5 mei 2021
In overleg stemmen we af wat op uw locatie mogelijk is opdat we veilig leren! Tijdens onze trainingen op locatie respecteren wij het 1,5meter protocol.

Reserveren voor trainingen op uw locatie en / of bedrijfsspecifiek: mail naar info@cleanroomtraining.nl of bel gedurende kantooruren met 0651591415

Cleanroom trainingen op korte termijn om bij aan te sluiten:
vanwege Corona - maatregelen is de kans klein dat je bij een training kan aanschuiven, dus informeer gewoon even naar de mogelijkheden: stuur een mail naar info@cleanroomtraining.nl

Wij begeleiden: 2 cleanroom apotheken (GMP en GMP-z), 1 medical devices producent, 2 biotech bedrijven en 3 high Tech Cleanroom complexen
2 december 2020
Corona risico's. Ook wij passen ons erop aan. Enkele trainingen worden geschoven, enkele worden aangepast gegeven via beeldbellen. Nog steeds interactief, maar natuurlijk ook aangepast aan de Corona-voorschriften. In overleg stemmen we af wat op uw locatie mogelijk is opdat we veilig leren! Tijdens onze trainingen op locatie respecteren wij het 1,5meter protocol.
17 november 2020
"ik heb zeker een aantal zaken gehoord waarin bij ons verbetering plaats kan vinden. Dat gaan we als team oppakken! Dank voor de training! "
14 oktober 2020
Corona risico's. Ook wij passen ons erop aan. Enkele trainingen worden geschoven, enkele worden aangepast gegeven via beeldbellen. Nog steeds interactief, maar natuurlijk ook aangepast aan de Corona-voorschriften. In overleg stemmen we af wat op uw locatie mogelijk is opdat we veilig leren!
30 september 2020
"Dank je wel voor het geven van de training onze mensen hebben het als zeer prettig en leerzaam ervaren. Met name de wijze van hoe er les gegeven werd vonden ze erg prettig."
Leuke terugkoppeling van een schoonmaakteam in een ziekenhuis!
28 februari 2020
Training liever op zaterdag? Ook dat kan!
In english? no problem!
Op korte termijn? gewoon bellen!
6 januari 2020
Terugkoppeling opdrachtgever: jij weet het zo goed uit te leggen, met voorbeelden die deelnemers begrijpen en nooit meer vergeten!
5 september 2019
Hoofd Klinische Pharmacie: "Yes, natuurlijk" als antwoord op onze vraag of wij hun procedures met een andere cleanroom apotheek mogen delen!
8 februari 2019
Aseptisch werken in de Veiligheidswerkbank of crossflow kast? Individuele feedback hoe jij het doet; wat doe je uitstekend en waar zit je verbeterpotentie? Wat zijn jouw gewoontes, (h)erken ze en je kan ze aanpassen.
Witnessing... Individueel of in kleine groepjes: jij en je directe collega's?! De deelnemers zijn verbaasd en enthousiast dat hen zo duidelijk kan worden gemaakt wat ze heel goed doen, en wat wellicht hoe beter kan!
"...heel concreet!"
"...ja!! Daar kan ik wat mee!"
".. dat heeft nooit iemand mij gezegd, ik wist het niet! Maar nu wel!"
12 september 2018
Gevaarlijke stoffen
Voor apotheekmedewerkers verzorgen wij ook een (bewustzijns)cursus over de omgang met gevaarlijke stoffen en gevaarlijke situaties: omdat we niet alleen te maken hebben met cytostatica bereiding, maar meer bewustzijn gewenst is om risico's laag te houden.
15 februari 2018
in verband met AVG zijn namen van gecertificeerde cleanroommedewerkers en oud-cursisten niet meer in te zien zijn via deze website. Wel kan via info@cleanroomtraining.nl de datum en geldigheidsduur van gecertificeerde deelnemers worden opgevraagd op naam.

Van recente trainingen worden geen groepsfoto's meer geplaatst. Van bestaande foto's zijn de bedrijfsnamen verwijderd, waardoor de herkenbaarheid geminimaliseerd is, maar de impressies zijn bewaard gebleven!

Bedrijven waarvoor wij trainingen verzorgen zijn actief in de Gezondheidszorg (ziekenhuizen, klinieken, bloeddiensten), Pharma (apotheken en productie), Onderzoek, Medical Devices, Biotech Industrie, High Tech Industrie, High Tech onderzoek, Datacenters, Aerospace. Maar wij werken ook voor bedrijven die specialisten in dienst hebben voor de reiniging van Cleanrooms en OK's. Bent u aktief in een andere branche? Bel ons voor nadere informatie
1 februari 2018
Training liever op zaterdag laten plaatsvinden? Ook dat kan!
In english? no problem!
Op korte termijn? gewoon bellen!
8 december 2017
8 dec 2017. Trainingen specifiek gericht op de werklocatie worden flink gewaardeerd, blijkt maar weer uit deze quote uit een email betreffende een training (in het engels) van vorige week bij een gerespecteerde toeleverancier van oa ASML:
Me and my colleagues would like to take this opportunity to extend our gratitude for bringing us more awareness to clean room standards. We thought that the training was really good and informative. Peter
15 september 2017
Controles uitvoeren op Micro-biologische contaminatie is een specialisme waar ook onze Trainer Astrid Beelen zich verder in verdiept heeft. Zo heeft zij recentelijk een aantal cursussen gevolgd waardoor zij zich ook goed kan inleven hoe kwaliteitscontroleurs zich focussen op het meten van micro-biologische contaminatie.
6 september 2017
5 september 2017. Middelbare beroepsopleiding Scalda zorgt ervoor dat haar docenten goed getraind zijn om hun leerlingen klaar te stomen voor werk in de cleanroomapotheek. Aseptisch bereiden is uitermate belangrijk!! Ook daarvoor staat CSO Cleanroom klaar; om instellingen te onderwijzen.
5 juli 2017
Op 21 sept vindt het jaarlijks symposium plaats: Cleanroom College Dag van de belgische Cleanroom branche vereniging BCW.
Het vindt plaats in Flanders Expo te Gent. Parallel lezingen over zeer up to date onderwerpen, sponsorstanden en uitstekende mogelijkheid tot netwerken maken dit hét niet te missen belgische cleanroom event.
Vanuit Nederland kan u gratis lid worden en de ontwikkelingen in België volgen! En als bedrijf kunt u de College dag sponsoren en deelnemen met een stand.
1 mei 2017
Snappen => Zien => Doen

Het klinkt simpel, maar ook met veel ervaring is gedragsaanpassing alleen te doen als je zelf (h)erkent dat het beter kan!

Hoe te werken in laf kasten; downflow of crossflow . Ook daarin traint CSO Cleanroom uw medewerkers.

Laat uw medewerkers Snappen wat de bedoeling is door kennisoverdracht door trainers van CSO Cleanroom, en (h)erkennen (Zien) hoe het nu gebeurt en wat er beter kan. CSO Cleanroom laat hen analyseren wat zij zelf doen tijdens het werken in de laf-kasten, klassikaal of aan de hand van proefopstellingen bespreken we hoe beter te werken, en dan nemen uw medewerkers de verantwoordelijkheid voor hun eigen Doen!
17 oktober 2016
trainingen in het engels worden steeds vaker geboekt; juist voor de diegene die de NL-taal minder goed spreken, veelal operators of schoonmakers, is het belangrijk begrijpelijk te trainen; vertellen en uitbeelden waar het om gaat met aansprekende voorbeelden die ze onthouden, waardoor zij in de praktijk een betere bijdrage aan contamination control in hun cleanrooms leveren; door gepaster gedrag en zorgvuldige reiniging.
29 augustus 2016
Astrid Beelen van CSO Cleanroom is op 6 oktober spreker tijdens de week van de SURFACE: dé week van de Nederlandse oppervlakte behandelings Industrie, waarin alle prominenten op het gebied van oppervlakte behandeling aanwezig zijn, evenals veel exposanten uit binnen- en buitenland.
28 juni 2016
Er zijn bedrijven die beseffen hoe belangrijk de Cleanroommarkt is voor de maatschappij en voor de Nederlandse economie. En dat zij daar ook een rol in willen en kunnen spelen. Zo heeft TH&P, reinigingsspecialist in hardware, ervoor gekozen hun services ook in deze markt aan te bieden. Directie, commercie, voormannen en natuurlijk de mannen die dit belangrijke werk uitvoeren, zijn de beginselen van cleanrooms bijgebracht; een gedegen start is het halve werk! Hygiëne op de werkplekken, reiniging en coating van toetsenborden en apparatuur in ziekenhuizen, (VTGM) apotheken, laboratoria, in de ruimtevaart, high tech industrie, datacenters, serverruimtes ga maar door: de cleanroomwereld heeft er een nieuwe specialist bij!
28 april 2016
Op 2 juni vindt het jaarlijks symposium plaats: Cleanroom College Dag van de belgische Cleanroom branche vereniging BCW.
Het vindt plaats in Flanders Expo te Gent. Parallel lezingen over zeer up to date onderwerpen, sponsorstanden en uitstekende mogelijkheid tot netwerken maken dit hét niet te missen belgische cleanroom event.
En wist u al dat u vanuit Nederland gratis lid kan worden en de ontwikkelingen in België kan volgen?! En als bedrijf kunt u de College dag sponsoren en deelnemen met een stand.
4 april 2016
op 14 april vindt het Mini-symposium Normen en Richtlijnen plaats, georganiseerd door de VCCN: over de nieuw beschikbare normen NEN-EN-ISO 14644-1 en NEN-EN-ISO 14644-2.
28 januari 2016
Interflow bestaat 40 jaar

In 2014 vierde Interflow haar 40 jarig bestaan.
Op 2 januari 1974 startte oprichter Pieter Eelman samen met Harry Bos het bedrijf, waarin zij hun opgedane kennis van luchtbehandelingstechnieken bundelden en zich gaan specialiseren in laminar flow techniek en schone werkbanken. Deze technieken zorgden en zorgen ervoor dat zowel personen als producten beschermd kunnen worden tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De werkzaamheden werden vervolgens uitgebreid met de ontwikkeling en fabricage van cleanrooms. De opgedane kennis van de bouw en het onderhouden, valideren en meten van schone ruimtes had tot gevolg dat Interflow zich ook ging toeleggen op de bouw van complete operatiekamer-complexen. Een O.K. is immers ook een soort cleanroom. Wetgeving , normen en richtlijnen omtrent schone lucht worden met de jaren steeds meer aangescherpt. Om te kunnen opereren als een full service firma op het gebied van schone lucht werd vervolgens een validatie- en meetdienst opgericht. In het jaar 2000 wordt Interflow 100% onderdeel van BAM-techniek, een werkmaatschappij van de Koninklijke BAM-groep. In dat jaar begint het bedrijf zich ook meer op de zorgmarkt te begeven.
Beide oprichters van Interflow hebben geen bemoeienis meer met het huidige bedrijf.
Pieter Eelman werkt nog immer als trainer en adviseur bij exploitanten van cleanrooms en O.K's.
24 april 2014
Regelmatig worden er OPEN CLEANROOM GEDRAG EN REINIGINGSTRAININGEN gehouden in het gehele land.

Voor informatie:

Stuur een mail naar info@cleanroomtraining.nl
vermeld " info open training" en we zullen u alle informatie per mail zenden.
4 november 2013
Regelmatig worden er OPEN CLEANROOM GEDRAG EN REINIGINGSTRAININGEN in Nootdorp (ZH) en Dieren (GLD.) gehouden ( Van der Valk hotels).
Minimum 8 deelnemers,maxmimum 20 deelnemers. Prijs Euro 350,- vrij van BTW (erkend opleidingsinstituut)

Voor wie?
Medewerkers schoonmaakbedrijven
Operators in cleanrooms
Pharmaceutische medewerkers
(ziekenhuis-) apothekersassistenten

Informatie via info@cleanroomtraining.nl
12 juni 2013
Beurzen en congressen:


Currently there are no further events listed.
3 februari 2012
CSO-cleanroomtrainingen bestaat dit jaar 25 jaar.
Nog steeds actueel en enthousiast!
23 januari 2012
Aan het einde van bijna elke training wordt een toets afgenomen. Bij goed gevolg wordt een erkend certificaat afgegeven. Op de foto een groep apothekersassistenten die hun toets maken. De aantekeningen van die dag mogen bij het beantwoorden van de vragen geconsulteerd worden. Via de NVZA en het KABIZ kunnen accreditatiepunten vergaard worden.
Op de foto een ijverige groep apothekersassistenten van het UMC Utrecht op 23 januari 2012.
1 januari 2012
Pieter Eelman wenst alle cursisten en relaties een heel goed 2012 toe!
27 juni 2011
Zomaar een foto die gedurende de training in Bolsward is gemaakt op maandagochtend 27ste juli. Gerda bood zich vrijwillig aan om de kleding te demonstreren. " Ze herkennen me toch niet in deze kleding".

Gezellig gewerkt daar in Bolsward!
1 februari 2011
Cleanroom gedrags- en/of reinigingstraining
Nascholing van: CSO-cleanroomtrainingen
Doelgroep: Apothekers, apothekersassistenten, operators en facilitaire medewerkers in de apotheek
Lokatie: in house trainingen
Accreditatie: ja, Toelatingsnummer: CVDA 8154; 5 uren
Prijs: tarievenlijst vrijblijvend op aanvraag: 06-51071377; cleanroomtraining@xs4all.nl
Omschrijving:

Geachte dames, heren,

Met plezier meld ik u dat mijn bedrijf, CSO-cleanroomtrainingen, per 1 september 2008 is geaccrediteerd als opleider voor nascholing van ziekenhuisapothekers.
Toelatingsnummer: CVDA 8154
Accreditatie-uren: 5
De opleiding, die geschikt is voor zowel apothekers alsmede apothekersassistenten én operators, heeft als titel `werken in cleanrooms´ eventueel aangevuld met de cursus `reinigen van cleanrooms´. Juist door het samen volgen van deze training door zowel de apotheker(s) én de apothekersassistenten én eventueel de operators, wordt een brede basis gelegd voor een optimale contaminatie-controle in de ziekenhuisapotheken.

In vijf uren wordt, meestal tijdens een `in-house sessie´ geleerd hoe te werken in cleanrooms. De training bestaat uit een uitleg `kleine deeltjes en hun fysische eigenschappen´ , de omkleedprocedure, soorten cleanrooms,
persoonlijke hygiëne, het contaminatiewiel, classificaties en normen, valideren, overdrukken in de cleanrooms en reiniging.

Het credo van de trainer Pieter Eelman luidt: 'Een technische cursus hoeft niet saai te zijn'.

Na de training wordt een certificaat van deelname uitgereikt.

Graag verwijs ik u naar de website http://www.cleanroomtraining.nl


Met vriendelijke groet,


Pieter Eelman Czn.
Trainer

www.cleanroomtraining.nl


14 december 2010
Smeert de trainer eerst je handen in met een olie-achtige vloeistof en dan vraagt hij je je handen te wassen. Blijkt met een blauwe lamp er toch nog veel van dat spul op te zitten. Gelukkig kon Sandy ( apothekersassistente in het Westfriesgasthuis in Hoorn), er hartelijk om lachen. ( 14 dec. 2010).
6 december 2010
Nieuw
In samenwerking met Berendsen / Micronclean in Bolsward is een specifieke cleanroomgedragstraining ontwikkeld. Deze training kan worden aangevuld met de modules "reiniging" en "kleding".
Pieter Eelman en Bert Rietdijk (geassiocieerd collega van Pieter Eelman) zijn de trainers bij deze cursus.
Bij training aan ziekenhuisapothekers geldt de NVZA accreditatie-regeling ( 5 accreditatie-uren).
12 oktober 2010
Pieter Eelman is van 15 oktober tot en met 29 oktober afwezig. Mail zal incidenteel gelezen worden.
29 juni 2010
Cleanroomtrainingsinstituut CSO- Cleanroomtraining ([url=type hier webadres]www.cleanroomtraining.nl[/url])( [email=type hier emailadres]info@cleanroomtraining.nl[/email] ) rekent in NEDERLAND en BELGI? (Vlaanderen) dezelfde prijzen!!
23 april 2010
Storing website opgeheven.
In week 16 is deze website er enkele dagen uit geweest. Gelukkig is dit verleden tijd. Sorry voor het ongemak!
11 maart 2010
Op woensdag 10 maart 2010 mocht Pieter Eelman uit handen van de burgemeester van Schagen,Gerrit Westerink, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Pieter werd lid in de Orde van Oranje Nassau.
18 mei 2009
Zomaar een extra foto van een training in Voorburg waar de Managing Director van TempControl bv het bedrijfscertificaat van Pieter Eelman in ontvangst nam. Een leuke trainingsdag op 18 mei '09
24 februari 2009
Nieuwe training ZIEKENHUISAPOTHEKEN

per 1 september 2008 is geaccrediteerd als opleider voor nascholing van ziekenhuisapothekers.

Ingevolge de accreditatie van CSO voor de nascholing van ziekenhuisapothekers ( 5 accreditatie-uren) is er een nieuwe training opgezet die voorziet in een gemeenschappelijke opleiding van de ziekenhuisapotheker(s) en de apothekersassistenten en operators. Deze training behelst alle facetten van het werken in aseptische ruimtes. Hierbij wordt het gedrag in de aseptische ruimtes ( cleanrooms) onder de loep genomen en worden de S.O.P.'s (Standard Operating Procedures) besproken en beoefend. Deze interactieve training is niet alleen leerzaam, maar ook een prettige manier om elkaars werkvelden te leren kennen. Trefwoorden: educatief, plezier, teambuilding, van elkaar leren en elkaars vakgebieden leren kennen en waarderen.
De cursus beslaat twee dagdelen van elk 2,5 uren en wordt standaard op één dag gegeven ( combinatie van ochtend- en middagsessie; middag- en avondsessie of ochtend- en avondsessie).
De prijzen zijn aantrekkelijk en zullen u in positieve zin verbazen. Inlichtingen via info@cleanroomtraining.nl .
31 december 2008
CSO-cleanroomtraining geaccrediteerd!

CSO-cleanroomtrainingen is op 18 december 2008, met terugwerkende kracht tot 1 september 2008, gecertificeerd door de Specialisten registratiecommissie SRC (farmacie) Ziekenhuisfarmacie ( Staatscourant 2003, nr. 47, pagina 20) en het Uitvoeringsregelement certificering aanbieders voor nascholing van ziekenhuisapothekers. CSO-cleanroomtraining in Schagen is hierdoor gecertificeerd als aanbieder van nascholing voor ziekenhuisapothekers met ingang (terugwerkende kracht) van 1 september 2008. Ingevolge artikel 22 van de Regeling inzake de opleiding en registratie van Specialisten Pharmacie is deze inschrijving geldig tot 1 september 2013.
Was getekend, Specialisten Registratie Commissie (SRC) van de KNMP.

Toelatingsnummer: CVDA 8154
Accreditatie-uren: 5
De opleiding, die geschikt is voor zowel apothekers alsmede apothekersassistenten én operators, heeft als titel `werken in cleanrooms´ eventueel aangevuld met de cursus `reinigen van cleanrooms´. Juist door het samen volgen van deze training door zowel de apotheker(s) én de apothekersassistenten én eventueel de operators, wordt een brede basis gelegd voor een optimale contaminatie-controle in de ziekenhuisapotheken.

In vijf uren wordt, meestal tijdens een `in-house sessie´ geleerd hoe te werken in cleanrooms. De training bestaat uit een uitleg `kleine deeltjes en hun fysische eigenschappen´ , de omkleedprocedure, soorten cleanrooms,
persoonlijke hygiëne, het contaminatiewiel, classificaties en normen, valideren, overdrukken in de cleanrooms en reiniging.
15 september 2008
Op speciaal verzoek van sommige cursisten in de Amershof in Amersfoort tijdens de voor de VCCN gegeven "cleanroomgedragscursus" op 15/09/08, een foto uit een ander hoek genomen.
11 september 2008

Hoe zit dat ook al weer? Waar plaatsen we de kleefmat? Caroline uit Merksem (B) weet het antwoord!
27 augustus 2008
"In-house" cleanroomtrainingen"

Nog steeds worden veel cleanrooms ( wooronder in ziekenhuizen operatiekamers, productieruimtes in apotheken en centrale sterilisatieruimtes) door eigen personeel schoongemaakt. Veelal aan het einde van de week op vrijdagmiddag. Steeds meer blijkt dit een ongewenste situatie te zijn waarbij het contaminatiemonster duidelijk aanwezig op de loer ligt.

Uw eigen schoonmaakdienst of een extren bedrijf kan veel voor de reinheid van deze ruimtes betekenen na een intensieve één-dags cursus van CSO-cleanroomtrainingen.
Vraag vrijblijvend informatie aan via cleanroomtraining@xs4all.nl of bel de cleanroomtelefoon 06-51071377.
9 juli 2008
Zomaar een plaatje na de toets ( hier in Meppel). De dames zijn allen geslaagd.
15 juni 2008
Op 12 juni 2008 trainde Pieter Eelman een groep Belgische ISS-ers.
Deze groep, bestaande uit 23 leidingevenden, kreeg de nieuwste snufjes op het gebied van cleanroomschoonmaak voorgeschoteld. Ook België behoort tot het werkterrein van
CSO-cleanroomtrainingen!
4 mei 2008
Er wordt van de cursisten niet alleen "luisteren" gevraagd, maar ook actief meedoen met casussen, proefjes en natuurlijk de eind-toets.
Hier in Boxmeer wordt hard gewerkt om het certificaat te bemachtigen.
18 april 2008
Bij meerdaagse cursussen is over het algemeen één van de onderwerpen het contamineren van voedingbodems. De cursist kreeg als opdracht een voeingsbodem in een Petri-schaaltje te contamineren met micro-organismen van b.v. de handen, de veer van een bril, een pen etc. Dus alledaagse zaken die we bijna onbewust aanraken.
8 maart 2008
GRATIS Cleanroomtelefoon
De cleanroomtelefoon van C.S.O. wordt steeds populairder in de cleanroomwereld. Steeds meer medewerkers in cleanrooms, beheerders en ontwerpers bellen 06-51071377 voor informatie of stellen "cleanroomvragen". Kan Pieter Eelman direct een antwoord geven dan is het advies gratis. Vergt de vraag research, dan kan vrijblijvend een prijs worden afgesproken. Nagenoeg alle vragen worden echter gratis beantwoord. Mailen kan natuurlijk ook: cleanroomtraining@xs4all.nl
7 december 2007
Op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december 2007 werd het personeel van ISS Hengelo dat bij VDL in Almelo werkzaam is getraind. Ook de cleanrooms van VDL in Almelo zullen vanaf nu nog schoner zijn!
29 oktober 2007
Eind oktober 2007 hield Pieter Eelman een inleiding bij Eriks bv in Alkmaar ter gelegenheid van de opening van een nieuwe cleanroom. De ca. 140 aanwezige belangstellenden uit de Nederlandse "cleanroomwereld" luisterden met belangstelling naar zijn inleiding "Hoe schoon zijn cleanrooms?" "Het is niet alleen de klasse van de ruimte die de reinheid van het product bepaalt" maar een scala van parameters. De depositie op het product staat steeds meer centraal. Wellicht wordt dit in de toekomst de norm.
19 maart 2006
Bij brillenfabrikant Essilor bv in Zevenaar werd op 19 maart 2006 een groep productiemedewerkers getraind. Stof en brillen ( en coating!) gaat nu eenmaal niet samen. Nog even en de 18 leergierige medewerkers van Essilor zullen de trainingszaal vullen.