toch dat er ook invalkrachten goed getraind worden voordat ze mogen gaan meelopen. Ook al was het vandaag een kleine groep, trainer Astrid Beelen ging met een zeer voldaan gevoel naar huis; en deelnemer Roderick vastberaden om op korte termijn zich goed te laten inwerken nadat hij thuis het 'pak aantrekken' nog eens flink geoefend heeft; hoe dit aan te trekken zonder de buitenzijde aan te raken en zonder dat broekspijpen/mouwen op de grond vallen. Hij weet hoe het kan, en met veel oefenen wil hij het feilloos kunnen!
11 april 2017. StAntonius Nieuwegein, Utrecht en Zuwe Hofpoort tesamen. De apotheek van Zuwe weet al heel lang dat deze training hun reinigers op en top scherp houdt. Dus nu de fusie een feit is, trof trainer Astrid Beelen ook de medewerkers van Nieuwegein en Utrecht in deze training. De Object leider heeft zich een lijstje opgeschreven om nog eens goed te checken! Leuke sessie, en weer heel gastvrij!
7 april 2017. Nijmegen. Een opfristraining voor een select gezelschap; een nieuwe medewerker, een schoonmaker, een teamleider, 2 QA medewerkers en een plantmanager. Diverser kan je het niet hebben! En eigenlijk weten ze al veel; des te belangrijker dat we in deze training verbetermogelijkheden hebben besproken en toch ook weer vanuit het snappen waarom wat nou zo belangrijk is. Met een A4tje aan verbetermogelijkheden sloten we af ..
4 april 2017. En trainer Astrid Beelen kreeg later van deze ASML leverancier een mail met de complimenten voor de training; stijl en wijze werd enorm gewaardeerd, en ook het MT en de directie zijn er zeer over te spreken. Trots hangt de certificering onder het ISO-certificaat.
Fijn om te horen, vooral ook dat er gelijk budget is vrijgemaakt voor de verbeterakties die de medewerkers willen oppakken! Daar doen we het voor!!
4 april 2017. En weer een ASML leverancier met Cleanrooms die beseft hoe belangrijk het is dat de medewerkers heel goed snappen hoe een cleanroom werkt, welke gedragsregels belangrijk zijn en hoe dan rein te werken. Een SUPER gemotiveerde groep die de dag erna door de directeur in het zonnetje zijn gezet: alle seinen op groen om verbeterslagen door te voeren!! En wat mooi dat zij die zelf als team oppakken!!
3 april 2017. Pharmaceutisch bedrijf te Olst. Cleanrooms waar in 5 ploegen oa griepvaccins worden klaargemaakt, worden hier onder leiding van een zeer gedreven objectleider gereinigd. Trainer Astrid Beelen heeft met dit team, én 2 medewerkers aan de Groningse Uni de belangrijke basisprincipes van het werken in en reinigen van cleanrooms doorgenomen. De cleanroom principaal kwam ook nog even kijken; zo belangrijk is het dus echt!
1 april 2017. Nijmegen. Na hard werken de groepsgfoto!
1 april 2017. Nijmegen. Op een zaterdag, zijn de reinigers van OK's en cleanrooms beschikbaar, evenals trainer Astrid Beelen. Wat hebben we gelachen en geleerd! boeiende sessie met veel input van de deelnemers die zeer scherp zijn, ook al zijn het hele drukke weken geweest. Fijn ook dat de leiding ook erbij is; ook die hebben de avond ervoor tot in de laatste uurtjes gewerkt...En dan nu weer aan de toets!
1 april 2017. Nijmegen. Ook de leidinggevenden buigen zich over de toets; Volgens de trainer was dit het enige rustige momentje deze dag!!
29 maart 2017. cleanroom operators van een gewaardeerde toeleverancier van ASML houdt zijn medewerkers scherp: trainer Astrid Beelen van CSO Cleanroom heeft diverse groepen getriggerd verbeteringen door te voeren, zowel individuele als per afdeling. Super gemotiveerd zijn deze mensen om hun fraaie producten op een reine wijze te verwerken en uit te leveren!
28 maart 2017. En nog een groep reinigers van campus cleanrooms in Eindhoven zijn goed getraind door trainer Astrid Beelen. Vele vragen zijn gesteld, humor vloog over tafel, het was een enerverende training met inspirerende cleanrooms om ons heen!
28 maart 2017. Ook op de TU Eindhoven is het reinigen van de Cleanrooms heel belangrijk. En dus zijn weer 3 extra medewerkers opgeleid door trainer Astrid Beelen; ze zijn er klaar voor!
28 maart 2017. Toeleveranciers van ASML moeten werken in goed gereinigde cleanrooms. En deze dames doen dat heel goed in Helmond; nu getraind door trainer Astrid Beelen weten ze nog beter waarom gedragsregels nodig zijn en hoe kundig te reinigen en hoe belangrijk ze zijn opdat in een schone omgeving geproduceerd wordt.
22 maart 2017. Weer een sessie met operators en engineers voor trainer Astrid Beelen dit jaar. Dagelijks werken in de cleanrooms, grade 2 en grade 4. Juist dan is het goed als je naar de opfristraining mag; elke deelnemer is met verbeterpunten daarna weer aan de slag gegaan! Ieder voor zich beseffen ze dat topprestaties voor topklanten als ASML, VDL, Philips, enz geleverd moeten worden!!
21 maart 2017. De High Tech Campus in Eindhoven is een paradepaardje voor de Nederlandse industrie: dicht tegen ASML aan, vol met hightech innovatieve bedrijven liggen hier enkele fraaie cleanrooms die natuurlijk ook goed gereinigd moeten worden. En dat doet een zeer gemotiveerd team, weet trainer Astrid Beelen; ook hun leidinggevende waardeert hen en had een superlunch voor alle deelnemers geregeld! Fijn dat ze nu begrijpen waarom ze wat moeten uitvoeren en hoe het zit met het gele licht!
17 maart 2017. Reinigers van 3 vestigingen trof trainer Astrid Beelen in Roermond; allen zijn deze dag klaargestoomd om na een korte inwerkperiode vaste invaller te zijn op hun eigen locatie; hun theorie examen hebben ze gehaald, nu nog de praktijk in! En ze zijn er klaar voor; jammergenoeg hebben we alleen geen teamfoto gemaakt!
15 maart 2017. Neways operators en hun collega's; grade 4, grade 2, engineers, planners. Allen die invloed uitoefenen op de kwaliteit van hoe uitgeleverd wordt aan hun klanten, waaronder ASML, hebben weer deelgenomen aan de training van trainer Astrid Beelen: een op maat gemaakte training maakte het een feest der herkenning... Met individuele verbeterpunten hebben we de training afgesloten!
14 maart 2017. Reinigers in ziekenhuizen hebben een belangrijke taak, weet trainer Astrid Beelen. Nu waren teams van 3 organisaties bij elkaar gekomen in Geldrop; de meeste zeer ervaren. De ervaringen gingen ook over en weer: locale instructies kunnen verschillen, merken we weer. Fijn om te horen dat ze toch weer nieuwe dingen hebben geleerd en geboeid de training hebben gevolgd!
7 maart 2017. Zowel productie, reiniging als leiding in één groep, trof trainer Astrid Beelen; het leidde tot leuke discussies en antwoorden op vragen. Een aantal zaken gaan ze intern nog eens navragen; daar is nog niet het laatste over gezegd! Wel weer goed om te zien dat ze elkaar zo aanvullen. Zeker is dat de nieuwe dames die de reiniging op zich gaan nemen er klaar voor zijn; goed geluisterd, veel vragen en uitstekend de toets gemaakt. Zij weten nu hoe specialistisch hun vak is en zullen een super job op locatie gaan doen!
31 januari 2017. Medewerkers met verschillende achtergrond (High Tech en zorg sector) en grote mate van leergierigheid trof trainer Astrid Beelen in Tilburg. 1 van hen heeft veel ervaring; zij heeft weer nieuwe dingen geleerd! En voor 3 van hen is het vak van cleanroomspecialist volledig nieuw. Zij gaan met deze specialisatie een nieuwe stap maken, en na vandaag begrijpen ze waarom correcte reiniging door hen zo belangrijk is, van hygiene tot aankleden tot rapporteren van afwijkingen! Ze hebben er zin in. Heel veel succes met deze nieuwe stap, dames!
20 januari 2017. Deze medewekers constateren zelf dat ze de beste spullen hebben om mee te werken; dat motiveert hen enorm. Met de kleurenkaarten is het voor hen helder wat te doen. En met deze training begrijpen ze weer veel beter wat waarom zo belangrijk is, en dat motiveert hen. Fijn voor trainer Astrid Beelen dat zij zo graag willen weten hoe het allemaal zit en ook zo graag hun werk supergoed willen doen. OK's, apotheek, andere kritische ruimtes worden door deze mensen echt kundig gereinigd! Zoveel om met hen te bespreken... dat we aan het einde niet zijn toegekomen aan de evaluatie. Maar dat geeft niet; de foto zegt al genoeg! Een feest om deze groep in de opfristraining te hebben!
20 december 2016. De gloednieuwe Zaandam Zorgboulevard wordt door een team enthousiaste zeer ervaren schoonmakers getraind. Ook de leiding was aanwezig; echt een goed team dat nu nog beter snapt waar het om gaat en hoe kritische ruimtes schoon te maken. Scherpe vragen gaven een extra dimensie aan deze dag voor trainer Astrid Beelen. Een fijn en bevlogen team.
2 december 2016. Nu de rust weer keert na een spannende aanbesteding en alle aanpassingen is het tijd voor weer alle puntjes op de i te zetten voor het team van GOM te TU Delft,en een gast van 't Sticht. In de donkere ideeen-kamer kwamen vele vragen los en is ook veel gelachen.. Super gemotiveerd van medewerker tot en met leidinggevende die uiteindelijk ongepland de gehele dag is gebleven! En wat is het fraai om op deze toplocatie te mogen werken, ook voor trainer Astrid Beelen!
29 november 2016. De niet NL-taligen van een high-tech toeleverancier werden uiteraard in het engels getraind door trainer Astrid Beelen. Gevatte vragen en opmerkingen, fraaie uitleg, én super demonstraties resulteerden weer in een bruisende training waarna de deelnemers elk met hun eigen top 3 verbeterakties weer aan het werk gingen.
22 november 2016. Assemblage medewerkers van een high-tech toeleverancier: op training gestuurd door engineers die beseffen dat periodieke training zo belangrijk is, en je juist met 'vreemde ogen' (in dit geval van trainer Astrid Beelen) stappen vooruit kan maken in cleanroombeheerst ontwikkelen en uitvoeren. Zo motiverend ook dat de schoonmaakmedewerkers ook in deze sessie konden aansluiten; alom respect voor elkaars bijdrage! En met hun individuele top 3 verbeterpunten hebben we de training afgesloten; weer een stap verder naar zeer rein werken.
11 november 2016. Weer super gemotiveerde medewerkers van de GOM trof trainer Astrid Beelen in Assen; 2 invallers voor schoonmaak van het nieuwe pand van PRA te Groningen, de Assistent Rayon Manager van Groningen, en 3 zeer ervaringsdeskundigen uit het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen. Deze laatste 3 wilden het liefst van vroeg tot laat training hebben, zo gemotiveerd zijn ze!! Fijn te horen dat deze 3 dames door het ziekenhuis van Assen zo enorm gewaardeerd en gerespecteerd worden, beseffend dat deze dames álles zien wat misschien wel beter zou kunnen! Bevlogenheid voor je specialisme, dat is wat locaties en klanten waarderen!
8 november 2016. De Managers Kwaliteits- en Innovatie zijn intenstief betrokken bij de opstart van projecten met cleanrooms; in een specifieke op hun afgestelde training heeft trainer Astrid Beelen hen de mogelijkheid geboden de punten voor zichzelf op de i te zetten; hiermee ondersteunen zij graag hun klanten in het uitstekend reinigen van de cleanrooms, beseffende dat daar zulke belangrijke processen plaatsvinden en goede reiniging door de GOM cruciaal is.
september en oktober 2016. diverse sessies bij Neways Technologies te Echt; deze medewerkers hebben al zoveel fraaie veranderingen meegemaakt en streven telkens weer naar verbeteringen. Boeiend te zien hoe ze reageren op situaties uit hun eigen cleanrooms: hoe zij (h)erkennen waarin verbeteringen kunnen worden bereikt, hoe zij het zelf gaan zien. Mooi proces hoe zij verbeterakties voor de organisatie én voorzichzelf constateren en hoe zij zich daaraan committeren. wordt vervolgd!
28 oktober 2016. Gemotiveerde medewerkers die heel graag getraind willen worden op korte termijn, en ofschoon ook een klein groepje, ook daarvoor komt trainer Astrid Beelen naar de regio. Altijd zoekt CSO Cleanroomtraining een oplossing; seats2meat locatie Mazars te Breda was weer de hele fijne locatie om de kandidaten te laten samenkomen, en de vele ervaringen en vragen maakten het een zeer boeiende dag: de deelnemers hebben veel opgestoken, en dat bleek ook wel uit het goed afleggen van de toets. Scheldezoom en GOM hebben uitstekende medewerkers!
21 oktober 2016. Wat een enthousiaste groep van de GOM in het Deventer Ziekenhuis trof trainer Astrid Beelen deze dag aan; uitgebreid het belang van goed gedrag en reiniging besproken, vele vragen en discussies en opheldering, en uiteindelijk deze dag afgesloten met goed gemaakte toetsen en certificaten. En heel bijzonder: vader en dochter in de training! En wat was Hans blij dat deze dag op een vrijdag in schoolvakanties kon worden georganiseerd; alleen dán is hij beschikbaar! Natuurlijk houden we daar bij de herhalingstraining weer rekening mee.
15 oktober 2016. Super sessie op een zaterdag voor trainer Astrid Beelen; heel serieus en ook veel gelachen... het oefenen in aantrekken van cleanroompakken aantrekken is erg leuk! Zeer gemotiveerde groep medewerkers van FSH uit Amstelveen die zeer trots is op de werkzaamheden die zij als onderaannemer uitvoeren voor o.a. Sanquin. Zij zijn klaar voor de toekomst en beseffen dat het zorgvuldig kunnen uitvoeren van specialistische werkzaamheden van enorme toegevoegde waarde is voor hun klanten! Wij zullen nog veel van hen horen.
We zeggen wel eens dat een technische training best leuk mag zijn! Nou dat zien we wel aan deze groep van trainer Astrid Beelen! Ze liggen in een deuk!!
De training voor FSH: Erg leuk ook voor trainer Astrid Beelen om de complimenten te ontvangen dat alles zo begrijpelijk en boeiend was uitgelegd, waardoor ze allen in de praktijk dit zo goed kunnen uitvoeren en opvolgen!!
16 september 2016. Het GOM -team in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle was weer helemaal klaar voor de opfriscursus! Gezelligheid is goed te combineren met serieuze training, bleek al gelijk bij de start. En Noi had Thaise specialiteiten meegebracht: erg lekker! En bij de afsluiting vele blije gezichten bij het verstrekken van de behaalde certificaten. Handig toch, dat trainer Astrid Beelen gespecialiseerd is in het afnemen van de toets bij deelnemers die hun leesbril niet bij zich hebben! Gefeliciteerd dames, en veel plezier weer in het goed reinigen!
14 september 2016. Prodrive-Technologies ontwikkelt hoogwaardige toepassings modules en brengt dit tot serieproductie. Prodrive houdt in de designfase al rekening met de werkmethodes die belangrijk zijn in cleanrooms opdat de productiefase 'vlekkeloos' verloopt! In de voorbereidende gesprekken voor deze training werden al vele vragen op trainer Astrid Beelen afgevuurd. Prodrive beseft dat investeringen in de juiste equipment in combinatie met het correct (be)werken in cleanroom condities uiterst belangrijk is. En dus belangrijk dat engineers goed op de hoogte zijn van alle aspecten die nodig zijn om succesvol in ISO 5 klasse serieproductie op te starten. Met deze training zijn vele engineers nog eens extra geprikkeld om mee te engineren, bleek uit de vele vragen en discussies!
9 september 2016. In 2015 was de ViaSana Kliniek te Mill de schoonste kliniek in Nederland, kwam uit een onafhankelijk onderzoek naar voren. Vol enthousiasme wil de AMC groep dit voorzetten, en is er alle aandacht voor het hebben van voldoende backup aan goed opgeleide mensen voor het schoonmaken van de kritische ruimtes in deze kliniek. Een flink team enthousiaste medewerkers heeft daarom de basistraining gevolgd, en de ervaren medewerkers de opfristraining (niet allen staan op de foto). En wat een energie trof trainer Astrid Beelen deze dag aan in Mill op deze schitterende locatie; Astrid snapt wel dat onder de bezielende leiding van Anita en de ervaren krachten hier uitstekend wordt werk verricht voor de opdrachtgever.
8 september 2016. Hago levert een topjob bij Merck Animal Health, en met het trainen van de groep die in 5-ploegendienst gaat draaien wordt dat gewoon voortgezet! Een super gedreven groep trof trainer Astrid Beelen in uitstekende trainingsruimtes waarin het steeds warmer werd op deze tropische dag... Maar dat belemmerde deze groep niet om aktief deel te nemen aan deze cursus en zich de stof eigen te maken. Deze groep beseft al voor de start in hun panden hoe belangrijk het goed schoonmaken van deze specifieke ruimtes is.. En deze groep is nu al een hecht team aan het worden, wat ook heel belangrijk is voor de overdracht en vervanging van diensten, en voor de openheid over wat men aantreft en meemaakt. En met de bezielende leiding van Ronella en Marcel staat dit topteam op scherp!
30 augustus 2016. De GOM heeft een zeer ervaren groep medewerkers in het Franciscus Gasthuis te Rotterdam; zo ervaren dat mij - trainer Astrid Beelen - bij aanvang uitdaagden of ik hen nog wel nieuwe dingen zou weten te vertellen en voldoende zou weten te boeien ... Nou dat lukte echt wel!! Enthousiaste groep die dan toch nog even huivert als het gaat om het maken van een toets.. maar dat ging gelukkig goed: alle deelnemers geslaagd, en ook weer het bedrijfscertificaat uitgereikt! En weer deelnemers die mij de hartelijke groeten voor Pieter Eelman meegeven: Pieter bij deze expliciet van Justin en Soenita !
19 augustus 2016. CSU medewerker en leidinggevenden, trof trainer Astrid Beelen, die allen na deze zomerse dag weer goed getraind het veld in gaan! Het oefenen in het op de juiste wijze aantrekken van cleanroompakken was niet nodig; de juiste wijze werd al helemaal goed opgelepeld door Ashley die echt ALLES wil weten en er helemaal voor gaat. Stijn toonde zich uitstekend gastheer en had voor een heerlijke lunch gezorgd in de pauze; hospitality hoog in het vaandel!!
25 juli 2016. ISS medewerkers die van aanpakken weten! Een divers team dat geheel zelfstandig en heel zorgvuldig schoonmaakt bij Ceban te Breda. Goed de voorgeschreven procedures volgen is belangrijk, en dat kunnen ze! Afwijkende verzoeken gaan ze vaker in het logboek noteren; ze begrijpen nu waarom dat zo belangrijk is. En ze hebben er zin in; nieuwe ruimtes worden in gebruik genomen en al intensief schoongemaakt. Zo'n team wil elk bedrijf wel, denk ik!
18 juli 2016. Super gemotiveerde CSU medewerkers die een uitstekende schoonmaak willen neerzetten voor Genmab in Utrecht, dat is de groep die trainer Astrid Beelen aantrof. Na een prettige kennismaking met de Genmab verantwoordelijke en een rondgang door de ruimtes, zijn we gestart met de training; door te leren van wat cleanrooms zijn en hoe daar gewerkt wordt, en dat te vergelijken met de situatie in de ruimtes die bij Genmab worden schoongemaakt hebben we het effect van 2 vliegen in één klap: supergemotiveerde cleanroomgecertificeerde medewerkers en een lijst concrete verbetermogelijkheden voor Genmab aldaar. Zo levert CSU toegevoegde waarde aan haar klant!
12 juli 2016. Heel divers gezelschap deze keer; van 5 verschillende bedrijven, van eerste kennismaking met cleanrooms tot aan eigenaren van bedrijven, medewerkers die altijd op één locatie werken tot medewerkers die het hele land doorreizen om specialistische cleanroom opleveringsschoonmaken uit te voeren! En dan wordt weer bevestigd dat er vele verschillende kleedprocedures en regelhandhaving is..., maar dat er wel vaak verklaringen voor zijn! leuke groep, dat zie je ook aan de foto!
8 juli 2016. Wat een goed gemotiveerde medewerkers heeft Neways te Son: ook deze groep die trainer Astrid Beelen trof, ging flink in discussie en begrijpt dat hun rol heel belangrijk is; niet alleen het werk standaard goed doen, maar ook aandacht voor mogelijke contaminatie risico's en delen van diverse ervaring; Mieke heeft bv ook bij ASML in cleanrooms gewerkt. Voldoende ideeën en mogelijkheden om verbeteringen door te voeren om een beter reinheidsniveau te realiseren ook qua depositie.
7 juli 2016. Een diverse groep (helaas 3 al weg voordat de foto is genomen), van managers tot engineers tot invallers treft trainer Astrid Beelen in Son voor een opfriscurus. Uitgebreid hebben we gediscussieerd over regels, wie welke schoonmaakaktie uitvoert, wat je doet bij stroomuitval of als je moet niezen. Alles wat een potentieel afbreukrisico is in cleanrooms. En of je nou invaller bent en (of) slechts zelden in de cleanrooms komt, of je werkt er fulltime: allemaal heb je je verantwoordelijkheid te nemen en uit te dragen, zowel als individu als in teamverband! En voorafgaand aan de start deze dag, kreeg trainer Astrid Beelen nog de complimenten van de gastheer; dat echt, zonder uitzondering, alle deelnemers tot nu toe enthousiast zijn over de training en de wijze waarop deze wordt gegeven! Dat is fijn om te horen!!
28 juni 2016. Reinigingsspecialisten van hardware, met name toetsenborden, dat zijn de deelnemers van TH&P die trainer Astrid Beelen treft. In een intensieve sessie zowel de commercie, directie als de medewerkers in het veld laten diepduiken in de wereld van de cleanrooms. Dit enorm gemotiveerde team ervaren reinigers is zeer geinteresseerd in waarom er cleanrooms zijn, de werking van cleanrooms, over de classificatie van cleanrooms, en hoe gereinigd en gewerkt dient te worden in cleanrooms; in een specifiek voor hen gemaakte training zijn zij klaargestoomd om de Cleanroom-markt te bestormen! Allemaal gecertificeerd; gefeliciteerd mannen!
24 juni 2016. Twee herhalingsgroepen treft trainer Astrid Beelen deze dag. De ingangscontroleurs die ook elkaars werk steeksproef checken, testengineers, assembly medewerkers, en verpakkingsspecialisten die de eindreiniging uitvoeren. Divers, maar allen zo enorm betrokken en gemotiveerd! Ze zijn scherp, en we bespreken oa uitgebreid de reinigingstechnieken, de problemen in de kleding (waarom zijn de pakken gesloten bij aanlevering van de wasserij?, waarom zijn er bepaalde slijtage plekken op de onderkleding door de pakken? Hoe de pakken aan te trekken zonder dat de mouwen van de armen en/of benen op de grond komen? Hoe zorgvuldig de kleding uit te trekken als je deze later weer zal aantrekken, enz). Alleen al met hun gedrevenheid kunnen ze hogere cleanroomklasses bereiken!!
En de foto van de tweede groep zeer betrokken Neways specialisten voor de Opfristraining van 24 juni door trainer Astrid Beelen. zie ook hierboven
17 juni 2016. Neways specialisten die niet dagelijks maar wel regelmatig de cleanroom zelfstandig moeten betreden om functionele testen uit te voeren, leiding te geven, goederen te verpakken of kwaliteit te beoordelen; állen moeten ze voldoen aan de cleanroomgedrags-, kleed- en reinigingsregels bij Neways. Extra besef hebben ze nu, nu ze de cursus gevolgd hebben; vele vragen hebben ze door trainer Astrid Beelen beantwoord gekregen, en ook zij dragen nog explicieter het belang uit van werken volgens de afspraken in cleanrooms. De Neways producten voldoen aan de functionele eisen, daar zijn ze op doorgetest, zero defect wordt gerealiseerd, en met goed functionerende cleanrooms zijn het de medewerkers die bepalen hoe rein de producten naar de klanten gaan; zij snappen wat hun bijdrage kan zijn om te zorgen dat hun producten geen verstoringen / contaminatie veroorzaken. Grade 4, Grade 2, Neways houdt de standaarden hoog! Erg leuke training; heel fijn ook al die vragen!
14 juni 2016: "Wie in onze cleanrooms werkt, moet goed getraind zijn: beseffen hoe belangrijk juist gedrag en juiste reiniging in onze cleanrooms is, dáárom laten we onze medewerkers trainen, en het enthousiasme van CSO Cleanroomt-trainers is daar essentieel in!", aldus Sector Manager HR Carin van Deurzen van Neways Advanced Applications. Trainer Astrid Beelen trof 14 juni 2016 een zeer gemotiveerde groep medewerkers; erg leuk ook hoe ervaring van werken bij andere bedrijven, en wat ze in de praktijk aantreffen, leidde tot goede discussies en inzichten; jullie willen het liefst het hoogst haalbare niveau realiseren in jullie cleanrooms! En dat bleek ook uit het maken van de toets: extreem goed gemaakt! Dus nu mogen jullie zelfstandig de Grade 4 cleanrooms in. (Grade 2 mogen jullie ook in, maar natuurlijk alleen onder begeleiding van de vaste Grade 2 bezetting) Fijne betrokken groep, veel succes en hou de kwaliteit hoog!
Op 10 juni 2016 trof trainer Astrid Beelen een supergemotiveerde groep van 3 verschillende bedrijven; GOM,HAGO en ISS. Voornamelijk allen werkzaam in de medische sector, en zeer gedreven om alles te horen over cleanrooms, micro-organismen en de rol van de mens in de cleanroom tot aan reiniging aan toe. Het was een warme zaal, maar gelukkig een boeiende dag, en we hebben ook flink wat afgelachen! Dank je wel leuke groep!
7 juni 2016: Zowel Maastricht (het UMC+), als Weert (het St Jans Gasthuis) is 3 nieuwe ISS cleanroom reinigingsspecialisten rijker; de afdelingsmanager van de VTGM apotheek/cleanroom van het StJans Gasthuis uit Weert heeft dit zelf tijdens de cursus kunnen constateren! Daarnaast zijn er voor ISS Maastricht 7 kandidaten voor de opfriscursus geslaagd. En Karlijn, de GOM Salesmanager weet nu ook hoe het nu precies zit met werken in- en reinigen van Cleanrooms. Veel nieuws hebben de kandidaten gehoord over micro-organismen, pyrogenen, reinigingsmethodieken enz, en vooral ook het waarom van de werk- en gedragsregels voor in cleanrooms. Trainer Astrid Beelen kreeg - ondanks dat het voor deze harde werkers een zitsessie is met ook veel theorie - de terugkoppeling in de evaluatie: zeer praktisch/prettige les, goede docent!
31 mei 2016. Klein maar fijne groep trof trainer Astrid Beelen. Een herhalingstraining waar volop gevraagd werd en ruimte was voor uitleg. Waarom nou wat zo belangrijk is, en of je specialiteit nou beddenschoonmaak is of objectleiding, voor alle deelnemers was het boeiend en werden er weer aandachtspunten besproken om in de praktijk te bekijken of met de infectie deskundige te bespreken. Fijne middag was dit, en gelachten hebben we ook!
27 mei 2016. Een herhalingstraining voor een UMCU team dat eigenlijk nog veel meer wil weten dan in korte tijd te bespreken is! Álles willen ze weten en snappen. Deze groep is lekker kritisch en wil het heel goed doen en wil ook echt met de andere cleanroomgebruikers de regels verder invulling geven ('wat gaan we voortaan doen als we moeten niezen') opdat iedereen die ook zo uitvoerd! Fijne groep, hoor, ook heel fijn voor trainer Astrid Beelen dat er zoveel discussies zijn geweest! Jammer dat Seyhan en Belgin voor het foto moment al wegwaren!
3 mei 2016. Trainer Astrid Beelen heeft een zeer gemotiveerde groep HAGO medewerkers mogen trainen op locatie bij Pharma Assist te Hoogeveen. Medewerkers die werkzaam zijn bij Pharma Assist, Certe en Abbott waren ondanks de warmte geconcentreerd en kwamen ook met hun vragen uit de praktijk. De ervarene keken natuurlijk geamuseerd toe hoe de 2 nieuwelingen voor het eerst cleanroomkleding aantrokken! jammer genoeg geen foto's van gemaakt... vooral omdat maatje medium beetje krap bleek! Fijn ook dat alle cursisten een kijkje in de keuken konden nemen bij GMP bereidingsapotheek Pharma Assist waar we te gast waren bij apotheker Paul Stob.
Dinsdag 3 mei 2016.
Deze herhalingstraining werd gegeven door Pieter Eelman in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. In eerste instantie zou het een groep van 9 cursisten zijn, maar door o.a. vakantie konden drie aspirant cursisten niet meedoen. Deze krijgen t.z.t. een uitnodiging voor een herkansing. Een leuke training waarbij de tijd omvloog. Plots ontdekte Pieter dat het al kwart voor drie was. Snel de toets maken. Allen geslaagd. Gefeliciteerd leuke mensen uit Amersfoort!
3 mei 2016. De training bij Meander is voor nu de laatste opfris-training van Pieter Eelman. Na 46 jaar werkzaam geweest te zijn in de cleanroom-techniek geeft hij nu met veel vertrouwen het stokje over aan Astrid Beelen. Astrid, die ik al lang ken, heeft veel cleanroom ervaring als exploitant en verantwoordelijke van meerdere cleanrooms. Astrid (MBA) is enthousiast en deskundig. Een combinatie die wel tot succes moet leiden. Ik dank iedereen voor het in mij gestelde vertrouwen en omdat ik nog een jaar op de achtergrond meedraai, kunnen we elkaar nog wel eens tegenkomen. Verder wachten mijn clubs en golfballen en mijn scheepje. Een nieuwe episode......
Met een beetje weemoed begon trainer Pieter Eelman op deze vrijdag 29 april 2016 aan zijn laatste volledige trainingsdag. Er volgt hierna nog een herhalingstraining van een middag, en dan is het voorbij....
Maar wat had Pieter een geluk met deze groep van Asito medewerkers . Een gemêleerde groep uit verschillende Asito regio's. Serieus werken, vragen stellen, lachen en nerveus zijn voor een toets die eigenlijk best mee viel en waarvoor iedereen verdiend slaagde. Word ik al een beetje jaloers op Astrid Beelen, mijn opvolgster....? Deze groep lieve, leuke mensen zal ik niet snel vergeten. Succes met jullie mooie vak van cleanroom-specialist !
Wat een vragen weet deze enorm gedreven Synthon groep te stellen op 22 april 2016 aan trainer Astrid Beelen; geen wonder dat de cleanroom kwaliteit daar zo extreem hoog is en Synthon zo succesvol is. Het opbouwend kritisch zijn op wat volgens de SOP moet gebeuren, hoe collega's er mee omgaan, hoe je het zelf doet; de praktijk wordt stevig getoetst aan de theorie en de komende tijd worden wellicht hogere niveaus van reinheid gerealiseerd!! Tesamen met de ontvangst, de lunch, de nabespreking; wat een fijne onderneming is Synthon, succes verzekerd!
Tja, wat moet trainer Pieter Eelman zeggen over zijn laatste volledige training, die vandaag 20 april 2016, in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort werd gegeven? Een mooie bos bloemen, bedankjes en vrolijke gezichten waren zijn deel. Die vrolijke gezichten hadden de cursisten ook aan zich zelf te danken omdat ZIJ het waren die zorgden voor een prettige ambiance . Dit was weer een groep met een gouden randje. Een leuke herinnering voor mijn pensionering ! Dank vrienden in Amersfoort.
19 april 2016: Gemotiveerde schoonmakers van Succes B.V.(locaties Boerhaave Medisch Center en Bovenij Ziekenhuis)en de imposante heren Jungblut van JPoortvliet (specialistische schoonmaak oa Datacenters!)met 2 Boerhaave medewerkers (verpleegkundige en OK assistent) aangevuld,trof trainer Astrid Beelen deze dag. En na de training moest nog gewerkt worden: dus tijdig afronden was een 'belangrijke' opdracht! Toch zijn alle belangrijke aspecten ruim besproken en was er tijd om ervaringen uit te wisselen en de discussie te voeren over wanneer nou wat het beste is. Goede teams! En een zeer gastvrij Boerhaave: dank voor de goede locatie en heerlijke lunch!! Helaas zijn Anna Maria en Sharmin van de foto gevallen,sorry. Op de achtergrond in het midden de nominatie van Boerhaave "Nationale Business Succes Award 2016" als winnaar van de klinieken branche. Daar mag je trots op zijn; Nederland heeft namelijk heel veel goede klinieken!
op 8 april 2016 zijn medewerkers van 2 locaties tesamen getraind in Geldrop door trainer Astrid Beelen, waaronder 8 herhalingskandidaten. Heel veel nieuws voor de nieuwe kandidaten, en daar kwamen ze ook voor! De ervaringen uit verschillende vestigingen werden flink uitgewisseld, en dan krijg je weer nieuwe vragen.. Goed te merken dat er zo intens met ons vak wordt omgegaan. Bijzonder te vermelden dat 1 herhalingskandidaat alle toetsvragen goed heeft beantwoord!

Op dinsdag 12 april 2016 toog trainer Pieter Eelman, vergezeld van collega Astrid Beelen, naar het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Negen herhalingskandidaten woonden de training bij. Een training die gekenmerkt kan worden als een leuke-, prettige- en intensieve sessie waarbij als extra feit genoemd kan worden dat dit de op drie na laatste training van Pieter was. Hierna nog twee trainingen te gaan.....
22 maart 2016.
Klein maar fijne groep van de GOM (uit Breda en Goes) trof trainer Astrid Beelen aan; goed gemotiveerde deelnemers die graag hun werk goed uitvoeren. Voor 2 zal het werken in een cleanroom nieuw zijn, maar nu weten ze wel waarom wat zo belangrijk is!
22 maart 2016.
Het was leuk voor trainer Pieter Eelman om op deze voorjaarsdag in opdracht van ISS les te mogen geven in het ziekenhuis waar twee van zijn kleinzoons ter wereld zijn gekomen. Het OLVG in Amsterdam.
Leuk was ook het enthousiasme van de groep en de interactiviteit die zij tentoonspreidden.
Nog een paar trainingen te gaan voor mijn pensioen.......
Wat is het leuk als deelnemers aan een cleanroomtraining hun eigen ervaringen met de groep delen. Dit gebeurde ook in Apeldoorn op woensdag 16 maart 2016.
Een heel gemeleerde groep met deelnemers uit o.a. Dieren, Zwolle en Utrecht en dan ook nog uit diverse disciplines. Wat bleek? Men kwam veelal dezelfde problemen EN oplossingen tegen. Een bijzonder leuke groep (2 tienen!) en een deelneemster die niet op de foto wilde....
Mohamed el Baroudi ontving op 3 maart 2016 gastvrijheid in het St. Anna ziekenhuis in Geldrop. Mohamed werkt bij CSU in Rijswijk en gaat binnenkort werken in een anatomisch laboratorium (de snijkamer).
Ook deze CSU-er ontving heel terecht zijn Cleanroomcertificaat. Proficiat !
Donderdag 3 maart 2016 werd trainer Pieter Eelman ontvangen in het St. Anna ziekenhuis in Geldrop. Het werd een gecombineerde training met 's morgens 7 nieuwe kandidaten, die 's middage werden gecompleteerd met twee herhalingskandidaten. Opvallend veel onderlinge dialogen die absoluut niet storend waren omdat hierin de stof met praktijkvoorbeelden werd uitgediept. Dit maakte dat deze trainingsdag leuk en instructief genoemd mag worden. Leuk om weer in Geldrop gewerkt te hebben.
Op dinsdag 1 maart 2016 toog trainer pieter Eelman, vergezeld van zijn nieuwe collega Astrid Beelen (uiterst links op de foto) naar Nijmegen om een training voor een groep medewerkers van Synthon te verzorgen.
De medewerkers van Synthon waren gretig in het absorberen van de kennis. De interactie was dan ook prima en zowel trainers, als naar ik aanneem ook de cursisten hadden een leuke en instructieve dag. Lekker gewerkt in Nijmegen. Dank hiervoor!
Dinsdag 9 februari 2016 toog trainer Pieter Eelman naar het Westfries Gasthuis in Hoorn om een herhalingstraining bij de reinigers van GOM te geven.
Met hem mee kwam mevrouw Astrid Beelen die hem op termijn zal opvolgen. Het werd een inspirerende ochtend met een boeiende interactie. Een heel leuke groep gemotiveerde GOM-medewerkers daar in Hoorn!
Bij de training in Maastricht (zie hieronder) konden twee medewerksters van ATM in Oirschot worden bijgevoegd. Hoewel beide dames uit een andere discipline kwamen ( I.C-techniek) ging de aansluiting probleemloos. Immers, de gedragsrichtlijnen van cleanrooms in de nucleaire geneeskunde (AZM) en het fabriceren van technische producten voor de ICT verschilt niet zoveel.
De extra opgedane kennis over micro-biologie is natuurlijk nooit "weg".
Vrijdag 11 december 2015 toog trainer Pieter Eelman naar Maastricht om in het AZM een training voor zes medewerkers van ISS te verzorgen. De vijf dames en één heer werden om 08.00 uur verwacht, zodat, met een uitloop, de training om 14.00 afgelopen was. In de beschikbare 5,5 uur werden alle relevante aspecten van de cleanroom-reiniging behandeld. De interesse was zeer groot, zodat de toets zonder problemen en met ruime voldoendes kon worden afgerond. Een fijne groep daar in Maastricht!
Net als dinsdag 10 november werd de training op 13 november 2015 bij de facilitaire dienst van het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam weer een memorabele. Wellicht kwam het door enkele wijzigingen in de structuur van de training (trainer Pieter Eelman veranderde de volgorde van de afbeeldingen enigszins), maar ook nu weer werd het een training waarbij hard gewerkt werd, maar waar ook veel gelachen werd. "Een technische training hoeft immers niet saai te zijn", is het credo van Pieter. Geheel rechts op de foto Sauda Woldhek die vanuit de GOM afdeling in Geldrop werd bijgevoegd.
Dinsdag 10 november 2015 mocht trainer Pieter Eelman een cursus " gedrag in- en reiniging van cleanrooms" in het Deventer Ziekenhuis (Deventer) verzorgen. De opdrachtgever was GOM-ZorgSupport.
Geheel links op de foto Astrid Hut van het schoonmaakbedrijf Visschedijk b.v. Het was weer een van die zeldzame trainingen die indruk maakte door de ontspannen sfeer. Gezelligheid en hard werken gingen hier hand-in-hand.
Heel lekker gewerkt daar in Deventer!
Als gast schoven op dinsdag 3 november 2015 twee dames van het bedrijf Just Clean uit Tilburg aan. Michaela voor de herhaling en Els voor de gehele cursus (Michaela bleef er sportief de hele dag bij).
Hoewel de omgeving voor hen vreemd was, werd het ijs al snel gebroken en deden ze even enthousiast als de rest van de GOM-dames mee.
Pieter vond het gezellig om met jullie te werken. (De leuke foto is samen met het certificaat naar Els gezonden).
Het was mistig in Noord-Holland toen trainer Pieter Eelman op 2 november 2015 afreisde naar Roermond waar hij de volgende dag een cleanroom gedrag- en reinigingstraining moest verzorgen in het Laurentius-ziekenhuis. De opdrachtgever was GOM ZorgSupport. In een gezellige ambiance werden nagenoeg alle aspecten van ons mooie vak doorgenomen. Een leuke interactie bepaalde mede de prettige sfeer. Een leuke groep.
Donderdagmiddag van 15.30 uur tot 18.00 uur werd het mooie trainingslokaal in het hoge noorden gevuld met de deelnemers van de derde groep.
Ook hier hetzelfde beeld: veel aandacht en regelmatig onderlinge discussies over de aangeboden stof en mogelijke verbeterpunten. Uitermate plezierig gewerkt daar in het hoge Noorden !
Na op woensdagmiddag 7 oktober de eerste groep te hebben getraind, was het donderdagmorgen 8 oktober de beurt aan de tweede groep. Zie de foto hierbij.
Vier medewerkers van GOM-schoonhouden werden bijgevoegd.
Op 7- en 8 oktober 2015 toog trainer Pieter Eelman naar het hoge noorden om daar bij een bedrijf drie groepen van elk ca. 16 medewerkers nog eens bij te praten over het gewenste gedrag in cleanrooms. een enkeling had wel praktijkervaring, maar had de volledige training niet gevolgd.

Drie opmerkelijke groepen waarbij de onderlinge discussie opviel.
Deze onderlinge discussies gaven de trainer het bewijs dat men hier met zeer gemotiveerde medewerkers te doen had.
Het was dan ook een genoegen om weer hier te hebben mogen werken.
8 September 2015 was de eerste werkdag van trainer Pieter Eelman na zijn zomervakantie.
De herhalingstraining in het UMCU (facilitaire dienst) was er een van herkenning. Sommige cursisten zag trainer Pieter al voor de vierde- of vijfde maal. Toch blijft het belangrijk te herhalen omdat de branche waarin wij werken heel belangrijk is. Het gaat tenslotte om het welzijn van de patiënten in het UMCU. Gelukkig was de stof nauwelijks weggezakt en werd de toets geweldig gemaakt. Een fijne groep medewerkers daar bij de facilitaire dienst van het UMCU.
Dinsdag 16 juni 2015 werd trainer Pieter Eelman uitgenodigd voor een herhalingstraining in Alkmaar bij Eriks b.v. Sommige cursisten zag Pieter alweer voor de vierde maal. Hoe leuk is het dan om een complimentje te krijgen dat het wederom een boeiende en instructieve training is geweest.

De gemotiveerde groep van Eriks is hier zeker ook debet aan. De trainer verheugt zich al weer op de volgende sessie over twee jaar!
Woensdag 10 juni 2015 was weer een " feestje" voor trainer Pieter Eelman. Op deze dag mocht hij 20 zeer gemotiveerde medewerkers van D.O.R.C ( Int.) in Zuidland trainen. In een mooie entourage viel het met name op dat er op een serieuze manier met elkaar gediscussieerd werd. De trainer deed enkele suggesties om tot een meer optimale communicatie te komen. Dit voor een beter begrip tussen de verschillende disciplines. Pieter kijkt al weer uit naar de volgende sessie. Dag leuke mensen in Zuidland !
Maandag 1 juni 2015 (het begin van de meteorologische zomer) reisde trainer Pieter Eelman af van Schagen naar Rotterdam om in het Sint Franciscus Gasthuis (SFG) een cleanroomtraining te verzorgen. Onder de toehoorders ook GOM-collega's uit Goes en Capelle. Het werd een instructieve dag met zeer leergierige cursisten. Helaas kon niet iedereen met het begeerde cleanroom-certificaat huiswaarts keren. Wellicht was de Nederlandse taal een te grote barriėre. Voor hen geldt: we doen het gewoon een keertje over !
Op zaterdag 30 mei 2015 reisde trainer Pieter Eelman af naar de Apotheek der Haarlemse Ziekenhuizen (SAHZ) waar een groep van negen medewerkers van Reino b.v. aangevuld met een apothekersassistent, op hem wachtte.

De meeste gezichten kon Pieter zich nog herinneren, maar om zich de namen te herinneren, gaf hem meer moeite. Het werd een leuke herhalingstraining met een meer dan goede interactie. Logisch dat de toetsresultaten prima waren. Reino heeft gemotiveerde medewerkers.
Zoals hieronder beloofd ook een portret van de twee ISS-ers , werkzaam bij het RIVM die als gast mee mochten trainen in het UMCU. Na een korte tijdspanne was het verschil tussen de twee groepen al geheel weggevallen. Ook ISS mag trots zijn op deze zeer gemotiveerde medewerkers !
Op dinsdag 12 mei 2015 verzorgde trainer Pieter Eelman een herhalingstraining bij de facilitaire dienst van de apotheek van het UMCU ( Utrecht).
Leuk om al die bekende gezichte weer te zien. Voor sommigen was het al de derde training; geeft toch iets vertrouwds.
Twee ISS medewerkers , werkzaam bij het RIVM completeerden deze leuke groep. ( zie de volgende foto)
Op 30 april 2015 toog trainer Pieter Eelman naar Amsterdam-Noord om in het BovenIJ ziekenhuis een training te verzorgen voor Succes schoonmaken uit Volendam.
Vier medewerkers van Succes uit het BovenIJ ziekenhuis, aangevuld met twee deelnemers uit de Boerhaavekliniek (Amsterdam).
Een leuke training met enthousiaste mensen. De foto is van de toets. De "certificatenfoto" is opvraagbaar via de mail.
Soms laat trainer Pieter Eelman al tijdens de cleanroomtraining blijken dat hij met plezier werkt. Zo-ook op dinsdag 7 april 2015 bij GOM schoonhouden in Breda. Een leuke groep van 9 medewerkers van GOM uit Breda en omgeving ( nou ja, als er een file vlakbij Eindhoven staat en de reis naar Breda duurt anderhalf uur....) lieten blijken leergierig te zijn en de cleanroom-reiniging als een interessant vak te beschouwen. Een leuke training met aardige mensen in een mooi gebouw. Wat wil je als trainer nog meer ?
Op donderdag 19 maart toog trainer Pieter Eelman naar het mooie Limburgse Echt om de vijfde training op rij bij Neways te verzorgen. Een gemêleerd gezelschap met praktijkmedewerkers en medewerkers die administratieve functies hebben. De importantie van de training werd 's morgens niet door iedereen even zwaar gewaardeerd, maar gaandeweg de training, met name na de middagpauze, werd het enthousiasme door iedereen gedeeld. De toets werd door alle aanwezigen uitstekend gemaakt zodat Neways met trots weer acht gecertificeerde cleanroom-specialisten kan begroeten. leuke mensen daar in Echt.
Op dinsdag 17 maart 2015 toog trainer Pieter Eelman, samen met trainee Astrid Beelen naar het Anna Ziekenhuis in Geldrop voor een herhalingstraining "Gedrag in- en reinigen van cleanrooms". Het is altijd leuk om na twee jaar weer al die "bekende gezichten" te zien. Zo-ook vandaag. Belangrijk was dat de draad gelijk weer werd opgepakt en in de drie uur durende sessie werden veel aspecten van het reinigen van cleanrooms en operatiekamers besproken. Wát een aandacht en wát een belangstelling straalde deze groep uit. Leuk om met zo'n gemotiveerde groep te hebben mogen werken!
Het was een leuke klus op die dinsdag de 17e februari 2015 in het Zuwe-Hofpoortziekenhuis in Woerden. 's Morgens een één-op-één training waar Marry Prins werd bijgespijkerd in het mooie vak der cleanroom-reiniging en 's Middags de herhalingstraining van 6 enthousiaste medewerkers (waaronder twee leidinggevenden) van de afdeling Service van het ziekenhuis.
Op een zeer gemoedelijke wijze liet trainer Pieter Eelman de belangrijkste aandachtspunten de revue passeren. Voldaan reed hij terug naar Schagen.
Aan het einde van een boeiende trainingsdag bij Synthon in Nijmegen complimenteerde hij zijn contactpersoon , mevrouw Astrid Bruinhof, met deze gemotiveerde groep. In een training van twee dagdelen van twee en half uur (gegeven op dinsdag 10 februari 2015 bij Synthon in Nijmegen), leer je een groep aardig kennen. Gaandeweg de training had trainer Pieter Eelman al snel in de gaten: "dit is een gouden groep". Gemotiveerd en leergierig.
Het was leuk om met deze groep medewerkers van Synthon te hebben mogen werken.
Dinsdag 27 januari, bijna "thuiskomen" in Son, waar trainer Pieter Eelman al vele cleanroomtrainingen heeft mogen geven. Deze dag begon als vele andere, maar alras bleek dat dit toch wel een bijzondere groep was. Spitsvondige vragen worden wel meer gesteld en ook door Pieter zeer op prijs gesteld, maar hier gebeurde iets leuks. De dialoog die door de vragen ontstond, bleef gedurende de gehele training. Ik dank deze groep zeer voor de leuke training !
Op 21 januari 2015 toog trainer Pieter Eelman naar het UMCU (Utrecht) om 13 medewerkers van de facilitaire dienst van de apotheek (gastvrij aangevuld met een CSU medewerkster (Nancy) van de Landelijke Politiedienst in Driebergen), de beginselen van het werken in-, gedrag in- en reinigen van cleanrooms bij te brengen. Het werd een heel plezierige sessie, niet in de minste plaats door de response die de trainer vanuit de cursisten kreeg. Regelmatig ontstond er een leuke dialoog. Het UMCU mag trots zijn op deze medewerkers, die allemaal het fel begeerde cleanroom-certificaat bemachtigden.
Soms moeten de "puntjes even op de "i" gezet worden.
Dan kan een herhalingstraining, zoals op dinsdag 9 december 2014 heel louterend werken. Veel wisten we al, maar soms was een nadere explicatie heel welkom. De deelnemers aan deze training die de training voor de eerste keer volgden, kregen hierdoor veel informatie uit de praktijk.
De laatste training in 2014 van trainer Pieter Eelman bij het St. Franciscus Gasthuis in Rotterdam was weer een boeiende.
Natuurlijk was het voor trainer Pieter Eelman een leuk "klusje" om een training te mogen verzorgen in het Dr.Horacio E. Oduber Hospitaal op Aruba te mogen verzorgen op 25- en 26 november 2014.
Maar buiten de mooie locatie (Aruba is een prachtig eiland) was het een uitzonderlijk gemotiveerde groep apothekers en apothekerassistenten. Gretig werd de aangeboden stof geabsorbeerd en de gestelde vragen waren het bewijs van de interesse binnen deze groep. Een homogene groep waar het ziekenhuis trots op mag zijn !
Wat een fantastische groep daar in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda op woensdag 29 oktober 2014. Het was natuurlijk leuk om enkele "oude bekenden" te zien, maar de gehele groep deed geweldig "mee" en de tijd vloog om.
Er werd energiek meegeschreven en veel vagen gesteld. Dat is voor trainer Pieter Eelman altijd een teken dat men "gretig" is. Dat ziet hij graag. De sfeer was buitengewoon. Weer tien cleanroomspecialisten van de facilitaire dienst afgeleverd. Klasse !
De training in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop op 24 oktober 2014 in opdracht van GOM ZorgSupport was er weer een om in te lijsten. Als trainer Pieter Eelman fluitend de reis naar Schagen aanvangt is dit het bewijs dat deze training zijn doel bereikt heeft; namelijk er is weer een zeer gemotiveerde groep cleanroomspecialisten afgeleverd! De gretigheid en de oprechte belangstelling waarborgen een kwaliteit waar GOM ZorgSupport trots op mag zijn !
Proficiat allemaal en tot over twee jaar!
En de medewerkers van de Apotheek van het Antonius Ziekenhuis in Sneek op dinsdag 21 oktober 2014. Twee deelnemers staan niet op de foto. Verlegen?
De vijf medewerkers van GOM ZorgSupport uit Assen die de training in Sneek bijwoonden op dinsdag 21 oktober 2014.
"Knus" omschrijft trainer Pieter Eelman de sessie in een iets te kleine zaaltje in het het Antonius Ziekenhuis in Sneek op dinsdag 21 oktober 2914. Tien deelnemers van de apotheek van het ziekenhuis, aangevuld met vijf medewerkers van GOM ZorgSupport uit Assen. Enkele deelnemers hadden de training eerder gevolgd, voor anderen was het een eerste kennismaking met het werken in cleanrooms. Lekker gewerkt in een leuke sfeer in een mooi ziekenhuis. Tot over twee jaar!
Trainer Pieter Eelman realiseerde zich op dinsdag 7 oktober 2014 dat het al ca.40 jaar geleden was dat hij voor het eerst het terrein van het RIVM ( toen nog RIV) in Bilthoven opreed. Deze keer om een groep medewerkers van ISS, aangevuld met drie medewerkers van CSU de fijne kneepjes van het cleanroom-reinigingsvak te leren. Jammer van de twee medewerkers die door ziekte niet aanwezig konden zijn. Het werd een gezellige dag met leuke cursisten. Tot over twee jaren !
" Ik heb deze training al vele malen gegeven en ken het verhaal zo langzamerhand uit mijn hoofd" Zo begon trainer Pieter Eelman op deze zaterdag-ochtend 20 september de training in het Deventer Ziekenhuis in opdracht van GOM. "Ik zou het prettig vinden als het geen monoloog, maar een dialoog werd". Nou dat heeft hij geweten. Prachtige onderlinge discussies, directe vragen aan de trainer en adhesie bij zijn voorstellen. De leidinggevenden bij GOM in Deventer mogen trots zijn op de 14 geslaagde medewerkers. Proficiat !
Met wat "last minute" wijzigingen, waardoor ook drie medewerkers van het SFG uit Rotterdam meededen, werd op maandag 15 september 2014 een plezierige cleanroomtraining in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel gegeven door trainer Pieter Eelman. "Gretig" is de beste omschrijving van de aandacht die de cursisten geven aan de twee sessies waarbij buiten het gedrag in de cleanroom, ook de reiniging uitgebreid aan bod kwam. Prettige mensen en lekker gewerkt daar in Capelle.
Wat ging de tijd snel daar in Echt (L) bij het mooie bedrijf Neways Electonics International BV. Vandaag, 9 september 2014 alweer de laatste trainingsdag van de vier. vandaag een gemêleerd gezelschap. Trainer Pieter Eelman constateerde met plezier dat ook in deze groep de motivatie hoog was. Veel interne discussies, goede vragen en veel aantekeningen maakte dat de thuisreis van ruim 300 km. met een goed gevoel werd aanvaard.
Het zit wel goed met de motivatie daar bij Neways. Lizette, dank voor het lekkere broodje !
Maandag 8 september 2014 mocht trainer Pieter Eelman zijn derde sessie geven bij neways in Echt. Ook nu weer werd bijna gretig de gepresenteerde stof geabsorbeerd. Slimme, op de praktijk gebaseerde vragen, gaven aan dat men echt belangstelling had. Het voorstel van trainer Pieter om een werkgroepje te formeren werd ook in deze groep omarmd. Ook vandaag weer heel lekker gewerkt in het mooie Echt (L).
Dinsdag 2 september 2014 was de tweede cursusdag van vier bij Neways in Echt (L). Het was meer of minder een reprise van de dag daarvoor. Ook nu weer inspirerende onderlinge discussies. Het voorstel van trainer Pieter Eelman om een werkgroep te formeren krijgt vorm. Deze werkgroep zal zeker inbreng kunnen hebben bij het (her-)schijven van de S.O.P's.
Met een goed gevoel reed Pieter na twee trainingsdagen voldaan terug naar zijn woonplaats Schagen. Volgende week de laatste twee sessies!
Maandag 1 september 2014 werd bij Neways in Echt de eerste van 4 sessies "gedrag in- en reinigen van cleanrooms" door trainer Pieter Eelman gegeven. Bijzonder was dat het bedrijf net nieuwe cleanrooms in gebruik had genomen. De training kwam op tijd en was gewenst. Dit laatste bleek onder andere door de leuke onderlinge discussies. Een prima training met zeer gemotiveerde deelnemers!
Midden in de zomervakantie (op de zonnige donderdag 31 juli 2014) van trainer Pieter Eelman een "spoedklusje" bij de Boerhaavekliniek in Amsterdam, in opdracht van Succes b.v. uit Volendam. Buiten de medewerkers van Succes namen ook vier deelnemers van de Boerhaave-kliniek deel aan deze training " reinigen van Operatie Kamers (O.K.'s). Een geïnteresseerde groep die al snel begrip toonde voor de gevaren van kruiscontaminatie in de O.K's. Leuk was de wisselwerking tussen de medewerkers van de kliniek en Succes. Twee dames van de Boerhaavekliniek hadden haast en moesten de zaal voor het nemen van de foto verlaten. Lekker gewerkt daar in die mooie kliniek in Amsterdam en leuk was ook de belangstelling van de directie van de Boerhaave-kliniek.
Op maandag 23 juni 2014 toog trainer Pieter Eelman naar het St Franciscus Gasthuis in Rotterdam om daar een groep medewerkers van GOM te trainen. Niet alleen uit het SFG, maar ook uit het IJsseland-ziekenhuis (Capelle aan den IJssel) en Scheldezoom Farmacie uit 's Gravenland.
Pieter's laatste training voor zijn vakantie was een leuke uitsmijter. Lekker gewerkt met aardige "GOM-ers". Fijne vakantie iedereen !
Trainer Pieter Eelman eindigde precies om 3 uur met de training bij DORC int. in Zuidland op deze woensdag 18 juni 2014; echter toen moest de toets nog gemaakt worden. Dat de cursustijd ruim overschreden werd had alles te maken met de inbreng van de cursisten. Zeer terzake doende, directe vragen werden gesteld over de situatie in de nieuwe cleanroom. Bij DORC int. heeft men de zaken goed voor elkaar, al zijn altijd "verbeterpuntjes" aan te brengen. Het waren de cursisten die hiernaar op zoek gingen. In zo'n sfeer is een training geven van 5 uren bijna een feestje voor de trainer. Dat hij het eerste deel van de voetbalwedstrijd Nederland - Australië miste, was dan ook niet heel erg! Betrokken medewerkers van DORC in Zuidland; Pieter ziet uit naar de herhalingstraining over twee jaar !
Twee weken achter elkaar naar Zuid-Limburg was voor trainer Pieter Eelman geen straf. De training op 10 juni 2014 bij Eurest (op locatie Medtronic in Heerlen) was zelfs bijna een feestje. Bijna alle 15 deelnemers aan deze training waren al vroeg in de morgen begonnen met hun werkzaamheden, maar konden het toch opbrengen om enthousiast mee te doen en zelfs meer dan dat. Veel praktijkvragen werden gesteld hetgeen een uitzonderlijke betrokkenheid tentoon spreidde. Terecht dat alle 15 deelnemers het cleanroomcertificaat mochten ontvangen.
Een moeizame start op dinsdag 3 juni 2014 in Zuid-Limburg (wisseling van locatie) was niet symptomatisch voor de daarop volgende training. Vanaf het eerste moment van kennismaking met deze, uit tien deelnemers bestaande groep, tot aan het uitreiken van de 10 (!) certificaten, was er een bijzondere symbiose tussen trainer en cursisten. Het was een feestje voor de trainer om met deze gemotiveerde medewerkers van ISS uit het AZM in Maastricht te mogen werken. Scherpe, betrokken en gemotiveerde medewerkers waar ISS trots op mag zijn. Trainer Pieter Eelman is het ook !
De "vrolijkheid" straalt eraf van bijgaande foto. Het was dan ook een leuke en ontspannen herhalingstraining bij het Facilitair Bedrijf van het UMC in Utrecht op dinsdag 13 mei 2014.
Trainer Pieter Eelman kijkt met veel plezier terug op deze training, mede omdat gebleken is dat men zeer betrokken is bij het mooie vak van cleanroomreiniger. Tot over twee jaar vakkundige cleanroomspecialisten!
Door een misverstand zaten de dames van Scheldezoom Farmacie en GOM schoonhouden al om 9 uur in het trainingslokaal in 's Gravenpolder (bij Goes) i.p.v. half tien. Nadat trainer Pieter Eelman snel zijn laptop en beamer had geïnstalleerd kon de training beginnen die ruim 15% langer duurde dan gebruikelijk. Dat kwam mede door het onderwerp "gedrag in- en reinigen van cleanrooms", maar ook door de combinatie van cleanroomreinigers en operators (waaronder één leidinggevende). Ook deze training was er weer een met "een gouden randje".
De groep die Pieter Eelman op dinsdag 29 april 2014 mocht trainen bij VDL in Almelo (in opdracht van CSU) bestond 's morgens uit een groep medewerkers van CSU die nog geen cleanroomcertificaat hadden en 's middags aangevuld met een groep die werden "opgefrist". Leuk was het om te zien hoe de beide groepen integreerden. Er werd intensief gewerkt en het resultaat was er ook na: veel cursisten wisten een "10" te halen. Een succes om trots op te zijn.
Proficiat!
"Wat is het leuk om te zien dat de CSU-medewerkers zo enthousiast meedoen tijdens deze cleanroomtraining" was een opmerking van één van de leidinggevenden tijdens de cleanroomtraining op dinsdag 22 april 2014 in Utrecht.
Trainer Pieter Eelman kijkt dan ook met voldoening terug op een leuke trainingsdag. Super!
Die 15de april 2014 was weer zo'n training voor Pieter Eelman die hij een "gouden randje" geeft. In een mooi entourage werd de training gretig door de negen deelnemers geabsorbeerd. Leuk, en voor de trainer boeiend, was de onderlinge dialoog. Het bedrijf Synthon in Nijmegen mag trots zijn op deze medewerkers.
Helaas moest Serdar direct na de opfristraining in het Spaarne Ziekenhuis vertrekken om zijn kind van school te halen. Hierdoor staat hij niet op de foto. Op 2 april 2014 toog trainer Pieter Eelman naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp. Een nuttig herhalingstraining, temeer omdat er in de praktijk soms anders wordt gewerkt dan in de training werd behandeld. Wordt er werkelijk alleen met een desinfectans gewerkt bij het desinfecteren van MRSA kamers en verder nergens? De puntjes op de "i" vielen in vruchtbare aarde. Via een mailtje aan info@cleanroomtraining.nl wordt de foto je gratis per mail toegezonden.
25 maart 2014. De Nucleaire top beheerste het nieuws en trainer Pieter Eelman toog dan ook al vroeg naar het GOM-kantoor in Eindhoven. De groep bestond uit dertien medewerkers die direct na aanvang van de de training al met vragen en opmerkingen kwamen. Hierdoor werd het een zeer interactieve training. Leuk voor de trainer en leuk voor de deelnemers die allen hun certificaat behaalden. Dank, leuke groep uit Eindhoven !
Als er tijdens een herhalingstraining een onderlinge discussie ontstaat, dan mag je als trainer in je handen wrijven. Zo-ook bij de "opfristraining" van medewerkers van de apotheek van het UMC Utrecht op donderdag 6 maart 2014. Trainer Pieter Eelman was meer dan tevreden over de betrokkenheid van deze groep. Net als bij de groep van 4 maart kan gezegd worden dat het UMC Utrecht trots mag zijn op deze medewerkers !
Eén van de cursisten moest direct weer aan het werk na de opfriscursus op 4 maart 2014 in het UMC in Utrecht. Vandaar dat niet iedereen op de foto staat na de gezellige en instructieve herhalingscursus. Trainer Pieter Eelman hield een goed gevoel over na de training waarbij de cursisten van de afdeling "bereidingen" van de ziekenhuisapotheek lieten blijken zeer betrokken bij hun werk te zijn. Op 6 maart volgt de tweede groep. De trainer kijkt er naar uit!
Wat een leuke en gezellige foto kon trainer Pieter Eelman op dinsdag 11 februari 2014 maken na de training in het St. Jans Gasthuis in Weert (L).
De zeven dames van ISS waren niet alleen gezellig ( lekkere bonbons !) maar ook heel leergierig. Kritische vragen maakten de training levendig. Met zo'n groep kan het natuurlijk niet anders: iedereen is geslaagd! ISS en het St. Jans Gasthuis kunnen trots zijn op deze medewerkers.
Tijdens de training in Amsterdam op zaterdag 25 januari 2014 waren twee dames van het schoonmaakbedrijf Succes uit Volendam bijgevoegd. Nadat de herhalingskandidaten de zaal in het AMC verlaten hadden ging trainer Pieter Eelman nog even door om de finesses van het schone cleanroomvak te duiden. Ook Claudia en Fatima mogen zich vanaf zaterdag 25 januari "cleanroomspecialist" noemen ! Proficiat.
Op zaterdag 25 januari 2014 toog trainer Pieter Eelman naar het AMC in Amsterdam om een groep medewerkers van Temco Euroclean een herhalingstraining te bezorgen. Twee deelnemers van twee jaar geleden konden helaas de training niet meemaken. Dat er intensief gewerkt werd bleek uit het feit dat Pieter vergat een groepsfoto te maken. Vandaar deze "oude" foto van twee jaar geleden. Een voordeel is dat we allemaal twee jaar jonger lijken !
17 december 2013 was voor trainer Pieter Eelman het laatste " klusje" van 2013. Deze training in ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort, waar een groep van 16 medewerkers van GOM-schoonhouden deelnamen aan een opfris-cleanroomtraining, had een nostalgisch tintje, omdat dit ziekenhuis over 6 dagen ( 23 dec. 2013) zal worden gesloten. Maar de 16 gecertificeerde medewerkers van GOM staan te trappelen om in het nieuwe ziekenhuis aan de slag te gaan. Geen zorgen om deze vakmensen!
"Wat heb ik toch een mooi en leuk vak" bedacht trainer Pieter Eelman zich toen hij op dinsdagmiddag 3 december 2013 rond vier uur het terrein van ziekenhuis De Lichtenberg verliet. Vaak schrijft hij bij de te plaatsen foto's over de "leuke groep". Vandaag met buitengemeen veel plezier. Jullie hebben hem een prima dag bezorgd met jullie enthousiasme, vragen en opmerkingen. Jullie zijn klaar voor het werk in de nieuwe cleanrooms. Proficiat, aardige mensen van GOM en A.B Specialistische Reiniging !
Het was een grote groep, de medewerkers van AMC/Price op locatie Viasana kliniek in Mill. In het begin moest men dan ook even "los" komen, maar met name tijdens de middagsessie werden er lekker veel vragen gesteld en opmerkingen geplaatst. De resultaten van de toets, die standaard aan het einde van de training wordt gemaakt, was ronduit "uitstekend" te noemen.
Pieter heeft ( gemeend hoor!) heel prettig in Mill gewerkt. Tot over twee jaar leuke mensen van AMC/Price !
Op donderdag 28 november mocht trainer Pieter Eelman een cleanroom gedrag- en reinigingstraining geven bij de kliniek Viasana in Mill. Hoewel de diverse ruimtes bij deze kliniek worden gereinigd door AMC/Price uit Wijchen, werden vier medewerkers van CSU uit Nijmegen gastvrij in de groep opgenomen. Nogmaals dank voor de gastvrijheid AMC/Price schoonhouders !
20 november 2013 werd door trainer Pieter Eelman de laatste herhalingstraining bij Neways gegeven.
Een groep met veel affiniteit voor techniek, hetgeen prachtige discussies en vragen tot gevolg had. Zowel de docent als de cursisten kregen energie van deze ochtend. Veel bevestigingen gehad van de juiste praktijk van alle dag, maar toch ook nog het een en ander geleerd, hetgeen zeker in de praktijk zal worden geïmplementeerd.
Deze dinsdag 19 november 2013 werd de derde herhalingsgroep bij Neways in Son door Pieter Eelman getraind. De insteek van het vraag- en antwoordspel bevalt allen goed. De onduidelijke puntjes komen direct naar boven drijven. Grade 2 en Grade 4 werden behandeld en ook het gedrag, inclusief de omkleedprocedure, in de cleanroom. Ook het meten kreeg voldoende aandacht. Twee "toehoorders" van ISS uit Enschede behaalden, evenals de medewerkers van Neways, allen hun certificaat.
De 13-de november 2013 werd een reprise van de dag daarvoor. Met dien verstande dat trainer Pieter Eelman nu nog gerichter zijn vragen kon afvuren door de ervaring die hij de vorige dag had opgedaan. Met name het gevaar van kruiscontaminatie bij Grade 2 kreeg veel aandacht, maar ook werd de kledingprocedure weer doorgenomen. De gestelde vragen duidden op een grote betrokkenheid bij de materie. Pieter verheugt zich op de komende twee trainingen !
Op aangeven van Neways in Son was een deel van de herhalingstraining op 12 november (en 13-, 19-, en 20 november 2013) herschreven en geactualiseerd. Fantastisch zoals de interactie met de groep daardoor was. De herkenbaarheid van de aangesneden onderwerpen gaf veel reactie, waardoor een levendige dialoog ontstond. Voldaan terug naar het hotel om op 13 november weer met een groep aan de slag te gaan.
Op woensdag 6 november mocht trainer Pieter Eelman weer een training bij Neways in Son verzorgen. De eerste in een reeks van vijf (herhalings-) trainingen. Deze eerste, volledige-, training was meer dan plezierig. Niet alleen voor de trainer maar ook voor de cursisten getuige de opmerking van één van hen: "Ik heb nog niet vaak meegemaakt dat de cursisten na een training van een hele dag, vrolijk naar huis gingen". Zo voelde Pieter zich ook; vrolijk en voldaan. Lekker gewerkt in Son. Probeer nu het geleerde in de praktijk vast te houden, vrienden bij Neways!
Het was een lange rit voor trainer Pieter Eelman naar NKL in Emmen. Na een nachtje in een lokaal hotel werd om 9.30 uur kennis gemaakt met de 14 deelnemers (10 van NKL en 4 van Visschedijk Facilitair). De design van het gloednieuwe pand met twee mooie cleanrooms op de eerste etage was imponerend. Zo-ook de belangstelling en inzet van de deelnemers. Er werd goed geluisterd en bij tijd en wijle spitsvondig gereageerd. Een genoegen om hier te mogen doceren! Veel plezier in jullie nieuwe werkomgeving, vrienden in Emmen!
Ook donderdag 10 oktober 2013 was weer een "thuiswedstrijd" voor trainer Pieter Eelman. Deze maal bij het mooie bedrijf "Timing" in Alkmaar. Een onderdeel van de Asito-groep. Dit is de eerste groep in Nederland die ingezet kan worden als ambulant cleanroomspecialist, hetgeen een unicum in Nederland is. Wellicht gaat dit een trend worden. Proficiat leuke groep in Alkmaar met het behaalde resultaat !
Op dinsdag 8 oktober 2013 speelde docent Pieter Eelman weer een "thuiswedstrijd" in het Westfriesgasthuis in Hoorn. Een groep van twaalf medewerkers van GOM Zorg Support kregen een herhalingstraining. Gelukkig was weinig van de stof echt weggezakt, zodat er ruimte genoeg was om over verbeterpunten te spreken. De tijd vloog om en wellicht daardoor vergat Pieter in eerste instantie de gebruikelijke foto te maken. Gelukkig werd een foto nagezonden van een deel van deze leuke groep. De andere foto volgt nog.
Vrijdag 27 september 2013. Een training in opdracht van CSU bij de Politie Landelijke Eenheid in Driebergen (het vroegere KLPD). Soms moet je in herhaling treden maar zeker nu durf ik volmondig te zeggen dat het niet alleen een leuke training was met zeer belangstellende toehoorders, maar ook een training waarvan je je de deelnemers nog lang zult herinneren. Ook zij vonden de training leuk, maar vooral interessant. De DNA-cleanroom zal absoluut op een zeer professionele wijze worden gereinigd !
Het was een experiment voor trainer Pieter Eelman om op dinsdag 24 september 2013 in het UMCU nu eens niet als herhalingstraining de basiscursus weer "dunnetjes" over te doen, maar het over een andere boeg te gooien. De docent had als voorbereiding een aantal belangrijke onderwerpen uit de training gelicht en vroeg hierover commentaar. Een schot in de roos! Een geweldige discussie ontstond die voor alle deelnemers, inclusief de docent, een goed inzicht gaf in de status van deze deelnemers van de facilitaire afdeling van het UMCU. Een prima groep die terecht opnieuw gecertificeerd is. Logisch eigenlijk in een ziekenhuis met een JCI-accreditatie !
"Boeiend" vond trainer Pieter Eelman het dat de twee groepen ISS-ers uit Sneek en Drachten op 18 september 20013 bij elkaar gevoegd werden om in ziekenhuis Nij Smellinghe de cleanroomtraining te volgen. Een gouden greep, want beide groepen versterkten elkaar. Dat bleek uit de vele reacties op de training en de daaropvolgende onderlinge discussie. We hebben samen veel geleerd en het is aan de leidinggevenden (Anita, Jantje en Froukje) om de implementatie van het geleerde te verzorgen. Komt wel goed bij deze leuke mensen in Friesland !
Op 16 september 2013 reed trainer Pieter Eelman naar het St. Franciscus Gasthuis (SFG) in Rotterdam voor een herhalingstraining. Altijd leuk om weer "oude bekenden" tegen te komen. Deze keer werd het kleine groepje aangevuld met een collega van GL uit Eindhoven en een apothekersassistente van het ziekenhuis. Met name de aanwezigheid van Marianne (apoth.ass.) was interessant omdat we elkaar nu veel beter leerden kennen en begrijpen. Veel aandachtspunten werden genoteerd en dat is pure winst! Lekker gewerkt daar in Rotterdam !
Op woensdag 11 september 2013 was de tweede sessie van de training bij het Haarlemse bedrijf Chess. Trainer Pieter Eelman vond het opmerkelijk dat er veel aantekeningen gemaakt werden en dat er zeer regelmatig onderlinge discussies ontstonden. Een teken dat men geïnteresseerd was en het geleerde ook in de praktijk wilde toepassen. Een paar cursisten hadden het trainingslokaal reeds verlaten voordat de gebruikelijke foto werd genomen. Vandaar zes van de tien in deze fotogalerij.
Maandag 9 september 2013 mocht trainer Pieter Eelman weer een training in Eindhoven verzorgen. Ditmaal bij het mooie bedrijf (wat zag het er allemaal mooi en "gelikt" uit) GL Precision. Een gemeleerde groep bestaande uit medewerkers van GL Precision en GOM. Juist door deze samenstelling werden het boeiende sessies waar men veel van elkaar kon leren. De komende dagen zal er nog veel over de training te doen zijn want er werden direct na de training al plannen gesmeed om tot eventuele verbeterpunten te komen. Een mooie symbiose tussen operators en reinigers. Twee groepen die elkaar niet kunnen missen !
Woensdag 4 september 2013 was voor trainer Pieter Eelman de eerste cursus na de grote vakantie. Hij viel gelijk "met zijn neus in de boter" bij het Haarlemse bedrijf Chess. De eerste kennismaking met Chess dateert al van 2009. Leuk was het dat hij weer veel oude bekenden mocht begroeten. De tweede, en laatste sessie is op woensdag 11 september. Dan ook een foto van de cursisten.
Drie dagdelen, verdeeld over drie middagen bij TNO in Delft in opdracht van ISS Cleaning Services. Trainer Pieter Eelman kon zich geen leukere en inspirerende afsluiting van de periode voor de vakantie voorstellen. De laatste middag was ingeruimd voor een groep herhalingskandidaten. In een geweldige interactie werden veel aspecten van het werken in cleanrooms besproken. Veel bekende leerstof werd weer "afgestoft" . Heel lekker gewerkt daar bij TNO op dinsdag 28 juni 2013. Fijne vakantie allemaal !
Op 13- en 20 juni 2013 werd bij TNO een cleanroomtraining gegeven aan een groep gemotiveerde ISS-ers. Omdat de training over twee dagen verdeeld werd, konden er weer eens proefjes met Petri-schaaltjes gedaan worden. Wat een openbaring dat micro-organismen overal voorkomen! De training was voor zowel de trainer Pieter Eelman, als ook voor de cursisten een leuke gebeurtenis. We hebben hard gewerkt, maar ook plezier gehad samen. En zo hoort het. Iedereen is geslaagd en kan als gecertificeerd cleanroomspecialist aan het werk!
Samen met collega Bert Rietdijk werd op vrijdag 24 mei 2013 door trainer Pieter Eelman een "open cleanroomtraining" in het Van der Valk hotel in Nootdorp georganiseerd. De ochtendsessie -cleanrooms, gedrag en kleding- werd door Pieter verzorgd en de middagsessie -desinfectie, en reiniging van cleanrooms- door Bert. Boeiende discussies en een opmerkelijk belangstellend publiek maakte deze training tot een training "met een gouden randje".
Wil je deze foto in een hogere resolutie ontvangen, stuur dan even een mailtje naar : info@cleanroomtraining.nl .
Eigenlijk was de training van woensdag 15 mei identiek aan de training van de dag daarvoor. De tweede trainingsdag kenmerkte zich weer door grote betrokkenheid en interessante onderlinge discussies. Juist dit laatste gaf trainer Pieter Eelman de zekerheid dat de aangeboden stof doel had getroffen.
De implementatie in de praktijk zal dan ook vlekkeloos verlopen, is zijn mening. Met een plezierig gevoel reisde hij weer af naar het nabij gelegen Schagen. Tot over twee jaar, vrienden in Alkmaar!
Dinsdag 14 mei 2013 werd een "thuiswedstrijd" voor trainer Pieter Eelman.
Op deze dag mocht hij een herhalingstraining verzorgen bij het bedrijf Eriks en Alkmaar. Een vertrouwd adres voor Pieter. De training verliep bijzonder boeiend aan de hand van talloze praktijkvoorbeelden. De Power-Point presentatie werd alleen als ondersteuning gebruikt en niet als leidraad. Dit maakt het trainen zo leuk, het "sparren" met gemotiveerde mensen. Pieter kijkt uit naar de dag van morgen. Op 15 mei weer een training bij die leuke mensen in Alkmaar.
Dinsdag 7 mei 2013 werd in het UMCU in Utrecht bij de facilitaire dienst een "opfris-cleanroomtraining" gegeven voor de reeds geaccrediteerde cleanroomspecialisten. Opvallend was de nog aanwezige parate kennis. De training werd al snel een discussie over de plaats van de cleanroomspecialisten in de organisatie. Het probleem, ook hier, was het gebrek aan kennis van contaminatiecontrole bij veel andere medewerkers in de organisatie van het ziekenhuis. Er is nog veel te winnen, maar bij de facilitaire dienst van het UMCU zit het wel goed !
De laatste dag voor de mei-vakantie. Je zou wellicht al een beetje vakantiestemming verwachten op deze dag. Toch werd vrijdag 26 april 2013 een uiterst actieve dag voor de acht deelnemers (1 deelnemer kon door autopech helaas niet aanwezig zijn). Het was een gemêleerd gezelschap met deelnemers uit Eindhoven, Nijmegen, Den Haag en Rotterdam . Toch was er een gemeenschappelijke factor. Allen staan op het punt te werken met cleanrooms. De gretigheid was groot en trainer Pieter Eelman heeft alle vertrouwen in deze GOM-ers !
Ook de derde en laatste groep bij het bedrijf Photonis was een zeer plezierige groep.
Op 23 april 2013 toog trainer Pieter Eelman voor de laatste maal naar Roden. De eerste twee groepen hadden een opmerkelijke interesse laten zien. Zo-ook de derde groep. Op een gegeven moment ontstond er een onderlinge discussie die wel 7 a 8 minuten duurde. Dit was voor de trainer een exempel van betrokkenheid. De werkgroep, die uit de drie groepen gevormd gaat worden krijgt een leuke en boeiende taak. De inzet van de medewerkers staat nu al borg voor een prima resultaat!
Op 17 april 2013 toog trainer Pieter Eelman voor de tweede maal naar het bedrijf Photonis in Roden. Ook deze groep had dezelfde gretigheid als de eerste groep. Wat opviel was dat er ijverig werd meegeschreven. Deze notities zullen de basis gaan vormen voor eventuele aanpassingen. Het enthousiasme van de cursisten werkte aanstekelijk. Vandaar dat de trainer vrolijk richting Schagen reed in de overtuiging samen hard te hebben gewerkt.
Op 9 april 2013 vond in Roden de eerste van drie sessies plaats bij het bedrijf Photonis in Roden. Trainer Pieter Eelman was blij verrast door de participatie van de 17 deelnemers. Gretig werd de aangeboden stof geabsorbeerd en de gestelde vragen duidden erop dat men het geleerde graag in de praktijk wilde toepassen. Leuk gewerkt en met een voldaan gevoel teruggereden naar Schagen.
Op 8 januari van dit jaar (2013) was de eerste kennismaking met het bedrijf Synthon in Nijmegen. Ook toen was trainer Pieter Eelman geïmponeerd door dit mooie bedrijf. Nu, bijna drie maanden later, is de nieuwe cleanroom zover dat de ingebruikname voor de deur staat en de tweede groep medewerkers getraind kan worden. Op deze 2-de april 2013 werd op een prettige wijze, het gedrag en de oprganisatie van de cleanroom behandeld. Veel onderwerpen werden door de cursisten zelf aangedragen, hetgeen de training zeer interactief maakte. Heel prettig gewerkt in Nijmegen !

Weer zo'n training waar trainer Pieter Eelman blij van werd. Op dinsdag 26 maart 2013 werden de medewerkers van Connect Group (oude Halin) in Veldhoven getraind. Er moet nog een aantal "puntjes op de i" gezet worden. De cursisten hadden al snel door dat de aangeboden lesstof hierbij kan helpen. Veel onderlinge discussie en afspraken voor de toekomst. De actielijst die aan het einde van de training werd opgesteld zal zeker als leidraad gebruikt gaan worden. Prima groep daar in Veldhoven!
Op 12 maart 2013 toog trainer Pieter Eelman naar Zuidland. Het bedrijf D.O.R.C Int. b.v. staat regelmatig in Pieter's planning. De eerst maal dat hij een training in Zuidland gaf was in het jaar 2001. De jarige Jannie had alle handout's van de afgelopen jaren bewaard en meegenomen. Wat waren we 12 jaar geleden allemaal nog jong....
De training verliep op een aangename wijze. De aangeboden stof werd gretig geabsorbeerd en vertaald naar de praktijksituatie van alle dag. Leuke mensen daar in Zuidland. Een mooie , goed gemotiveerde club! Tot over twee jaar.
Op dinsdag 5 maart 2013 gaf trainer Pieter Eelman een training bij het mooie bedrijf Just Clean in Tilburg. Just Clean werd in 2011 uitgeroepen als bedrijf "met een sociaal hart in de regio Tilburg". De sfeer in dit bedrijf is opmerkelijk plezierig. Zo werden alle cursisten getrakteerd op een taartje vanwege de verjaardag van de directeur. Ook de inzet en interesse kan opmerkelijk genoemd worden. Menigmaal werden er vragen vanuit een recente praktijksituatie gesteld. Wat een betrokkenheid. Het moge duidelijk zijn dat iedereen geslaagd is. Proficiat!
De herhalingstraining op dinsdag 12 februari in het AMC werd voor trainer Pieter Eelman een klein feestje. De medewerkers van Succes schoonmaakbedrijf lieten zien dat ze echte vakmensen waren en lieten ook blijken dat de theorie van twee jaar geleden nog lang niet was weggezonken. Jammer was het dat er een paar zieken waren die de training op een ander tijdstip zullen moeten volgen. Deze groep is weer geaccrediteerd tot 2015! Proficiat!
De cruciale vraag tijdens de cleanroomtraining van 5- en 6 februari 2013 bij VDL in Eindhoven (in opdracht van CSU) was: "hoe motiveer je de reguliere gebruiker van de cleanroom om de juiste discipline te betrachten." Alleen al door deze vraag te stellen blijkt dat de 15 deelnemers erg betrokken bij hun werk zijn. Hoewel tegen de toets werd opgezien, bleek dit volstrekt onnodig. Deze gemotiveerde groep in Eindhoven is in z'n geheel geslaagd!
Trainer Pieter Eelman feliciteert jullie allen van harte!
Trainer Pieter Eelman ontdekte op vrijdag 1 februari in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop een nieuw medicijn. Hij was was "grieperig" en zag op tegen de training. Maar....wat gebeurde er? Door de geweldig enthousiaste groep onder "leiding" van Elke van Rossum werd het een geweldige sessie met een goede interactie, de slappe lach, lekkere hapjes en mooie bloemen. In zo'n entourage verdwijnt de griep als sneeuw voor de zon! Wat heeft Pieter genoten van deze groep en de gastvrijheid daar in Geldrop!
Woensdag 30 januari 2013 was de dag van de vierde training bij Cantorclin in Meppel. Een leuke, gezellige groep van acht betrokken medewerkers van Cantorclin en een onderaannemer (de twee medewerkers van deze onderaannemer namen gebak mee; dank Steven en Berry!). Ook nu werd er weer hard gewerkt en kreeg trainer Pieter Eelman goede vragen die de basis vormden voor deze interessante training. Nederland heeft er weer acht cleanroomspecialisten bij !
De Kerstvakantie is weer over en trainer Pieter Eelman begint weer aan een nieuwe serie cleanroomtrainingen. Hij viel op dinsdag 8 januari 2013 gelijk "met zijn neus in de boter" bij het mooie bedrijf Synthon in Nijmegen. In een geweldige outillage mocht een een gemotiveerde groep medewerkers trainen. Een toegevoegde waarde was het bezoek aan de nieuwe cleanroom die binnenkort in gebruik wordt genomen. Een mooie uitdaging voor deze leuke groep, waar Pieter alle vertrouwen in heeft!
Dinsdag 18 december 2012 was de laatste training van het jaar voor trainer Pieter Eelman.
De training vond plaats in opdracht van Teico Service bv in het Kennemer Gasthuis in Haarlem. Zes leuke, leergierige dames die hun uiterste best deden de aangeboden stof op te slaan om deze later in de praktijk toe te kunnen passen. Pieter weet zeker dat dit zal lukken.
Fijne kerstdagen toegewenst!
Zaterdag 15 december 2012 werd door trainer Pieter Eelman een cleanroom-schoonmaaktraining verzorgd in het AMC in Amsterdam t.b.v. de medewerkers van Euroclean bv. Curieus was het feit dat een cursist geen oppas kon vinden voor haar 14 maanden oude dochtertje. Eerlijk is eerlijk, nauwelijks last van dit lieve meisje gehad. Sommige deelnemers hadden wat moeite met de Nederlandse taal, zodat intensief op de praktijk werd getraind.
"Gewoon geweldig gewerkt op deze dinsdag 11 december 2012". Deze gedachte had trainer Pieter Eelman op de terugweg van Utrecht naar Schagen. De interactie met deze zeer gemotiveerde medewerkers van het AZU was zoals elke trainer het zou wensen. De apotheek en de afdeling Cel Therapie en natuurlijk ook de facilitaire dienst, mogen trots zijn op dit team. Dank voor de samenwerking!
En, zoals beloofd, hierbij de derde foto van de gehele groep van zaterdag 8 december 2012. Wie deze foto in een hogere resolutie wil ontvangen, wordt verzocht even een mailtje je zenden naar info@cleanroomtraining.nl Hij wordt dan zsm -gratis- gezonden. Alle foto's zijn vrij, zonder rechten, te gebruiken.
En hier de tweede foto, genomen op zaterdag 8 december 2012 van de groep apothekersassistenten van de Stichting Apotheek der Haarlemse Ziekenhuizen. Lekker gewerkt ! Op de terugweg naar Schagen realiseerde traier Pieter Eelman zich dat hij bij de nieuwbouw van de apotheek (hoeveel jaar geleden?) een LAF-kastje heeft mogen leveren. Het hoofd van de apotheek was toen der tijd de heer Cox. Waar blijft de tijd......
Op zaterdag 8 december 2012 toog trainer Pieter Eelman naar Haarlem om een training te verzorgen bij de Apotheek der Haarlemse Ziekenhuizen. Het werd een combinatietraining van reinigers van het bedrijf Reino bv en apotheekassistenten van de Stichting Apotheek der Haarlemse Ziekenhuizen.
Twee disciplines die veel met elkaar te maken hebben en dus ook gezamenlijk de cleanroom gedrags- en -reinigingscursus konden volgen. Het werd een boeiende dag met een geïnteresseerd publiek. Vandaar drie foto's. Hierbij de eerste foto van de " Reino-groep" .
Voor trainer Pieter Eelman is het altijd een feestje om weer naar Zeeland af te reizen. Ook deze woensdag de 7de november 2012 bij Scheldezoom Farmacie waar in opdracht van GOM een training aan een groep nieuwe cleanroom-specialisten wordt gegeven. Het is de training "gedrag in- en reiningen van cleanrooms". De nieuwe cleanroom is nog niet geheel opgeleverd, maar de nieuwe gecertificeerde cleanroom-reinigers staan te trappelen om aan de slag te gaan. Het was een gezellige training waar serieus en hard werd gewerkt. Een groep gemotiveerde medewerkers! Ook de twee dames uit Vlaardingen hebben voldoende "stof" opgedaan om in het St. Franciscusziekenhuis de "puntjes op de i" te zetten.
In verband met een afspraak aan het einde van de middag, toog trainer Pieter Eelman op 30 oktober 2012 al vroeg naar het Zaans Medisch Centrum in Zaandam alwaar een groep van 12 cursisten van het bedrijf Clean Vision uit Haarlem de cursus "Gedrag in- en reinigen van cleanrooms" gaan volgen. Al na 10 minuten wist Pieter dat het twee zeer aantrekkelijke sessies van elk 2,5 uur zouden worden door de voortreffelijke interactie. Deze interactie werd mede gevoed door de aanwezigheid van een apothekersassistente die veel praktijkinformatie kon geven. Leuk gewerkt en dank voor jullie aller inzet!
Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden was het doel van trainer Pieter Eelman op dinsdag 9 oktober 2012. Een gemêleerde groep van apothekersassistenten, schoonmakers en de ziekenhuisapotheker. Door de diversiteit van de uit veertien cursisten bestaande groep werd het een heel boeiende sessie. Wat hebben we veel van elkaar geleerd en wat hebben we op veel gebieden bevestigd gekregen dat we het 'goed" deden. De apotheek van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis is een afdeling waar gemotiveerde mensen werken die "staan" voor hun taak!
Dinsdag 2 oktober 2012 een beetje een "thuiswedstrijd" voor trainer Pieter Eelman. Deze dag mocht hij een groep medewerkers van Asito trainen op lokatie Neways in Son. Een "thuiswedstrijd" omdat hij hier al heel wat voetstappen heeft liggen, al ligt Son bijna tweeënhalf uur rijden van zijn woonplaats Schagen. De cursisten kwamen uit de omgeving van Eindhoven en Den Bosch en uit de omgeving van Sittard. Wat werden er een vragen gesteld (prima!) en wat werd er veel meegeschreven. Dit resulteerden in een uitstekend resultaat met toets-cijfers tussen 7 en 10. Weer veertien cleanroomspecialisten erbij. Proficiat!
De eerste verrassing op deze maandagochtend 1 oktober 2012 was het prima verzorgde ontbijt in hotel Nijver in Geldrop ( een aanrader!). De tweede verrassing was de hernieuwde kennismaking van een aantal Gom-cleanroomspecialisten . Deze groep werd aangevuld door een aantal GOM-mers die de cleanroomcursus al wat langer geleden hadden gevolgd. Voor hen was het "aanpoten" deze morgen bij de herhalingscursus, om dat veel van de stof toch enigszins was weggezakt. Er werd keihard gewerkt met als resultaat dat iedereen is geslaagd. Extra complimenten voor Michaéla van Just Clean !
Dinsdag 26 september 2012 werd door trainer Pieter Eelman weer de Afsluitdijk overgestoken. Nu om een training bij Cantorclin bv in Meppel te geven. Een grote groep, waarbij vaak "het gevaar" van een monoloog door de trainer ontstaat. Dat was in dit geval zeker niet het geval. Vanaf het eerste
kwartier tot het uitreiken van de certificaten (aan iedereen!) was er een dialoog. Complimenten aan de leergierige cursisten in Meppel. Sommigen kwamen uit Alphen aan de Rijn, Rotterdam en Arnhem . Wat een motivatie!
Nog geen uur van zijn huis in Schagen liggen de panden van Berendsen/Micronclean in Bolsward waar trainer Pieter Eelman op dinsdag 18 september 2012 een cleanroomtraining mag verzorgen. De training verliep in een opvallend goede sfeer met relevante vragen afgewisseld met momenten van plezier en serieuze verdieping in de aangeboden stof. Ook de onderlinge dialogen over verbeterpunten waren opvallend. "Al met al" een plezierige sessie die absoluut vruchten zal afwerpen. Bedankt voor de leuke training, aardige mensen in Bolsward!
Dinsdag 11 september 2012 ontvingen een groep GOM-ers uit Rotterdam en Amsterdam een cleanroomtraining van trainer Pieter Eelman. De training die eerst in het St. Franciscus Ziekenhuis in Rotterdam gehouden zou worden, werd door ruimtegebrek nu in het GOM-hoofdkantoor gehouden. Dat vond Pieter niet erg door de goed geoutilleerde trainingsruimte en en restaurant op de 14-de etage met een geweldig uitzicht over Schiedam. Veel belangrijker is echter dat de 12 medewerkers van GOM vanaf nu "cleanroomspecialisten" zijn. Een heel leuke, gemotiveerde groep. Jolanda, dank voor de support.
Trainer Pieter Eelman reist altijd graag af naar Zeeland. Zo-ook op woensdag 5 september 2012 toe hij een training mocht geven in het Admiraal de Ruyter ziekenhuis in Goes in opdracht van GOM. De aanwezige "GOM-ers" gaan allen werken bij Scheldezoom Pharmacie bv in 's Gravenpolder. Na de training gaf Loes Barto (hoofd productie) een uitleg over de nieuwe plant en de slim gekozen kleurcodes (vloer en kleding in dezelfde kleuren). Een mooie klus voor de medewerkers van GOM die met enthousiasme wordt opgepakt!
De heftige kiespijn van trainer Pieter Eelman waarmee deze training begon verdween als sneeuw voor de zon toen de klok nog maar net 12 uur had geslagen op deze 27ste juli 2012. Het wordt wellicht saai, maar ook deze groep had die inspirerende uitstraling die zo gewenst is. Ook in deze groep werden aantekeningen van de aandachtspunten gemaakt. Na de laatste training werden de aantekeningen van alle acht trainingen verzameld en aan Abdelhakim overhandigd (samen met het bedrijfscertificaat). Pieter sprak de hoop uit dat het geleerde op een positieve wijze in de praktijk van alle dag kan worden geïmplementeerd . Fijn gewerkt bij Sanquin in Amsterdam!
Donderdag 26 juli 2012 de op een na laatste training bij Sanquin in Amsterdam. Ook nu weer geen standaard verhaal. De cursisten bepaalden ook nu voor een groot deel de regie; en dat is een goede zaak. Hierdoor kon echt " to the point" gewerkt worden. John noteerde de geconstateerde bespreekpunten voor de evaluatie op vrijdag. De trainer Pieter Eelman is zo langzamerhand erg nieuwsgierig hoe deze lijst er uit gaat zien!
Toen trainer Pieter Eelman terugreed van Sanquin in Amsterdam naar Schagen en overdacht wat hij over de training van 25 juli 2012 moest schrijven, viel hem opeens het woord "inspirerend" in. Dat was het wat er gebeurde tijdens de training op deze middag. Het was inspirerend. Inspirerend door de geweldige interactie en de betrokkenheid van de deelnemers. Dave heeft aantekeningen gemaakt voor de evaluatie op vrijdag 27 juli in lokaal H007. Een geweldige trainingsdag!
Alweer over de helft van de acht trainingen die trainer Pieter Eelman bij Sanquin in Amsterdam mag geven. Ook deze dinsdag 24 juli 2012 is weer omgevlogen. Dat is in eerste instantie de verdienste van de groep enthousiaste "Sanquinners" die door hun vragen en dialoog de middag "levend" hielden. Geen tijd om in te dutten, hetgeen natuurlijk ook de bedoeling is. Ook Johan de Cock heeft aantekeningen gemaakt die aanstaande vrijdag om 16.00 uur in lokaal H007 zullen worden gerubriceerd.
Maandag 23 juli 2012 werd de vierde training van deze zomer bij Sanquin gegeven. Trainer Pieter Eelman heeft zich voorgenomen om met alle groepen een dialoog aan te gaan. Ook deze maandag lukte dit weer prima. Door deze dialoog kon Marco Willems, net als zijn collega's van de vorige groepen, aantekeningen maken voor de evaluatie op vrijdag 27 juli ( om 16.00 uur in ruimte H007). Nog vier trainingen te gaan; ik zie er naar uit!
Vrijdag 20 juli 2012 alweer de derde groep " Sanquinners". Hoewel trainer Pieter Eelman een gestructureerd verhaal vertelt, is er voldoende ruimte voor inbreng van de groep. Graag zelfs! Boeiend is de constatering dat steeds dezelfde aandachtspunten de revue passeren. Deze punten zullen ongetwijfeld in het evaluatiegesprek op vrijdag 27 juli naar voren komen. Ik ben benieuwd. Overigens een meer dan leuke groep op vrijdag 20 juli!
Woensdag 18 juli ontmoette trainer Pieter Eelman de tweede groep bij Sanquin. Een van de te behandelen thema's is het vlakmop MicronSwep systeem van Micronclean. De film en de praktijkoefeningen geven een goed beeld hoe met dit systeem om te gaan. Om tot een goed begrip te komen wordt eerst een theoretisch deel behandeld. Dit resulteerde bij deze groep in een boeiende en constructieve discussie. Wat een gemotiveerde groep! Ook leidinggevende Joris Meulemans zal vrijdag 27 juli zijn bespreekpunten inbrengen.
Maandag 16 juli 2012 de eerste van een reeks van acht trainingen bij Sanquin bv in Amsterdam. Bij dit mooie bedrijf aan de Plesmanlaan in Amsterdam heeft trainer pieter Eelman al heel wat voetstappen liggen. In 1973 waren de eerste contacten met de toenmalige "Bloedtransfusiedienst van het Nederlandse Rode Kuis". De eerste training was intensief. Zo intensief dat Pieter vergat een foto van de groep te nemen. Sorry hiervoor. De leidinggevende Richard noteerde bespreekpunten die hij samen met de andere leidinggevenden op vrijdag 27 juli met trainer Pieter Eelman zal bespreken.
Een leuke dag had trainer Pieter Eelman op deze woensdag 20 juni 2012. Een gemêleerd gezelschap van cursisten uit Sittard, Wieringerwerf en Son vormden samen een gezellige en leergierige groep. In de vergaderzaal van Neways werd hard gewerkt, maar gelukkig was er voldoende ruimte voor de medewerkers van Asito en Interflow om ook te lachen. Met name de interactie werd gewaardeerd. Dank voor jullie inzet en.... implementeer het geleerde in de praktijk!
Op dinsdag 5 juni 2012 toog trainer Pieter Eelman naar Bolsward om bij Berendsen / Micronclean een training te verzorgen. Binnen de groep was nauwelijks tot geen cleanroom-ervaring aanwezig, waardoor de stof vanaf de basis kon worden opgebouwd. De toebedeelde tijd was aan de krappe kant, zodat door zowel cursist als trainer hard moest worden "aangepoot". Gelukkig is het, mede door de geweldige inzet van de cursisten, allemaal gelukt en kon iedereen het welverdiende certificaat in ontvangst nemen.
Wat is de omgeving van Wijchen mooi! Met veel plezier kijkt trainer Pieter Eelman terug op woensdag 23 mei 2012 toen hij voor AMC een training mocht verzorgen. Voor een orthopedisch kliniek moet binnenkort de reiniging van twee operatiekamers (O.K's) worden verzorgd. Er moest hard gewerkt worden om alle " in- and out's" te behandelen. Door de bovenmatige interesse ( wat een leuk team!) bleef de boog gespannen en na de toets die door iedereen ruim voldoende gemaakt werd, kon gezegd worden: Nederland is weer 15 cleanroom- experts rijker! Proficiat vrienden in Wijchen!
Voor trainer Pieter Eelman was de training op woensdag 9 mei 2012 in Almelo een herkansing van anderhalve maand geleden toen hij door omstandigheden moest "afhaken". Bekende gezichten dus, zelfs van eerdere trainingen. Er werd om 9.00 uur begonnen en gaande de training werden de vragen intensiever en merkte Pieter dat de belangstelling niet geveinsd was, maar dat de CSU-ers van deze groep ( werkzaam bij VDL in Almelo) een buitengewone belangstelling voor het mooie vak van cleanroom-reiniger hadden. Leuke groep en een boeiende lokatie! "Grade four" en "Grade two" hebben voor deze CSU-ers geen geheimen meer!
Maandag 7 mei was een training in het UMC Utrecht gepland. Tien deelnemers van de facilitaire dienst en drie externe deelnemers. De avond ervoor was trainer Pieter Eelman al in het nabij gelegen hotel aangekomen. " Fris en fruitig" kon hij dus aan deze training beginnen. En wat voor training..... Vanaf het eerste moment had Pieter het gevoel dat het met deze groep wel "goed zat". Wat werd het gezellig, zonder ons gemeenschappelijke doel uit het oog te verliezen. Samen lekker gewerkt daar in Utrecht!
Dinsdag 24 april 2012. Trainer Pieter Eelman treft een 17 personen grote groep op het kantoor van Cantorclin in Meppel. Nu ik dit commentaar bij de foto type, ben ik geneigd om in superlatieven te spreken. Wat hebben we samen leuk en lekker gewerkt! Wat een spirit en wat een geweldige dialoog. Lieve vrienden en vriendinnen van Cantorclin, ik zie uit naar de sessie in 2014! Voor "the record"; iedereen is geslaagd. Het "laagste-" cijfer was een 8! Proficiat allemaal.
Op 17 april werd de derde OPEN CLEANROOMTRAINING gehouden in het fraaie Van der Valk-hotel in Duiven. De cursisten kwamen van "heinde en verre" om het boeiende verhaal van Bert Rietdijk aan te horen. Niet alleen veel lof over de presentatie van Bert, maar ook de "open keuken-lunch" viel erg in de smaak. De volgende open training wordt in september in Zuid-Holland gehouden. Nadere berichten op deze website of via 06-51071377
Op dinsdag 3 april 2012 toog trainer Pieter Eelman naar de Verrijn Stuartlaan in Rijswijk om een groep "CSU-ers" de kneepjes van het mooie cleanroom-vak bij te brengen. Een leuke groep die 's middags werd aangevuld met vier cursisten in de herhaling. Ondanks de groepsgrootte werd er leuk meegedaan en had men geen schroom om relevante vragen te stellen. Weer zo'n groep waar je als trainer blij afscheid van neemt. Na afloop mocht iedereen het fel begeerde cleanroom-certificaat in ontvangst nemen. Proficiat !
Het werd een bijzondere sessie daar in het Spaarneziekenhuis in Hoofddorp op dinsdag 13 maart 2012. Veel onderlinge discussie. Deze discussie werd deels ingegeven door de verschillen tussen de geleerde theorie en de praktijk van alle dag. Boeiend was de felheid waarmee standpunten naar voren werden gebracht. Het was ontegenzeggelijk de intentie van alle aanwezigen om tot een optimale reiniging van de cleanrooms en de O.K's te komen. Wellicht heeft deze training een aanzet gegeven tot een verdere optimalisering van de cleanroom-reiniging. Trainer Pieter Eelman ziet terug op een leuke groep daar in Hoofddorp!
Als je de foto bekijkt, is het eigenlijk al duidelijk. Een leuke groep Asito medewerkers die bij Neways in Son op 6 maart 2012 de cleanroomcursus bij Pieter Eelman volgden. Sommigen hadden de training in het verleden zelfs meerdere malen gevolgd. De echte fans!
Leuk waren de momenten van onderlinge discussie, leerzaam voor de cursisten, de aanwezige leidinggevenden en ook voor de trainer. Educatief was het bezoekje aan de cleanroom. Al met al een sessie om met een glimlach op terug te zien. Leuke Asito-groep!
Het was alweer twee jaar geleden dat trainer Pieter Eelman in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda was. Nog langer was het geleden voor sommige herhalingskandidaten die vijf jaar geleden een training van Pieter volgden in het kader van de VCCN-trainingen in de Amershof in Amersfoort. Het werd gezellig en er werd hard gewerkt. 's Morgens met zeven nieuwe kandidaten en 's middags aangevuld met vier herhalingskandidaten.
Iedereen bemachtigde het fel begeerde cleanroomcertificaat. Leuke mensen daar in Gouda!
Volgens de theorie van trainer Pieter Eelman zou een groep van 27 cursisten te groot zijn om een goede dialoog te krijgen. Bij DORC bv in Zuidland bleek het tegendeel. Beide dagdelen, op deze dinsdag 7 februari 2012, was het een interessant tweegesprek tussen trainer en de groep. Er werd veel gelachen, zonder de importantie van het onderwerp uit het oog te verliezen. Het internationale (mooie-) bedrijf DORC bv mag trots zijn op deze groep cleanroom-specialisten! Mocht je deze foto (digitaal) willen ontvangen, stuur dan even een mailtje naar info@cleanroomtraining.nl .
Dinsdag 31 januari 2012 was weer zo'n dag waar trainer Pieter Eelman er wel honderd van wil hebben. Op deze zonnige vriesdag toog hij naar het UMC Utrecht om een groep apothekers-assistenten en operators te trainen. De apotheker-assistenten kregen 5 KABIZ accreditatie-uren van de twintig die per jaar verzameld moeten worden. Van deze leuke groep kreeg iedereen het begeerde cleanroomcertificaat. Pieter ziet uit naar de herhalingstraining over twee jaar! (Wil je de foto gemaild krijgen, laat het mij dan even weten!)
De gezichten op deze foto zijn wat klein uitgevallen. De fotograaf ( trainer Pieter Eelman) heeft duidelijk teveel afstand genomen. Deze afstand was er niet tijdens de training bij Cantorclin op woensdag 25 januari 2012 in Meppel. Er werd enthousiast meegedaan en de angst voor de toets bleek volkomen ongegrond. Iedereen behaalde het felbegeerde certificaat met vlag en wimpel! Proficiat allemaal. Willen jullie de foto per mail ontvangen, stuur dan even een mailtje naar mij!
De eerste training van het jaar 2012 vond plaats op 23 januari in het UMC Utrecht. Achttien medewerkers van de apotheek AZU (en van het WKZ) volgden met een hoge mate van interesse de training van Pieter Eelman. In een uitstekende ambiance werd vooruit gekeken naar de nieuwe cleanrooms die over enkele maanden in gebruik worden genomen. De tweede groep zal op 31 januari worden getraind. Pieter kan niet wachten om weer naar het gastvrije UMC Utrecht af te reizen!
Een herhalingstraining bij het AMC in Amsterdam in opdracht van Temco Euroclean bv. op zaterdag 10 december 2011. Leuk om weer al die bekende gezichten te zien. De herhalingstraining werd een gesprek over ervaringen en inzichten. Vaak is een bevestiging dat je het goed doet net zo belangrijk als het aanleren van nieuwe technieken. De theorie is deze zaterdag weer opgepoetst en de certificaten zijn weer twee jaren geldig. Tot 2013 leuke mensen bij het AMC!
Een middag- en een avondsessie in het LUMC was weer eens iets anders voor trainer Pieter Eelman op woensdag 2 november 2011. De middag werd begonnen met de " nieuwelingen" aangevuld in de avond met twee "herhalingskandidaten".
We hebben samen intensief, maar ook plezierig gewerkt in het besef dat deze training "ergens" om gaat. Het reinigen van cleanrooms in de ziekenhuisapotheek is een serieuze bezigheid, waar gelukkig deze kandidaten zich terdege van bewust zijn. Ook in Leiden zit het wel goed met deze Iss-ers!
Het was zondagavond 30 oktober dat trainer Pieter Eelman van zijn woonplaats Schagen afreisde naar Roermond om de volgende ochtend in het Laurentiusziekenhuis een cleanroomtraining voor 12 GOM-mers en twee medewerkers van het Laurentiusziekenhuis te verzorgen.
Kort gezegd; lekker gewerkt met een leuke groep die gretig de aangeboden stof absorbeerde. Voldaan ondernam de trainer de drie uur durende terugreis. Tot over twee jaar!
Aan het einde van de training in het UMC Utrecht op woensdag 6 oktober 2011 mijmerde trainer Pieter Eelman dat hij met een groep als deze enthousiaste medewerkers van het UMCU wel tot zijn tachtigste levensjaar door zou willen gaan met het verzorgen van cleanroom reinigings- en gedragstrainingen. Vanaf de eerste minuut, des morgens om half tien tot kwart over drie des middags was het een gezellige, maar ook constructieve dialoog met veel vragen. Deze medewerkers van de facilitaire dienst van het UMCU waren gretig. Vanaf vandaag mogen ze zich met recht " cleanroom-specialisten" noemen!
Ze moesten even "los komen", de GOM medewerkers bij het ziekenhuis De Lichtenberg ( Meander) in Amersfoort op maandag 24 oktober 2011. Na de middagpauze gaf trainer Pieter Eelman een casus op die de tongen losmaakte. De rest van de middag werd geanimeerd gediscussieerd. Gretig werden vragen gesteld hetgeen aangaf dat de cursisten bovenmatige belangstelling hebben voor hun nieuwe vak. Zeventien nieuwe cleanroom-specialisten kunnen worden toegevoegd aan dit exclusieve bestand. Proficiat!
Bijna alle gezichten herkende trainer Pieter Eelman nog bij het begin van de cleanroom herhalingstraining op donderdag 20 oktober 2011 bij het LUMC.
Het was alweer twee jaar geleden dat deze groep in Leiden bijeen kwam om de fijne kneepjes van het cleanroomvak te leren. Het was opmerkelijk hoeveel er nog was blijven hangen. Niettemin ontstonden er boeiende discussies; een teken dat men betrokken is bij de kwalititshandhaving van de cleanrooms in het LUMC. Leuke, betrokken groep. Tot over twee jaar!
Op 18 oktober 2011 reisde trainer Pieter Eelman af naar Nijmegen om een training te geven bij het bedrijf EMCM (European Medical Contract Manufactoring). Hoewel de groep tamelijk groot was kwam de gewenste interactie snel op gang. Door deze dialoog kreeg de trainer een duidelijk beeld van de vele cleanrooms binnen EMCM en het gedrag hierin. Hier en daar konden wat "puntjes op de i" gezet worden, maar bovenal kreeg men een bevestiging goed bezig te zijn. Proficiat aardige mensen bij EMCM!
Woensdag 5 oktober 2011 een volgende training bij Neways in Son. Wat is het prettig als je bij een bedrijf komt waar je je thuis voelt. Na zoveel trainingen bij Neways heeft trainer Pieter Eelman dat gevoel. Als dan ook de groep lekker mee doet krijg je een blij gevoel (cursisten,dit is echt gemeend hoor! ☺). We hebben serieus gewerkt, maar ook gelachen en het resultaat stemde helemaal tevreden. De toets werd uitstekend gemaakt en alle deelnemers mochten het cleanroomcertificaat© in ontvangst nemen. Proficiat!
27 september 2011. Druk op de weg en trainer Pieter Eelman is net op tijd op de trainingslocatie van Sanquin in Lijnden waar hij 12 "Sanquin-ers" ontmoet.
Het wordt een boeiende en interessante sessie voor beide partijen. Door de response op het "verhaal" van Pieter ontstaat er een symbiose die een goede en actieve sfeer creëert. Na vijf uren samen intensief te hebben gewerkt gaan de cursisten en trainer met een voldaan gevoel uit elkaar. We hebben intensief gewerkt en veel van elkaar geleerd. Met de nieuwe cleanrooms in Amsterdam aan de Plesmanlaan komt het wel goed!
De twee dames die de cleanroom van Prodrive in Son gaan reinigen togen samen met hun supervisor, Roy Reuser, naar de ISS vestiging in Best om de cleanroomtraining, samen met drie medewerkers van ISS, te volgen. Wat werd er die woensdag 14 september 2011 intensief gewerkt en wat waren de vragen "to the point"! Gabriellla en Iza, dat zit wel goed met jullie. Succes daar in Son!
Op 14 september 2011 was de vakantie voor trainer Pieter Eelman weer voorbij. Op deze dag wachtten cursisten van twee bedrijven op hem bij ISS in Best. De ene groep (de ISS-ers) gaat werken bij Neways in Son. De andere drie cursisten werken bij Prodrive in Son. Beide bedrijven lijken op elkaar, dus clustering was logisch. Het werd een buitengewone sessie met zeer geïnteresseerde deelnemers. Op de foto de drie "ISS-ers" .
Midden in de zomer werd de sessie bij Neways in Son een bijzondere gebeurtenis. Op deze 19de juli 2011 ontmoette trainer Pieter Eelman een groep Slowaken die in Nederland de kneepjes van het cleanroomvak wilden leren. Met behulp van een tolk Engels - Slowaaks werden alle aspecten belicht. De leergierigheid van de leden van deze Slowaakse groep zou spreekwoordelijk kunnen worden. De internationale cleanroomcertificaten werden met trots in ontvangst genomen.
Of het nou kwam omdat dit Pieter Eelman's laatste "klusje" voor zijn vakantie was, of omdat het zo'n vertrouwde omgeving voor hem was, maar een feit is dat de training bij Micronclean in Bolsward op deze woensdag 29 juni "liep als een trein". Leuke, enthousiaste maar bovenal leergierige cursisten hadden samen met de trainer een inspirerende en leuke ochtend. De tijd "vloog" en hoewel de training tot 12.30 uur gepland was, moest op dit tijdstip nog met de toets begonnen worden. En nu....vakantie! Pieter is 13 juli 2011 weer terug.
Een "korte "training van 4 uur deze keer in Bolsward bij Berendsen/Micronclean. In het voor trainer Pieter Eelman vertrouwde trainingslokaal startte die ochtend van de 27ste juni de training voor 14 medewerkers van Micronclean (waaronder één Vileda collega).
Lekker gewerkt met veel vragen, hetgeen een geanimeerde sfeer gaf. De vrijwilligster voor de omkleedprocedure deed het goed. Gerda: niemand herkent mij toch in deze kleding. Bij de nieuwsfoto's het resultaat. Woensdag 29 juli de volgende groep in Bolsward.
Soms kom je als trainer voor verrassingen te staan. Zo-ook op zaterdag(!) 25 juni in Schijndel. Pieter Eelman had de opdracht om een training te verzorgen voor het bedrijf "Clean-it bedrijfsdiensten" uit Den Bosch. De trainingslocatie was in Schijndel en wel de gezellige kantine van een vakantiepark. De cursisten waren allemaal familie van elkaar, hetgeen een bezondere ( gezellige-) sfeer gaf. Bij de toets bleek dat er een gezonde onderlinge competitie was. Toch was het de "padre familias" die won met een verdiendel 10. Gefeliciteerd Cor met je behaald cijfer en jouw leuke familie!
Bijna een "thuiswedstrijd" voor docent Pieter Eelman toen hij woensdagochtend 22 juni naar het Westfries Gasthuis in Hoorn vertrok. Een groep van 14 "GOM-mers" kwamen in vergaderzaal 5 in het WFG bijeen om de finesses te vernemen van het reinigen van O.K's en cleanrooms. Al vanaf het begin werd duidelijk dat dit geen gewone training zou worden. Er werden opmerkelijk veel vragen gesteld en regelmatig werd een koppeling gemaakt met de praktijk van "alle dag". Over motivatie gesproken....
Dinsdag 21 juni 2011. De langste dag en de dag van de training in Ede. In het ziekenhuis "De Gelderse Vallei" werd door een groep ISS-ers gewacht op trainer Pieter Eelman. Veel van de cursisten hadden al wat cleanroomervaring, mooi meegenomen, hetgeen de interactie ook bevorderde.
Tal van onderwerpen passeerden de revue en er werd lekker praktijkgericht gewerkt. Rond half vijf was de training afgelopen en na de gebruikelijke foto ( zie hiernaast) ging ieder met een goed gevoel huiswaards. Zo-ook de trainer!
Dinsdagochtend 8 juni 2011 begon om 9.30 uur de in-house training in het Antoniusziekehuis in Sneek. ISS-ers uit Sneek, Groningen, Leeuwarden en Lelystad kwamen in Snits bijeen voor een cleanroon gedags en -reinigingstraining welke door trainer Pieter Eelman gegeven werd. Door de diversiteit van de groep duurde het even voordat de dialoog op gang kwam, maar toen "het eerste schaap over da dam was..." volgden er natuurlijk alras meer. Door de reacties achteraf kunnen we stellen dat ook deze training een geslaagde is geweest. Nu de praktijk nog goede ISS-vrienden!
De laatste dag van mei 2011 toog trainer Pieter Eelman naar het UMC Utrecht. Hoewel de tocht van Schagen naar Utrecht ruim was gepland, begon de les toch 15 minuten te laat. Dit werd ruimschoots goedgemaakt door 's middags even door te gaan. Geen probleem voor de UMCU-ers die bij deze herhalingstraining zeer aandachtig meededen en goede, praktijkgerichte, vragen stelden. Hiermee aantonend hun werk meer dan serieus te nemen en kwaliteit uitermate belangrijk te vinden. Tot over twee jaar leuke, aardige mensen in Utrecht!
Ongemerkt kwam de laatste sessie op 24 mei 2011 bij de apotheek van het Academisch Ziekenhuis in maastricht. Met weemoed kijkt trainer Pieter Eelman terug op zes bijzondere sessies met zeer gemotiveerde mensen. Niet in de laatste plaats door de wisselwerking tussen apothekers en assistenten. Het geleerde zal nu in de praktijk geimplementeerd moeten worden. Over twee jaar, bij de herhalingstraining zullen we er zeker meer over horen!
Op woensdag 18 mei 2011 was de beurt aan de tweede groep medewerkers van de apotheek van het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM). Men had zich goed voorbereid op de toets, maar door de vele discussies en vragen werd de toets al ras vergeten. "Hoe kunnen we het geleerde in onze praktijksituatie implementeren?" was de vraag. Dát nu, was precies wat trainer Pieter Eelman be-oogde. Terugkoppeling naar de praktijk van alle dag. Wat is het toch leuk werken daar in Maastricht. Pieter verheugt zich nu al op de laatste sessie van groep 3!
Op dinsdag 17 mei 2011 was het de laatste cleanroom trainings-sessie voor "groep 1" van de in totaal 44 medewerkers van de apotheek van het AZM in Maastricht. Apotheker Roelof van Leeuwen was zelf één van de deelnemers. Mede door zijn aanwezigheid kwam er een leuke discussie tot stand. Er werden veel aantekeningen gemaakt die ongetwijfeld aan de praktijk van alle dag getoetst gaan worden.
Zondagavond 1 mei toog trainer Pieter Eelman naar Son om daar de volgende dag, maandag 2 mei, een training te verzorgen voor medewerkers van Neways Adv. App. aangevuld met medewerkers van ISS en een directielid van 3M-Net schoonmaakorganisatie bv ( niet op de foto).
Door de diversiteit werd het een zeer boeiende sessie met soms leuke invalshoeken. Een geweldige inzet van allen!
Even geen cursusverslagen omdat trainer Pieter Eelman een aantal intensieve trainingen verzorgt bij het AZM in Maastricht. In mei moet een grote groep AZM-ers gecertificeerd zijn.
Ondertussen staan trainingen in Tilburg, Son, Utrecht, Drachten etc. op het programma. Van 3 tot en met 12 mei is Pieter met vacantie!
"Ultiem" is het eerste woord dat trainer Pieter Eelman te binnenschiet als hij een bijschrift maakt bij de leuke foto van de groep welke hij op 29 maart 2011 bij Neways mocht trainen."Ultiem" was de participatie. "Ultiem" was de vrolijkheid en goede sfeer en "ultiem" was het uiteindelijke resultaat. Er werden veel vragen gesteld, waaruit een grote betrokkenheid bleek. Geef mij elke keer zo'n groep en ik blijf doorwerken tot mijn tachtigste!
Maandag 21 maart 2011 toog Pieter Eelman naar Eriks bv in Alkmaar voor een bijzondere training. De opdracht was: "vertel ons alles van de door ASML uitgegeven Grade four". Het werd een boeiende en inspirerende ochtend, waarbij al snel bleek dat Eriks zijn zaakjes goed op een rij had staan. Soms is het ook best goed om een bevestiging te krijgen van wat je doet, volgens de richtlijnen is. Een mooi bedrijf daar in Alkmaar!
Op dinsdag 15 maart 2011 werd, in co-productie met Rietdijk trainingen, door Pieter Eelman ('s morgens) en door Bert Rietdijk (in de middag), de eerste "open cleanroomtraining" in Duiven gehouden. Cursisten uit diverse disciplines kregen heel veel informatie over het gedrag in cleanrooms en de kwaliteit en schoonmaak van cleanrooms. Enthousiast werd geparticipeerd en 's middags om half vijf ging eenieder met veel opgedane kennis én het cleanroomcertificaat weer huiswaards. De volgende "open training" in het westen van het land is alweer in voorbereiding.
Donderdag 10 maart 2011 heeft Pieter Eelman een audit afgenomen in een recent gebouwde cleanroom op het industriepark in Eindhoven. Door veel "desk research" konden er veel vragen gesteld én beantwoord worden voordat de cleanroom in de praktijk werd beoordeeld. Men had het goed voor elkaar en de bemanning van de cleanroom werkte serieus zodat het rapport met vertrouwen tegemoet kan worden gezien.
Op 15 februari 2011 mocht trainer Pieter Eelman een bezoek brengen aan het bedrijf Polyganics in Groningen. Een mooi en gezellig bedrijf met zeer geïnteresseerde medewerkers. Pieter kende een paar cursisten nog van een vorige sessie,twee jaar geleden. De producten van Polyganics vergen een zorgvuldige behandeling in cleanrooms. Dat is aan de 15 gecertificeerde medewerkers wel toevertrouwd!
Op maandagavond 14 februari 2011 om 20.30 uur ontmoette Pieter Eelman 15 dames van het damesgenootschap DEL in Schagen. Hij kreeg één uur om een inleiding te houden over de contaminatiegevaren in ziekenhuizen. Een onderwerp waar meer dan één avond mee te vullen is. Hij overschreed dan ook de hem toebedeelde tijd. Een enthousiast en aangenaam gezelschap bezorgde Pieter een leuke avond.
Soms werkt een groep cursisten als een vliegwiel. Je brengt hem in beweging en de rest gaat van zelf. Zo ging het ook op maandag 7 februari 2011 in Hoofddorp. Vijf medewerkers van de facilitaire dienst van het Spaarne Ziekenhuis ( waaronder de teamleidster Annemarie Rus) volgden de cleanroom reinigingscursus. Er werden veel vragen gesteld en opmerkingen geplaatst, waardoor het voor trainer Pieter Eelman een feestje werd. Heel prettig gewerkt daar in Hoofddorp. Dank daarvoor!
Alweer voor de zevende maal gaf Pieter Eelman op dinsdag 1 februari 2011 een cleanroomgedragstraining aan medewerkers van Neways in Son. Ook nu weer een zeer divers gezelschap met een bovengemiddelde belangstelling voor cleanrooms. "Bovengemiddeld" omdat er zeer veel onderling gediscussieerd werd, hetgeen duidt op betrokkenheid. Neways is een dynamisch bedrijf met dynamische mensen!
Op 22 januari 2011 (een zaterdag!) wachtte in het AMC in Amsterdam een groep medewerkers van Succes schoonmaak bv op trainer Pieter Eelman om de tweejaarlijkse cleanroom-reinigingscursus te volgen. De dag vloog om door de goede participatie. Er werden veel vragen gesteld, waaruit bleek dat men werkelijk geïnteresseerd was. Het AMC is door deze groep medewerkers van Succes weer tien cleanroomspecialisten rijker. Proficiat allemaal!
Op woensdag 19 januari 2011 trainde Pieter Eelman een groep medewerkers van Neways in Son. Een bijzondere groep uit diverse disciplines. Onder hen de directeur van Neways bv in Son, logistiek medewerkers, de eindverantwoordelijke voor de cleanroom en technici. Een gemêleerd gezelschap dat de trainer een boeiende dag bezorgde. Vooral door de interne discussies werd veel van elkaar geleerd. Er werd veel geschreven zodat we ervan uit kunnen gaan dat het geleerde ook in de praktijk zal worden toegepast. Met een dergelijk team kun je de hele (cleanroom-) wereld aan!
Op 14 december 2010 toog trainer Pieter Eelman naar het Westfriesgasthuis in Hoorn om daar een groep apothekersassistenten de fijne kneepjes van het gedrag in cleanrooms bij te brengen. Veel van de stof was al bekend, maar "een bevestiging krijgen van wat je al weet" werd ook als positief ervaren. Er werd lekker gediscussieerd en rond 8 uur 's avonds reisde Pieter weer af naar Schagen. Leuke mensen daar in Hoorn!
Veel te vroeg ( bang voor gladheid) arriveerde trainer Pieter Eelman op woensdag 8 december 2010 bij het mooie pand van Berendsen/Micronclean in Bolsward voor een cleanroom gedragstraining. De tien cursisten waren bijna niet te stoppen. "De tijd vloog" werd er na afloop gezegd en dat was nu juist ook de bedoeling. Geen saaie één-richtingscursus, maar een training samen met een groep enthousiaste medewerkers die graag meer willen weten over het gedrag in cleanrooms. Een fijne sessie voor zowel trainer als cursisten. Dank vrienden in Bolsward!
In , wat door de ANWB "de drukste spits ooit" genoemd werd, reed Pieter Eelman maandag 29 november naar Son om daar de volgende dag 15 medewerkers van Neways ( + twee ISS-ers) de fijne kneepjes van het gedrag in cleanrooms bij te brengen. Het was alleszins de moeite waard. De groep had nauwelijks cleanroomervaring ( op één routinier na) en was gretig om de stof tot zich te nemen. Ik verwacht dat de gemaakte aantekeningen ook in de praktijk nog geconsulteerd zullen worden.Wat een motivatie!
Zaterdagmorgen 27 november togen 10 deelnemers (ISS medewerkers en medewerkers van G-Cleaning) aan de cleanroomtraining van Pieter Eelman naar het DAF-complex in Eindhoven. Wat een symbiose tussen de deelnemers met soms 10 jaar cleanroomervaring en soms met het vooruitzicht aanstaande maandag voor het eerst in een cleanroom te gaan werken! Wat een gezellige vreugde elk een bos mooie bloemen te mogen ontvangen en natuurlijk het fel begeerde cleanroomcertificaat. De cijfers varieerden tussen een 7,5 en meerdere “tienen”. Moe maar erg voldaan aanvaardde de trainer de lange terugreis naar Schagen.
Een zeer gemêleerd gezelschap op deze tweedaagse training in Utrecht. De laatste trainingsdag op woensdag 24 november 2010 vond plaats in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Buiten de "vaste" groep waren nu ook cursisten uit Tilburg en Enschedé aanwezig. De gemeenschappelijke factoren? Allen zijn medewerkers van ISS en allen zijn even gretig om het mooie vak van cleanroom-specialist/reiniger te leren. De certificaten worden i.v.m. de te verwachten TNT staking in het weekeinde verzonden.
Vrijdag 19 november toog Pieter Eelman naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Een hartelijke ontvangst was de voorbode van een zeer gastvrije en bijzonder inspirerende dag. Het team van het Groene Hart Ziekenhuis was gretig. Niemand van de groep had écht ervaring in een cleanroom, maar aan het einde van de dag (allen een certificaat) telde het ziekenhuis vijf nieuwe "cleanroomspecialisten". Op de foto de leuke groep met uiterst links de leidinggevende Vanja Oosterlee met het cleanroom bedrijfscertificaat.
Woensdag 17 november 2010 had Pieter Eelman de eerste van twee trainingssessies bij het UMC Utrecht. Een groep ISS-ers uit Utrecht en één uit Tilburg werd de kneepjes van de cleanroomreiniging bijgebracht. Op 24 november zien we elkaar weer. Willy Stuut ontbreekt op de foto
Op vrijdag 12 november 2010 ontmoette trainer Pieter Eelman veel bekenden tijdens de herhalingstraining bij het mooie en moderne bedrijf HSD in Purmerend. Dat deze cleanroomspecialisten de stof nog steeds beheersten werd duidelijk door de toets. Het was weer een genoegen om in Purmerend te werken. Succes met jullie werk en tot over twee jaren!
De groep GOM-ers zat
's morgens al te wachten op trainer Pieter Eelman. Het was leuk dat ook vanuit het Meander-ziekenhuis locatie Elisabeth belangstelling getoond werd ( Dank Martine!).
Eigenlijk kwamen we wat tijd te kort, maar rond de klok van drie uur kon Pieter toch aan 12 trotse medewerkers van GOM het fel begeerde cleanroomcertificaat uitreiken. Proficiat allemaal!
Wat voor de "ochtendgroep" gold ( zie hieronder) op de derde november 2010, gold in nagenoeg dezelfde mate ook voor de middaggroep. Door ervaring wijs geworden werd de groep de gelegenheid geboden om zo praktijkgericht mogelijk te werken en te discussiëren.
Natuurlijk was de nieuwe cleanroom, die maandag 8 november in gebruik wordt genomen, hier mede debet aan. Veel werd over de toekomst en de steeds strenger wordende eisen gesproken. Ook bij Neways geldt "regeren is vooruitzien". Wat een gemotiveerdheid daar in Son!
Soms wordt de regie door de groep overgenomen. Dat overkwam Pieter Eelman op 3 november 2010 in Son bij het bedrijf Neways.
De herhalingstraining van 2,5 uur was veel te kort om de hele "cleanroomstof" weer in zijn geheel door te nemen. De groep doorzag dit en bracht zelf onderwerpen aan. Dit tot groot genoegen van de trainer. Zelden zo'n betrokkenheid meegemaakt.
Wat een genoegen om voor zo'n groep je verhaal te kunnen doen. Op 12 oktober speelde Pieter Eelman bijna een "thuiswedstrijd" in het Gemini Ziekenhuis in Den Helder waar een groep van 21 cursisten, waaronder twee apothekers, aandachtig luiterden naar het cleanroom-gedragsverhaal. Gerichte vragen maakte de avond extra boeiend. De avond had best een uurtje langer mogen duren; er was nog stof tot praten genoeg. Een leuke avond met leuke mensen.
Alweer was Pieter Eelman deze zaterdag 9 oktober 2010 van huis. Weer een sessie (2 x 3 uren) bij Neways in Son. De 20 aanwezige medewerkers van Neways kon het blijkbaar niets schelen deze zaterdag een cursus te moeten volgen. Vol enthousiasme absorbeerden zij de geboden stof. Veel vragen en uitmuntende toetsresultaten maakten deze zaterdag ook voor de trainer een memorabele dag! Een genoegen om naar Son ( en Breugel) af te reizen!
Op 7 oktober 2010 werden 11 medewerkers van de apotheek van het Antoniusziekenhuis door Pieter Eelman getraind in het werken in cleanrooms. In drie sessies ( twee aparte en één plenaire-) werden de deelnemers de fijne kneepjes van de gedragregels uitgelegd. Boeiend waren de onderlinge discussies, die aangeven dat de betrokkenheid groot is. Participatie als bij deze leuke groep werkt voor beide partijen prettig. Een goede herinnering aan Sneek!
Dinsdag 5 oktober 2010 was de laatste van vier sessies bij TNO aan de Stieltjesweg in Delft. In opdracht- en ten behoeve van ISS werden 15 ISS-ers getraind in de gewenste gedragingen en reiniging van cleanrooms. Twee medewerkers van TNO maakten de training ook mee.
Boeiend waren de vele onderlinge discussies, waarbij duidelijk werd dat men zeer betrokken is bij het schone vak van cleanroom-specialist. Leuk gewerkt met zeer betrokken mensen.
Op 29 september 2010 werd de derde sessie van een serie van vier gehouden bij TNO in Delft. De derde en vierde sessie wordt ook gebruikt als herhalingscursus voor 6 "oudgedienden". Opdrachtgever ISS heeft voor deze training ook haar contactpersonen van TNO uitgenodigd. Een gouden greep die veel zeer praktische discussie oplevert. Als trainer kun je van een dergelijke combinatie alleen maar dromen!
Er was niets van te merken dat het zaterdagochtend was toen Pieter Eelman op 25 september 2010 aankwam bij Neways in Son. De 16 kandidaten voor de cleanroomcursus kwamen monter aan en bleven de zes uren die deze cursus duurde actief "bij de les".
De vele praktische vragen accentueerden de betrokkenheid. De binnenkort in gebruik te nemen nieuwe cleanroom krijgt een prima bemensing. De volgende groep "Newayers" is zaterdag 9 oktober aan de beurt.
Wie de lachende gezichten op bijgaande foto ziet, kan begrijpen dat Pieter Eelman op 23 september 2010 met veel plezier bij Berendsen / Micronclean in Bolsward gewerkt heeft. Commerciële- en technische medewerkers werd in een intensieve sessie uit de doeken gedaan wat de valkuilen zijn bij het werken in cleanrooms. De geweldige interactie bewijst dat men écht geïnteresseerd was. Ik kom graag binnenkort terug in deze mooie Friese stad!
Op woensdag 22 september 2010 werd door Pieter Eelman de eerste van vier sessies bij TNO in Delft gehouden. Deze training, in opdracht van ISS, heeft tot doel 18 medewerkers geaccrediteerd te krijgen voor het werken in cleanrooms. De sfeer zat er gelijk al goed in en er werd serieus en hard gewerkt. Dat belooft wat voor de andere drie sessies!
Op 8- en 15 september trainde Pieter Eelman een groep leergierige ISS-ers in het Twee Stedenziekenhuis in Tilburg.
Er zaten een paar "bekende gezichten" bij. Dit waren de dames die de cursus ruim twee jaar geleden ook gevolgd hadden. De twee trainingsdagen vlogen om door de enthousiaste participatie van de deelnemers. Dit resulterde o.a. in 3 "tienen". Tot over twee jaar ISS-dames in Tilburg!
Wellicht de warmste dag van het jaar, die 20-ste juli 2010 toen Pieter Eelman in het mooie Son en Breugel 15 medewerkers van Neways Advanced Applications B.V. mocht trainen. De betrokkenheid bij het bedrijf was meer dan duidelijk door de boeiende discussies die onderling werden gevoerd. Hier waren professionals aan het werk. Complimenten aan mijn vrienden in Son!
Zoals beloofd een extra foto van de "jarige job" Kadriye Tanverdi die we niet alleen feliciteren met haar verjaardag op 28 juni, maar ook voor de dik verdiende tien (10) voor de cleanroomtoets in ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort. Proficiat,Kadriye!
Maandag 28 juni 2010 naar het snikhete Amersfoort. Gelukkig had trainer Pieter Eelman de dag daarvoor al een hotel genomen want het was volgens de radio erg druk op de wegen rond Amsterdam. De groep bestond uit negen dames en één heer die alledn wekzaam zijn bij het MMC ( Meander Medisch Centrum in Amersfoort). De cursus werd in ziekenhuis De Lichtenberg gegeven. Gewoon "ouderwets" lekker gewerkt met deze gemotiveerde groep GOM-mers. Helaas moet één van de deelnemers de toets overmaken omdat zij een paar puntjes tekort kwam. Ik weet zeker datg het de volgende keer wél lukt! De "jarige job" krijgt een extra foto. (Willen jullie de foto's in een hoge resolutie ontvangen, stuur dan een even een mailtje naar info@cleanroomtraining.nl ). Voor Pieter is nu de vakantie aangebroken. Fijne vakantie allemaal!
Maandag 21 juni 2010 was weer een van die dagen met een gouden randje voor trainer Pieter Eelman. In het Vlietland-ziekenhuis wachtte een groep leuke dames hem op om de cleanroom- gedragscursus te volgen. Dat heeft hij geweten. Bijna één uur langer dan gepland werden alle "in's en out's" van de cleanroomreiniging behandeld. Leuk was het dat ook de leidinggevende Ingrid Boudestein halverwege de cursus aanschoof. Heel sportief deed zij ook mee aan de toets die op een uitstekende wijze gemaakt werd. Wat een hoge kwaliteit daar in Schiedam. Tot over twee jaar dames. Ik zie er naar uit!
Pieter Eelman ging op woensdag 16 juni 2010 ver over de gebruikelijke trainingstijd heen. Dat kwam door de geweldige interactie van de medewerkers van Halin bv in Veldhoven. "Gretig" is een goed woord voor de interesse die betoond werd. Gretig absorbeerde men de aangeboden stof, gretig stortte men zich op de casussen en gretig stelde men ter zake doende vragen. Wat een betrokkenheid daar in Veldhoven. Chappeau! Interesse in de gemaakte foto's in een betere resolutie? Mail even naar info@cleanroomtraining.nl. Ik stuur ze graag!
Wat was het warm op die zaterdag 6 juni toen Pieter Eelman een groep van 8 zeer gemotiveerde ISS-ers bij Abbott ( voorheen Solvay) in Weesp mocht trainen. Deze gecomprimeerde training vergde hard werken voor zowel trainer als cursisten, maar met de nodige humor en motivatie brachten we het tot een goed einde. Iederen kreeg het cleanroom-certificaat. Dubbel en dwars verdiend! Mochten jullie één van de genomen foto's willen ontvangen via de mail, stuur dan even een mailtje naar info@cleanroomtraining.nl.
Op zaterdag (!) 22 mei 2010 kwam Pieter Eelman bij Solvay in Weesp 18 bekende ISS-gezichten tegen. Dat ze bekend waren was logisch, want het betrof hier een herhalingscursus. In vogelvlucht werden alle aspecten van de cleanroomreiniging doorgenomen. Hier en daar werden de "puntjes op de i"gezet.

Langzaam kwamen de herinneringen aan de vorige cursus weer boven. Bijna geen verloop daar in Weesp. Zegt wat over de sfeer! Iedereen werd opnieuw gecertificeerd, Proficiat!
Op 18 mei 2010 werd Pieter Eelman door ISS Cleaning Services uitgenodigd voor een training bij het bedrijf Ssens in Enschede. Een modern, jong bedrijf dat o.a. stents fabriceert.
In een gemeenschappelijke sessie van ISS medewerkers (-sters) en een medewerkster van Ssens ( spreek uit "es-sens") werd het gedrag in de cleanroom en het reinigen van cleanrooms besproken. Na een bezoek aan de nieuwe cleanrooms werden nog enkele "puntjes op de i" gezet. Een drukke, maar inspirerende dag binnen een mooi bedrijf.
Met één afvaller door ziekte werd het groepje wel erg klein, maar de kwaliteit was (erg) hoog. Met z'n viertjes werd er hard gewerkt. Boeiend was te zien hoe de vier analisten van het Erasmus MC op 11 mei 2010 de stof direct projecteerden op de praktijksituatie. Wellicht zal dit leiden tot enkele aanpassingen in de routine van alle dag. "Ik heb een leuk vak en wil dit tot m'n 67ste blijven doen" geeft wel aan dat in elk geval déze cursist ruim voldoende arbeidsvreugde heeft. Komt vast door de goede sfeer daar in Rotterdam!
Leuk om weer een training aan GOM medewerkers te mogen geven op het mooie hoofdkantoor van Facilicom in Schiedam. Op een of andere manier heerst daar altijd een prettige sfeer. Dat was ook het geval op deze maandag 3 mei 2010 toen Pieter Eelman een plezierige groep "GOMmers" mocht trainen. Vanuit verschillende lokaties naar Schiedam gekomen met allen hetzelfde doel; zich te bekwamen in het cleanroom-reinigingsvak. Dat is dubbel en dwars gelukt. Enthousiaste cursisten kunnen het certificaat bijna niet ontlopen. Zo-ook vandaag. Van harte gefeliciteerd allemaal!
De tweede groep op die donderdag 22 april 2010 had een gelijke samenstelling als de ochtendsessie. Leuk om bekenden in de groep te hebben. Ook nu weer bleek dat de diverse samenstelling van de groep alleen maar louterend werkte. Ondanks de verschillende disciplines kon worden vastgesteld dat het gedrag in cleanrooms voor allen gelijk is. Bert, dank voor de goede organisatie!
Die 22ste april 2010 was een drukke dag voor trainer Pieter Eelman. In het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem moesten twee groepen medewerkers van o.a. de TD, de afdeling Nucleaire Geneeskunde en de apotheek getraind worden. De beide sessies die elk 3,5 uur duurden, waren met name boeiend door de inbreng van de cursisten. Goede vragen gaven de betrokkenheid weer. Leuk gewerkt in Arnhem.
Drie bedrijven die samen een training volgen bij Pieter Eelman is uitzonderlijk. Als die bedrijven dan ook nog uit Waalwijk, Tilburg en Meppel komen, kun je rustig stellen dat die 20ste april 2010 een bijzondere training was. De bedrijven, (Banner, Cantorclin en CSC) leverden elk enthousiaste medewerkers die de trainer en zichzelf een boeiende dag bezorgden.
"Humor" was wel het sleutelwoord bij de training van medewerkers van Asito, werkzaam bij Sanquin in Amsterdam ( 13- en 14 april 2010). Hard gewerkt en toch ook veel gelachen! Een ander sleutelwoord was "marsen". Rico dacht de trainer te kunnen "omkopen", maar het was vergeefse moeite. Pieter Eelman moet heel ver terug gaan in zijn gedachte om zo'n goede gemiddelde score te vinden. En toch geen enkele 10.... ( Saskia, ben je er al een beetje overheen?)
Op 8 april 2010 mocht Pieter Eelman een inleiding houden voor de Rotary, afdeling Schagen. Ruim 30 leden waren zeer belangstellend en stelden belangrijke vragen. In drie kwartier kun je niet echt diep op de materie ingaan, maar de boodschap over ( het soms ontbreken van-) contaminatiecontrole in ziekenhuizen was duidelijk.
Dank voor het lekkere flesje wijn!
Het is natuurlijk niet écht leuk om op de avond van de tweede paasdag (05-04-2010) af te reizen naar een hotel in Eindhoven.
Het leed was snel geleden toen om 9.30 uur op de 6de april 2010 de training in het St. Annaziekenhuis begon. Een zeer gemêleerd gezelschap, bestaande uit "GOM-mers" en personeel van het ziekenhuis ( apotheek en O.K's) waren vijf intensieve uren heel alert en leergierig. Dat iedereen het fel begeerde certificaat bemachtigde, mag dan ook geen wonder heten. Jullie hebben het dubbel en dwars verdiend!
Zoals ik jullie bij de uitreiking van de certificaten op 30 maart 2010 zei, heb ik op de vier dagdelen bij jullie heel lekker gewerkt. Dit kwam hoofdzakkelijk door jullie inzet en interesse. Dank Asito-vrienden ( en vrienden in het Flevoziekenhuis) in Almere! Wie de foto wil hebben gemaild ( de foto op deze site heeft een heel lage resolutie) moet even een mailtje sturen naar info@cleanroomtraining.nl . Ik zal hem dan subiet in een hogere resolutie naar je mailen.
Op een van de eerste mooie lentedagen toog Pieter Eelman via de dijk Enkhuizen - Lelystad naar een zalencentrum in Almere.
Hem wachtte daar een gemêleerde groep bestaande uit medewerkers van het Flevoziekenhuis en Asito. De sfeer zat er meteen goed in. Er werd gelachen en serieus gediscussieerd. Een goede mix, waardoor de soms droge stof prima doel trof. Ik zie de (toets-) toekomst met vertrouwen tegemoet!
Vandaag, 17 maart 2010 was het de dag waar benauwd naar werd uitgekeken. De dag van de toets! Wat de docent Pieter Eelman allang wist gebeurde ook, iedereen slaagde. Marga verdient een speciale vermelding met haar dikverdiende 10! Proficiat.

Dames uit het Canicius -Wilhelminaziekenhuis in Nijmegen; ik zie uit naar de herhalingscursus over twee jaar.
Acht dames van ISS en één medewerkster van de apotheek waren op dinsdag 9 maart 2010 stip op tijd aanwezig in het Canisius-Wilhelminaziekenhuis in Nijmegen om de training "reinigen van cleanrooms" van Pieter Eelman te volgen. Angst voor 17 maart ( de toetsdag)? Welnee, met de gemaakte aantekeningen en de aandacht die op 9 maart gegeven werd moet iedereen wel slagen. Wedden....? Henny en Karin staan niet op deze foto, maar waren wél aanwezig.
24 februari 2010 werd het tweede deel van de training bij Schering-Plough Animal Health (Intervet) in Boxmeer gegeven. De zeven gemotiveerde cursisten hadden de toets degelijk voorbereid. Dat bleek o.a. uit opmerkingen die sloegen op de teksten in de hand-out. Is dit de bekende "no-nonsens mentaliteit" uit het Brabandse land? Ik houd hier wel van. De leiding van Hago mag trots zijn op deze zeven nieuwe cleanroomspecialisten!
We zien elkaar over twee jaar vast terug! Houdoe!
We zijn nog niet klaar met elkaar. De cursus die op 10 februari bij Hago op de locatie Intervet/ Schering-Plough Animal Health in Boxmeer gegeven werd, krijgt op 24 februari een vervolg. Op deze dag wordt ook de toets afgenomen. Niets om je druk over te maken als je met zoveel aandacht de lessen volgt. Dat komt wel goed daar in Boxmeer! Hago's locatiemanager Stan Frusch wilde nog wegduiken voor de foto, maar hij staat er toch op ( geheel links).
Op 27 januari en 8 februari 2010 trainde Pieter Eelman een groep potentiele cleanroommedewerkers bij Eriks in Alkmaar.
Slechts 30 minuten rijden om van Schagen naar Alkmaar te komen; maar dat is niet het enige prettige aan een training Bij Eriks. Het voelt als een beetje "thuiskomen". De zelfde mentaliteit, dezelfde taal, dat alles maakt het vertrouwd. Als dan ook nog de aandacht, de sfeer en het resultaat uitstekend zijn, tja, wat wil je nog meer. Tot over twee jaar, aardige Alkmaarders!
Dinsdag 2 februari 2010 trainde Pieter Eelman een groep van 15 cleanroomreinigers van ISS, werkzaam bij MSD (Organon) in Oss. Het was een herhalingscursus hetgeen in hield dat er ervaringen konden worden uitgewisseld. In een uiterst ontspannen sfeer participeerden de deelnemers in de discussie. Toch werden er ook nog nieuwe zaken geleerd en puntjes op de "i"gezet. Een leerzame dag die bij de docent een prettige herinnering achter laat.
"Klein, maar fijn" gold zeker op woensdag 6 januari 2010 in het AZU ( Utrecht) waar een groepje van vier ISS-ers uit Ede en Utrecht de cleanroom reinigingscursus van Pieter Eelman volgden. Een gecomprimeerde cursus waardoor veel aandacht en attentie gevraagd werd. De toets gaf een prima resultaat en gedurende de terugweg in de sneeuw naar Schagen die zeven (!) uur duurde bleef er een glimlach op Pieter's gezicht.
Tja, het jaar 2009 zit er weer op. Een jaar waarin veel trainingen zijn gegeven en dus een jaar dat veel cursisten bij mij in de klas hebben gezeten.
Veel nieuwe cleanroomspecialisten erbij in Nederland en België.
Ik weet zeker dat het geleerde door jullie in de praktijk wordt gebracht.
Ik wens jullie allen een heel gelukkig nieuwjaar!
PIETER EELMAN CZN.
Op 7 december 2009 gaf Pieter Eelman het tweede deel van de training in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Twaalf medewerkers van de apotheek volgden samen met de apotheker mevrouw Wilma Wijnands de cleanroomcursus. Het was voor de trainer leuk dat buiten het stramien van de training veel praktijkvragen gesteld werden. Dit maakte deze training zeer interactief. Intern zal vast nog over de opgedane kennis worden nagepraat. Fijn gewerkt in Gorinchem!
Vandaag (30-11-09) weer zo'n VCCN-training "om door een ringetje te halen". Ik doel natuurlijk op de cursisten die het op deze grauwe maandag konden opbrengen (ondanks het vele file-leed uit het hoge noorden en diepe zuiden) om enthousiast te participeren en met veel ( praktijk-) vragen te komen. Zo werd het een leuke dag voor docent Pieter Eelman en voor de cursisten die uit alle delen van het land naar de Amershof in Amersfoort kwamen. Dank voor de uitmuntende kritiek voor de presentatie van de docent (10!) op het beoordelingsformulier dat u na afloop invulde en dank voor deze leuke dag!
Woensdag 25 november werd door Pieter Eelman de eerste van twee avonden bij de apotheek van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem ingevuld.
Eén van de ziekenhuisapothekers en 12 apothekersassistenten en operators volgen in twee avonden de cleanroomgedragscursus. De tweede avond op 7 december zal de toets worden afgenomen. Voor deze gretige groep absoluut geen probleem!
Soms mag je als trainer best een beetje trots zijn op de cursisten. Vandaag, 10 november 2009, was dat het geval in Leiden. Hoe kun je nu zenuwachtig voor de toets zijn als je zo goed hebt geluisterd en de stof zo goed hebt doorgenomen? Het resultaat was er dan ook na; het LUMC heeft er weer 13 ISS-cleanroomspecialisten bij!
Proficiat Miraz met zo'n team!
Het laatste "klusje" voor de vakantie van Pieter Eelman was een inleiding bij de sociëteit "De Beurs" in Schagen. Voor twintig soos-leden hield Pieter op de avond van de 6-de oktober 2009 een verhaal over de contaminatierisico's in ziekenhuizen. Tal van praktijkvoorbeelden gaven de inleiding een herkenbaar karakter.
Dankbaar nam Pieter het gulle applaus in ontvangst.
Als je drie ochtenden (30 september, 5- en 6 oktober 2009) intensief met elkaar werkt , zoals in het LUMC waar Pieter Eelman een groep van 15 ISS-ers trainde, dan leer je elkaar goed kennen. Als je ziet hoe serieus er aantekeningen gemaakt worden, dan is het zeker dat het programma ZEMBLA, voor wat betreft deze gemotiveerde mensen, absoluut ongelijk had toen men stelde dat er in de ziekenhuizen ongemotiveerd wordt schoongemaakt. De toets gaf geen problemen en het LUMC is door deze ISS-ers weer vijftien cleanroomspecialisten rijker! Proficiat.
Het gebeurt maar een paar keer per jaar dat er een training op zaterdag gegeven wordt. Op zaterdag 3 oktober trainde Pieter Eelman het enthousiaste personeel van Temco Euroclean Services bv. Temco is werkzaam bij het AMC in Amsterdam. De dertien medewerkers hebben er al een week hard werken opzitten als om half tien deze zaterdagmorgen de training begint. Maar wat een interesse en participatie! Het was écht geweldig om dit als trainer te ervaren. Dank voor jullie inzet en tot over twee jaar!
Op maandag 14 september 2009 werd door de VCCN weer een CGC ( Cleanroom GedragsCursus) in de Amershof in Amersfoort georganiseerd. Dit maal 20 cursisten uit verschillende branches (kraakbeenkweek, apotheek, reiniging, cleanroomtechniek, verkoop cleanroomhulpmiddelen, huidkweek etc). We mogen dus wel stellen dat dit een gemêleerd gezelschap was die allen wilden leren wat de juiste gedragregels in een cleanroom zijn. We konden veel van elkaar leren, niet in het minst door de vele vragen die op de docent Pieter Eelman (midden, rode trui) werden afgevuurd. Door de ingevulde evaluatieformulieren bleek dat men de opzet van deze cursus en de manier van lesgeven zeer waardeerde. Tot over twee jaar bij de herhalingscursus!
Toch nog een foto (gemaakt met een mobiele telefoon op 8 september 2009) van de gecertificeerde ISS-ers in de tuin van het WKZ in Utrecht.
Niels houdt het ingelijste bedrijfscertificaat vast. Nogmaals porficiat!
Aan het einde van twee dagen intensief werken werden de zes cursisten van ISS bij het UMC Utrecht op dinsdag 8 september 2009 beloond met het cleanroomcerticicaat. Nog even snel een mooie foto in de tuin van het Wilhelmina Kinderziekenhuis maken voor de website en dan voldaan naar huis. Helaas... de batterij van de camera was leeg, vandaar een minder scherpe foto die gemaakt werd tijdens de training. Ook leuk! Bedankt voor jullie support. Ik heb met plezier bij jullie gewerkt.
Op maandag 31 augustus en dinsdag 2 september 2009 trainde Pieter Eelman weer op een van zijn "home courses", in dit geval Intervet bv in Boxmeer. Op de foto vlnr Annie, Anita, Walter (Wally) Paul en Twan. Super gemotiveerde medewerkers van Hago die zich sinds 2 september "cleanroomspecialist" mogen noemen. Fijn om met zo'n club na de vakantie weer op te starten! Succes vrienden, het was me een waar genoegen.
Pieter Eelman heeft met veel plezier met jullie samengewerkt in de eerste helft van dit jaar. Op 25 augustus vangt het tweede deel van het cleanroomtrainingsjaar 2009 aan.
Krijg geen smetvrees, maar let in verre landen wel op de hygiëne en realiseer je dat de kans op (kruis-) contaminatie met voor ons vreemde micro-organismen altijd op de loer ligt. Fijne vakantie en gezond weer terug!
Werken op het Erasmus MC is voor Pieter Eelman (achterste rij in het midden) een beetje "thuiskomen". In 1972 bracht hij er voor het eerst een beroepsmatig bezoek. Er is veel veranderd in al die jaren. De medewerkers van GOM bv die op 8 juli 2009 de cleanroomtraining "reinigen van OK's" hebben gevolgd, werden ook met "vroeger" geconfronteerd. We hebben het gehad over de reinheid van ziekenhuizen rond 1900 versus de reinheid in 2009. Een boeiend onderwerp en ook leerzaam. Aan de GOM-medewerkers die als taak hebben de O.K's in het Erasmus MC te reinigen zal het niet liggen. Wat een gemotiveerde en leergierige club! Het Erasmus MC is sinds de achste juli 2009 weer een groep van 12 cleanroomspecialisten rijker. Proficiat en voor straks een prettige vakantie toegewenst.
Wat is het toch boeiend om in zo veel bedrijven te komen en een kijkje in de keuken te mogen nemen. Neem nu zo'n bedrijf als Polyganics bv in Groningen. Men maakt daar onder meer hulsjes om zenuwen aan elkaar te laten groeien. De productie vindt plaats in twee cleanrooms. Het personeel (aangevuld met drie dames van het schoonmaakbedrijf OCS Nederland) kreeg op een zeer warme dag een cleanroomcursus aangeboden. Ondanks de hoge temperatuur werd er volop en enthousiast meegedaan. De "tienen" vlogen om de oren..... Wat een geweldig resultaat om het seizoen (bijna) mee af te sluiten! Zullen we samen in 2011 weer het seizoen afsluiten? Tot dan!
Voor de tweede maal in 6 weken een training in Schiedam. In een geweldige outillage van het hoofdkantoor van Facilicom kregen 13 gemotiveerde GOM-mers een training over het reinigen van cleanrooms en operatiekamers. In een leuke sfeer werd hard gewerkt, hetgeen resulteerde in 4 (vier!) foutloze toetsen!
Een plezierige ervaring om zo aan het einde van het trainingsseizoen zo'n leuke groep voor je te hebben. Tot over twee jaar! Ik zie er nu al naar uit.
Ben je 25 jaar getrouwd op de cursusdag en volg je toch gewoon de cleanroomtraining. Dat zegt wat over de motivatie van de deelnemers aan de training bij Wilvo bv in Bergeijk.Op de foto is de groep druk doende de toets te maken die deze keer toegespitst was op de I.C.-fabricage. Lekker gewerkt samen in het mooie Kempenland. Sorry Dirk dat je maar voor een klein deel op de foto staat. Over twee jaar bij de herhalingscursus zal ik een betere foto maken. Dank voor de samenwerking aardige mensen uit Bergeijk!
Op 20 mei en 25 mei 2009 trainde Pieter Eelman een groep medewerkers van het UMC Utecht. Zelden zo'n aandachtig luisterend groep gehad. Men was écht geiteresseerd in het onderwerp "cleanroom-reiniging" Als snel ontspon op de eerste dag een discussie over de interne ( cleanroom-) communicatie.

Woensdag 20 mei hebben we het algemene deel behandeld en maandag 25 mei bogen we ons over het schoonmaakdeel en werd de toets gemaakt! Iedereen is geslaagd! Tot over twee jaar bij het herhalingsmoduul!
"Regeren is vooruit zien" is een spreekwoord dat uitermate van toepassing is op het bedrijf TempControl bv in Voorburg. Aan het einde van het jaar wordt een nieuw pand betrokken, met daarin opgenomen een cleanroom. Ruim voor de verhuizing naar Nootdorp werden op maandag 18 mei 2009 de technici getraind in het werken in LAF-kasten en cleanrooms. Bijzonder was dat de ochtendsessie ook bijgewoond werd door medewerkers die niet direct bij de cleanroom betrokken waren, maar er wel het een en ander van wilden weten. Over betrokkenheid gesproken! In het midden met het bedrijfscertificaat de trotse Managing Director mevr. I.Smits. Een geweldig team!
Van dit soort trainingen kan trainer Pieter Eelman er niet genoeg van hebben. Niet alleen een discussie en informatie-uitwisseling tussen cursist en trainer, maar ook onder elkaar werd er druk gediscussieerd. "Hoe doen jullie dat in jullie ziekenhuis?" Of "Mag ik daar informatie van jullie ontvangen?" Zo hoort het dus. Schoonmaakmedewerkers die serieus met hun vak bezig zijn, zoals hier bij GOM Schiedam/Rotterdam. Je zou willen dat het Tv-programma Zembla aan deze gemotiveerde en sinds 12 mei 2009 gecertificeerde cleanroomspecialisten eens aandacht zou besteden. Wat een geweldig team!
Altijd lekker als er een vakantie in het verschiet ligt. De training voor FaSe bv in Sneek ( Antoniusziekenhuis) was voor Pieter Eelman de laatst training voor zijn vakantie. Tien dames op deze 22-ste april uit Groningen, Leeuwarden en Sneek. Sommigen hadden cleanroomervaring, anderen nog niet. De interesse was ruim voldoende aanwezig, nu de praktijk nog. Veel succes dames!
Soms wordt de regie van een training ( bijna) overgenomen door de cursisten. Zoals op maandag 20 april 2009 in het Erasmus MC in Rotterdam waar regelmatig onderlinge tweespraken plaatsvonden over onderwerpen die door de docent werden aangedragen. Dat was natuurlijk genieten voor Pieter Eelman want dit ziet hij graag. Lekker enthousiast en intelligent bezig zijn met ons mooie vak. De drie apothekers en de drie apothekersassistenten hebben ongetwijfeld een leerzame dag gehad. Met hun klasse B ruimte hebben ze het daar in Rotterdam goed voor elkaar!
Een klein zaaltje, warm weer buiten (15-04-09) en een leuke groep apothekers en apothekersassistenten binnen. Het concept om medewerkers van de ziekenhuizen in Terneuzen, Goes en Vlissingen te mixen heeft goed gewerkt! Lisa, Loes en Alex, die alle sessies meemaakten, hebben een prima beeld gekregen van de werkwijzen op de diverse locaties. "We hebben veel van elkaar geleerd en zullen in de komende tijd het beste uit elke locatie gebruiken voor een totaalconcept". Bij zoveel enthousiasme moet dat absoluut lukken. Na een heerlijke kop koffie op de mooiste locatie van Vlissingen toog de trainer Pieter Eelman zeer voldaan huiswaarts. Dank lieve mensen in Zeeland voor de drie fijne dagen!
Op 9 april 2009 reisde Pieter Eelman af naar het mooie Goes in Zeeland. Net als de week ervoor ook hier weer een gemengde groep cursisten, samengesteld uit de apotheken van de ziekenhuizen in Terneuzen, Goes en Vlissingen. Soms werd er lekker heftig gediscussieerd. Met name het belangrijke onderdeel “schoonmaak” wierp nogal wat vragen op. Vragen gebaseerd op de locale situatie die soms op enkele punten afweek van het verhaal van de docent. Heel boeiend, want het gaat niet zozeer om de vraag wie de “de wijsheid in pacht heeft”, maar om het feit dat we actief met ons mooie vak bezig zijn. Door zelf na te denken en de aangereikte tools te gebruiken, komen we vanzelf op een hoger niveau. We moeten daarbij wel het product en de gebruiker van het product altijd voor ogen houden. Op de foto zijn de cursisten bezig met het invullen van de toets. Toch wel heel eenvoudig hè? Lekker gewerkt en aan het applaus af te meten was dat wederzijds. Ik kom graag op 15 april terug in Zeeland (Vlissingen deze keer) voor de laatste sessie. Ik verheug me er nu al op!
Bij zo'n grote groep als die van 6 april 2009 in de Amershof ( Amersfoort) is het gepast om twee foto's te publiceren. Hierbij de tweede foto van deze leuke en enthousiaste groep.
Omdat deze training voor de branche-organisatie VCCN gegeven werd staan de namen van deze cursisten niet in het CSO-cleanroomtrainingen-register, maar zijn deze bijgeschreven in het register van de VCCN!
Op 6 april kwamen, onder auspiciën van de VCCN, 28 cursisten bijeen in de Amershof in Amersfoort. Er was binnen de groep een grote variëteit van disciplines. Dat was in het eerste uur duidelijk te merken. Men keek “de kat even uit de boom”. Gelukkig kwam met in het tweede deel van de eerste sessie lekker los en werden er veel vragen gesteld. Ook de casussen riepen discussie op. Op het einde van de tweede sessie werden ook veel gerichte praktijkvragen gesteld, wat voor de trainer, Pieter Eelman, een teken was dat de stof goed was aangekomen en dat met er in de thuis-praktijksituatie ook iets aan zou hebben. Zelfs met twee foto’s lukte het niet alle 28 cursisten te vereeuwigen. Excuses voor diegenen die niet op de foto staan. Op het verenigingskantoor in Leusden hebben we jullie pasfoto!
Op 1 april (!) bezocht Pieter Eelman de vestiging van GOM in Arnhem. Het doel was een team medewerkers te trainen tot cleanroom-reinigingsspecialist. Sommigen hadden al wat ervaring. De theorie en de praktijk gaf een goede voedingbodem voor discussie. Zelden maakte Pieter zoveel positieve interactie mee. Een feest om te werken met deze uitzonderlijk gemotiveerde groep. Mario, succes met de uitwerking!
Dinsdag 31 maart in Terneuzen. De eerste van een serie van drie trainingen bij de apotheken van de ziekenhuizen in Goes, Terneuzen en Vlissingen.
Een gemotiveerde en enthousiaste groep apothekersassistenten en één apotheker luisterden aandachtig naar het "verhaal" van Pieter Eelman. Dat men werkelijk geïnteresseerd was bleek toen gevraagd werd of het geleerde in de praktijk kon worden toegepast. Pieter kijkt uit naar de andere twee groepen die vast net zo leuk en enthousiast zijn!
Er heerste nog een serene rust toen op maandag 23 maart deze foto door de half openstaande deur van vergaderzaal 9 in het AMC in Amsterdam werd gemaakt. Enkele minuten later kwamen de acht cursisten van vandaag binnen. Medewerkers van Succes uit Volendam en van Euroclean uit Nieuwegein. "Vergeten jullie me niet te herinneren dat ik straks een foto maak?" vroeg Pieter Eelman bij het begin van het tweede dagdeel. Helaas bleef het aan het einde van de middag stil. Iedereen was nog in gedachten bezig met de zojuist gemaakte toets.( Allemaal geslaagd!) Misschien ontvang ik een deze dagen nog een mooie groepsfoto.....
Op donderdag 19 maart 2009 trainde Pieter Eelman een groep cursisten van de bedrijven Cantorclin en Fortimedix. Het laatste bedrijf fabriceert o.a. katheters en stents in cleanrooms die door Cantorclin gereiningd worden. Een goede combinatie om zowel cleanroomschoonmakers ( een vak apart!) en de operators samen in één cursus te voegen. Dit leidt tot een beter onderling begrip. Dat bleek al snel tijdens deze training in Eindhoven. Er werd onderling veel informatie uitgewisseld. Daardoor was dit weer een van die trainingen "om door een ringetje te halen".
Nog even snel een foto aan het einde van het tweede dagdeel bij Chess Embedded Technology BV in Haarlem. In het splinternieuwe pand in de Waarderpolder achter het voormalige Droste terrein.
Bijna 40 medewerkers in de eerste sessie waarvan er 15 op vrijdag 13 maart (!) 2009 opgaan zijn voor de toets die moest leiden tot het cleanroomcertificaat. Door hun inzet en interesse kon het eigenlijk niet anders: allen zijn geslaagd. Proficiat. Lekker gewerkt in een bedrijf met ambitie.
Na twee dagen hard en intensief werken op 11- en 17 februari 2009 in Rijswijk, leer je elkaar goed kennen. Je krijgt een band met elkaar. Het was een leuke wisselwerking, daar op het kantoor van ISS, tussen de docent en de cursisten. Het laatste dagdeel kwamen er een paar "oud gedienden" bij die een herhalingsmoduul volgden. Ook zij maakten de test die tot het cleanroomcertificaat® moest leiden, hetgeen ook geschiedde! Gewoon lekker "ouderwets" gewerkt met een leuk en gemotiveerd team! Pieter dankt jullie voor jullie inzet.
Hoewel de standaard regel bij de trainingen van Pieter Eelman luidt dat de mobiele telefoons "uit" moeten, werd er vandaag ( 28 jan. 09) een uitzondering gemaakt voor de trainer. De mogelijkheid bestond dat Pieter voor de tweede maal opa werd. En.....op woensdagavond 28 januari is Hidde geboren! Deze dag kan dus niet meer stuk. Een geweldig gemotiveerde groep mederwerkers van Asito ( aangevuld met een medewerkster van de Apotheek van het Vlietland Ziekenhuis) die écht geinteresseerd waren in de cleanroomreiniging. Leuk gewerkt en dan ook nog grootvader worden. Wat een dag! Fijne mensen van Asito bij het Vlietland Ziekenhuis; veel succes met de opleverings reinigingen. Jullie zijn er klaar voor!
Maandag 15 december gaf Pieter Eelman de laatste training van het jaar 2008. De training werd op een bijzondere locatie gegeven, nl. in de Drentse bossen bij het bedrijf Astron. Een bedrijf dat op velerlei manieren onderzoek doet op astrologisch gebied en daarbij ook een cleanroom klasse 7 nodig heeft. De nieuwe groep ISS-er die per 1 januari deze cleanroom gaan reinigen absorbeerden enthousiast de cursusstof. Leuke mensen in een mooie omgeving. Hoe kan je een cursusserie aan het einde van het jaar beter afsluiten? Dank voor jullie support aardige mensen uit Dwingeloo!
Op 1 december 2008 trainde Pieter Eelman een grote groep cursisten die in het kader van de CGC (cleanroom gedragscursus) van de VCCN 's- morgens vroeg naar Amersfoort waren gekomen. Zelfs drie dames uit Antwerpen waren zeer vroeg opgestaan om rond half tien in de Amershof aanwezig te kunnen zijn. Leuke discussies van het zeer gemêleerde gezelschap zorgde voor een goede ambiance. Het was mede daarom dat iedereen zeer voldaan met hun certificaat huiswaarts keerde. Abdelmaiyd bedankt voor het beschikbaar stellen van je fototoestel!
Op 25- en 26 november 2008 werden bij Intervet in Boxmeer enkele medewerkers van Hago bv getraind door Pieter Eelman. Het laatste dagdeel werd ook bezocht door de heren Hoeijmakers en V.d. Hoogen van Nobilon bv.
Aan het einde van de training kon mevrouw Sjan Rutten van Hago het bedrijfscertificaat in ontvangst nemen. Alle cursisten voldeden ruimschoots aan de gestelde eisen en verdienden daarmee het cleanroomcertificaat©. Stan Frusch ( die zelf ook de cursus volgde) kan trots zijn op zo'n team! Proficiat Shermiela, Mark en Premila met het behalen van jullie certificaat!
Op woensdag 4- en donderdag 5 november trainde Pieter Eelman een groep zeer enthousiaste medewerkers van het AZM en Hago bv. in het hoofdkantoor van Hago in Heerlen. Allen zijn werkzaam bij het AZM in Maastricht. Zoals in zoveel ziekenhuizen worden ook hier de eisen aangescherpt. Het was leuk en interessant te bemerken dat de Hago medewerkers zeer constructief meedachten over de mogelijke verbeterpunten. De lijst die in onderling overleg werd vastgesteld zal zeker in een van de werkoverleggen besproken worden. Leuk gewerkt te hebben met zo'n gemotiveerde groep dames. Dank aan ( v.l.n.r.) Kitty (Hago), Riny (Hago), Marlies (Hago), Els (AZM), Carina (AZM) en Suk (Hago) voor jullie inzet!
Hier de tweede foto van de sessie bij het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem op 30-10-2008
Donderdag 30 oktober 2008 werden twee herhalingssessies gegeven voor het personeel van de apotheek,de schoonmaakdienst (Hago) en medewerkers van de afdeling nucleaire geneeskunde van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. De cursisten en de trainer zijn in beide sessies zeer intensief met elkaar in discussie gegaan. Een leuke discussie die voor de cursisten zeer leerzaam was en voor de trainer meer dan leuk. Twee foto's, van de beide sessies een. Zoals bij de meeste trainingen, werden ook nu weer leer- en aandachtspunten benoemd.
Op uitnodiging van Cantoclin b.v. trainde Pieter Eelman op 8 oktober 2008 een groep van 17 cursisten in het Novotel in Eindhoven. Niet alleen medewerkers van Cantoclin waren aanwezig, ook vier medewerkers van Fortimedix en de heer Kiné van het gelijknamige schoonmaakbedrijf. Het werd op prijsgesteld dat de algemeen directeur de heer Arnold Plattèl de moeite had genomen naar Eindhoven te komen om de cursusdag te openen. Boeiend was het te ervaren dat opdrachtgever en schoonmaakbedrijf gelijke belangen hebben. Met name de middagsessie stond in het teken van de praktische invulling van de cleanroomreiniging. Een leuke dag voor zowel trainer als cursisten.
Als de training langer duurt dan gepland, komt dat vaak doordat er veel vragen gesteld worden of dat er veel wordt gediscussieerd. Dat laatste was het geval bij de training op vrijdag 19 september 2008 bij HSO in Purmerend. De dialoog tussen trainer en cursisten gaf een leuks sfeer en gaf tevens aan dat men gemotiveerd was. Dat laatste was zeker het geval bij deze leergierig groep. De afsluitende toets werd goed gemaakt maar dat wisten de cursisten nog niet op het moment dat deze foto (gemaakt tijdens de toets) nog niet.
"Bij ons is de kledingprocedure heel anders" was op maandag 15 september 2008 een van de opmerking tijdens de voor de VCCN in Amersfoort gegeven CGC-training. Deze opmerking gaf natuurlijk aanleiding voor een leuke discussie. Een interactie die Pieter Eelman graag ziet tijdens zijn cursussen.Ook vandaag weer cursisten uit diverse branches. Dat is voor allen leerzaam. Bijgaande foto geeft een beeld van een deel van de zaal in de Amershof. Omdat er protest kwam van de zijde die niet gefotografeerd werd ("en wij dan?"), bij hoge uitzondering onder "nieuws" ook een foto met een andere invalshoek.
Op woensdag 10 september 2008 werd Pieter Eelman ontvangen in het mooie kantoor van Cleaning Masters n.v/s.a. in Merksem (B).
Zijn opdracht was een groep verkopers, medewerkers van de calculatieafdeling en leidinggevenden wegwijs te maken in de wereld van de cleanroom-reiniging. Dat iedereen aan het einde van de dag tevreden huiswaards kon keren had mede te maken met de tomeloze inzet van de cursisten. Veel aantekeningen werden gemaakt, veel vragen werden gesteld en de aandacht was van 's morgens vroeg tot laat in de middag onverminderd aanwezig.
Een plezier om met zo'n gemotiveerde groep in deze voorstad van Antwerpen te mogen werken!
De 9-de juli 2008 was voor trainer Pieter Eelman een bijzondere dag. De training bij Cantorclin b.v. in Meppel was namelijk de laatst training voor zijn vakantie. Extra leuk werd het door de enthousiaste groep gemaakt en nóg leuker werd het, toen bekend werd dat vier van de negentien cursisten de toets met een 10 hadden afgesloten.
Super gemotiveerd personeel bij Cantorclin. Leuk om mee gewerkt te hebben!
Op 21- en 28 juni 2008 trainde Pieter Eelman een zeer gemêleerde groep ISS-ers bij Solvay bv in Weesp. De groep bestond uit leidinggevenden, calculators en uitvoerenden. Hoewel de werkvelden verschilden, was de interesse in de aangeboden stof bij alle cursisten even groot. Iedereen pakte eruit wat voor hem of haar van belang was. Op zaterdag 28 juni, de laatste dag, werd er nog een klein stukje nieuwe stof behandeld en toen....de afsluitende toets!
Het resultaat mocht er zijn; drie tienen op dit kleine groepje. Kwaliteit verloochent zich niet!
Op 4 juni 2008 en drie daarop volgende avonden van 19.30 uur tot 22.00 uur trainde Pieter Eelman een groep enthousiaste dames en één heer van ISS-ers die bij het MCA in Alkmaar werken. De eerste avond werd o.a. het thema "veiligheid" behandeld. Heeft een schoonmaker van O.K's een Hepatitis vacinatie nodig? Zinnige discussies die praktijkgericht zijn. De intensieve training resulteerde op maandagavond 23 juni in een geweldig resultaat. Alle cursisten slaagden voor de (pittige-) toets. Richard verdient het om extra genoemd te worden. Elke cursusavond kwam hij helemaal uit Den Helder naar het MCA in Alkmaar. Hij was de enige met een 10! Overigens deden de dames het niet veel minder met veel negens en achten! Tot over twee jaar gezellige groep!
Op 12 juni 2008 trainde Pieter Eelman een groep ledingevenden van ISS België. Binnen deze groep waren een aantal studenten die al de nodige ervaring in cleanrooms hadden opgedaan. Dit gaf interessante discussies.
De training werd in Vilvoorde (Brussel) gegeven. De 23 aanwezigen hebben veel opgestoken en zullen dit zeker gaan toepassen in de praktijk van alle dag. "Zeker en vast"
Wat is het leuk om zoveel nationaliteiten in één groep te hebben. De ISS-ers die bij Solvay in Weesp werken kregen op zaterdag (!) 7 juni 2008 hun tweejaarlijkse herhalingscursus.
Door deze herhalingscursus zijn de medewerkers van ISS weer voor twee jaar geauthoriseerd om in clenrooms vanaf klasse A/B
(GMP) te werken. De komende zaterdagen zijn de nieuwe medewerkers aan de beurt.
Na- en bijscholing staat hoog in het vaandel bij Kimberly Clark b.v. vandaar dat op dinsdag 27 mei 2008 alle Europese verkoopleiders in een hotel bij Schiphol een training van Pieter Eelman kregen waarbij het meest recente nieuws op cleanroomgebied behandeld werd. Hierdoor zijn de Europese verkopers nog beter geëquipeerd hun cleanroomklanten te bedienen.
Tijdens de toets bij Halin b.v. werd zo intensief gewerkt, dat Pieter het niet kon laten ook hiervan een foto te maken. Vandaar twee foto's van één training Overbodig te zeggen dat van deze enthousiaste groep iedereen is geslaagd. Wedden dat het bedrijfscertifikaat al aan de muur hangt?
Deze keer zomaar twee foto's bij één training op donderdag 22 mei 2008 werden de medewerkers van Halib.v. in Veldhoven door Pieter Eelman getraind. Halin b.v. heeft een brandnieuwe cleanroom klasse 7 ( ISO 14644-1) Leuk om een groep te trainen voor wie een cleanroom een nieuw fenomeen is. Ook deze groep mag zich nu gecertificeerd cleanroom specialist noemen
Vrijdag 19 mei 2008 gaf Pieter Eelman, trainer bij CSO-cleanroomtrainingen, een cursus bij Eriks b.v. in Alkmaar. Alle aanwezigen hadden geen ( sommigen één dag) ervaring in de nieuwe cleanroom van Eriks. Heel gretig werd kennis verzameld en tal van praktijkvragen werden gesteld. Op zo'n moment voel je je als trainer in een warm bad. Lekker samen werken met als doel een optimaal product te vervaardigen in een splinternieuwe cleanroom. De operators maken zelf samen de cleanroom schoon. Daar in Alkmaar zal het wel lukken. Op de foto: veel plezier met een reinigingsoefening.
De vrijdag 16 mei 2008 was gereserveerd voor een training in het Waterlandziekenhuis. Vier zeer gemotiveerde ISS-ers werden door Pieter Eelman de kneepjes van het cleanroom-reinigingsvak bijgebracht. Door het kleine groepje had de training iets van een privé les. Heel gezellig maar daarom niet minder intensief. Binnenkort wordt de cleanroom in het Waterlandziekenhuis in Purmerend opgeleverd. De ISS-ers zijn er klaar voor!
Op maandag 28 april 2008 was het weer "VCCN-dag" in de Amershof in Amersfoort. 's morgens de verkorte CGC (Cleanroom GedragsCursus) en 's middags de CSC (Cleanroom SchoonmaakCursus).Alle cursisten togen met de begeerde certificaten huiswaards. Leuk waren de discussies en de verschillende inzichten bij de casussen. Een leerzame dag waar met plezier op teruggekeken kan worden.Op de foto een deel van de cursisten. Zoals hier boven vermeld, werd deze training gegeven in het kader van de VCCN.
Veel discussie over communicatie maake de eerste sessie in Boxmeer zeer boeiend. De ISS-ers -op één na allen werkzaam bij het bedrijf Intervet in Boxmeer- waren zeer geïteresseerd in de dialoog tussen schoonmaakbedrijf en opdrachtgever. Op woensdag 23 april werd de toets gemaakt. Het resultaat mocht er zijn. Deze gemotiveerde groep presenteerde boven gemiddeld!. Voor Mohammed weer een extra lange dag. Hij kwam met de trein uit Utrecht en "spoorde" op beide dagen totaal bijna 10 uren! Intervet De Bilt kan trots op hem zijn!
Dinsdag 15 april en woensdag 16 april 2008 trainde Pieter Eelman een leuke groep ISS-ers in Groningen, aangevuld met een paar UMCG-ers van de facilitaire dienst. Gezellige sessies waar gelukkig veel werd gelachen door de 18 cursisten. Dank aan Kees Valkenburg voor de goede organisatie! De toets van woensdag 16 april gaf aan dat iedereen de stof ruim voldoende tot zich genomen heeft en dat iedereen dus het begeerde certificaat heeft verdiend.
Proficiat, leuke groep uit Groningen!
Op 7 april 2008 werd door Pieter Eelman een leuke en enthousiaste groep CGC-studenten getraind. Veel dialoog en discussie maakte zowel de ochtend- als de middagsessie tot een prettige en leerzame dag voor zowel de trainer als de cursisten! De training werd gegeven in het kader van de VCCN.
Op 10 en 11 maart verzorgde CSO-trainingen een cleanroomcursus bij het MCL ( Medisch Centrum Leeuwarden) De groep Apotheekmedewerkers, de stafmedewerkers van ISS en de twee apothekers zorgden samen voor interessante sessies met veel discussie. Zoals een van de apothekers het verwoordde: "het was een inspirerende training".
Op de foto is de groep in discussie over een casus. "Het is leuk werken met zo'n enthousiaste groep" aldus Pieter Eelman.
Op zaterdag 26 januari 2008 kwamen 18 medewerkers van ISS en Convidien uit Petten op het ECN-terrein bij elkaar om van Pieter Eelman de fijne kneepjes van het schoonmaken van- en het werken in cleanrooms te leren. Deze training werd gegeven onder de vlag van de VCCN ( Vereniging van Contamination Control Nederland) waar Pieter docent is. Ella Baltus had weer - als van ouds- voor een prima ambiance gezorgd.
Op 21 januari 2008 werden in Zuidland (ZH) 28 medewerkers van D.O.R.C. Nederland b.v. door Pieter Eelman getraind in het werken in een klasse 7 cleanroom volgens ISO 14644-1. Hier nog even een kijkje in het leslokaal.
Eerst in Leeuwarden op dinsdag 1 april 2008 een kleine kamer, maar na de verhuizing gelukkig wat meer ruimte!
Lees hieronder verder.
Op maandag 31 maart en dinsdag 1 april 2008 vond de tweede serie sessies plaats in het MCL ( Medisch Centrum Leeuwarden) Een gemêleerd gezelschap van achttien medewerkers van de apotheek, nucleaire geneeskunde en cytostatica bereiding én medewerkers van ISS vormden samen een enthousiaste groep waarin veel werd gediscussieerd. De toets werd door iedereen uitstekend gemaakt en met flink veel stof tot nadenken nam deze leuke groep afscheid van trainer Pieter Eelman.
Na de training bij de apotheek van het Waterlandziekenhuis op dinsdag 4 maart 2008,werd de dag erna op woensdag 5 maart dezelfde training gegeven in het Zaans Medisch Centrum in Zaandam.
Op beide dagen waren de groepen gemixed met personeel van beide apotheken. Ook nu weer een leuke en heel enthousiaste sfeer.
Op dinsdag 4 maart 2008 werd een deel het personeel van de apotheek van het Waterlandziekenhuis uit Purmerend en het Zaans Medisch Centrum ( ZMC) uit Zaandam door Pieter Eelman getraind. De training vond plaats in Purmerend. In een plezierige ambiance ( lekkere hapjes!) werden tal van onderwerpen onder de loep genomen. Zowel de twee aanwezige apothekers als de medewerkers waren ervan overtuigd dat de training zinvol en leerzaam was.
Op woensdag 27 februari volgden medewerkers van ISS-Rijswijk de training "werken in- en reinigen van cleanrooms". Binnenkort zullen zij allemaal werkzaam zijn bij TNO. Helemaal rechts de unit-leider Peter Kloosterman die de cursus ook meemaakte. Zoals op de foto zichtbaar is behaalde iedereen het fel begeerde certificaat.
Op 26 januari werd een groep van Convidien bv ( het vroegere Malinckrodt bv) uit Petten, getraind door Pieter Eelman. Convidien is fabrikant van radio-farmica.Alle aspecten van het werken in een cleanroom werden op deze zaterdag (!) behandeld. Dit was de 6-de herhalingscursus binnen 12 jaar. Over twee jaar maar weer? Ella Baltus had alles weer prima verzorgd!
Maanag 21 januari '08 werden 28 personeelsleden van D.O.R.C. Nederland b.v. ( fabrikant van oog-chirurgie istrumenten in Zuidland - Zuid-Holland) door Pieter Eelman getaind in het werken in cleanrooms klasse 7 volgens de ISO 14644-1
Vaak wordt gevraagd: "mag een mobiele telefoon meegenomen worden in de cleanroom?" Deze afdruk op een Petri-schaaltje geeft het antwoord. "Nee"dus......

25 januari 2008

Op maandag 21 januari 2008 trainde Pieter Eelman een zeer enthousiaste groep van 28 medewerkers van het bedrijf D.O.R.C. Nederland b.v. in Zuidland (ZH). Dit bedrijf maakt instrumenten voor de oog- chirurgie. Allen behaalden het zo fel begeerde cleanroomcertificaat en natuurlijk kreeg D.O.R.C. Nederland b.v. ook het bedrijfscertificaat!
Op woensdag 12 december 2007 trainde Pieter Eelman 24 cursisten die zich bij de VCCN hadden ingeschreven voor de Cleanroom Gedragscursus ( CGC). In "De Amershof" in Amersfoort werd de hele dag hard gewerkt met als resultaat dat allen met een certificaat naar huis gingen. De fel begeerde cleanroompas zal later worden nagezonden.

7 december 2007

Op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december 2007 werd het personeel van ISS Hengelo dat bij VDL in Almelo werkzaam is getraind. Op de foto overhandigt Pieter Eelman het bedrijfscertificaat aan ( v.l.n.r.) Els Arends, Rita Oude-Lohuis en Angelique Dam. Ook de cleanrooms van VDL in Almelo zullen vanaf nu nog schoner zijn!
Maandag 26 november 2007 zijn 12 cursisten bij Sanquin in Amsterdam geslaagd voor hun cleanroomreinigingscertificaat.
De geslaagden zijn allen in dienst van Asito bv.
Een aantal maal per jaar wordt in de Amershof in Amersfoort de cursussen CGC ( Cleanroom Gedragscursus) en de CSC ( Cleanroom Schoonmaak Cursus) gegeven. Al vele jaren is Pieter Eelman docent bij deze branche organisatie.
November 2007: Trainer Pieter Eelman overhandigt het bedrijfscertificaat aan de heer Pierre-Etienne Frigot van ESA / Estec in Noordwijk. Een internationale groep zeer belangstellende medewerkers van ESA/ Estec leerden hun producten in de cleanroom nog schoner te fabriceren.
Zou de docent het zo bedoelen?

Ook tijdens de VCCN-training ( hier bij de CGC-cursus) in de Amershof in Amersfoort wordt geoefend met het aantrekken van cleanroomkleding. Sandra Duvnjak van Kimberly-Clark uit Ede doet haar uiterste best!
Klasse 5 cleanroom.

Soms bestaat de mogelijkheid om in de praktijk te oefenen. Het geeft een extra dimensie aan de training.
Op 6- en 12 april 2006 werd een enthousiaste groep ISS-ers in het Onze Lieve Vrouwegasthuis ( O.L.V.) in Amsterdam getraind door Pieter Eelman. Het was een herhalingstraining met toch een paar "nieuwe" gezichten. Na twee dagen hard werken werd aan allen het dikverdiende certificaat uitgereikt!